Wypłaty 500+

Podobno dzisiaj maja byc pierwszewyplaty, kto otrzymał niech da znać jak i kiedy składał wniosek i czy na 1pierwsze dziecko,jakie miasto, takie statystyki poprowadzimy ;)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 11

Re: Wypłaty 500+

Sorry ja nie mam dzieci wiec nie dostane nic tylko jak.juz daja to niech daja kazdemu a nie wybieraja sobie niech kazdemu dziecku dadza bo chyba kazde potrzebuje
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 12

Przeciez dostaniesz wyrównanie za kwiecień. O co halo?jaka niesprawiedliwość???mają. 3 miesiące na wydanie decyzji
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ludzie! Jak żyliście do tej pory bez tej kasy obiecnej przez PiS? Jakoś dawaliście radę... Więc o co tyle szumu teraz? Ok, fajnie, spadnie z nieba co miesiąc 500-1000-1500 zł.
Ale po co tak w napięciu oczekiwać tej kasy? Należy się, to prędzej lub później dostaniecie...
Ciężki miesiąc? Więcej wydatków? Pewnie nie pierwszy i nie ostatni raz. Wcześniej przeżyliście to i teraz sobie poradzicie.
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 4

No i gdzie tu sprawiedliwosc jedni dostali a dla drugich juz nie ma funduszy na dany miesiac wydaje mi sie ze wszyscy powinni dostac jednakowo a jak nie ma tyle pieniedzy to poczekac az bedzie na tyle.zeby dac kazdemu a nie wybranym.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 15

Składałam 04.04.16 osobiście i też do dzisiaj nie mam .Dzwonilam do urzedu w Gdyni pani nie miała możliwości sprawdzenia poinformowała że wszystkie pieniądze ktore mieli wysłali może pod koniec miesiąca prezydent coś puści jak nie to następne wychodzą 10-15 maj.Moje znajome dziś decyzję otrzymały i 500 plus będzie płacone tak jak rodzinne 10-15 każdego miesiąca.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja składałam w Gdańsku. I nie ja dzwoniłam, ale urzędniczka do mnie, że mam uzupełnić dokumenty
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pani w gdyni składała ? Pod jaki numer Pani dzwoniła bo ja dzisiaj zadzwoniłam i urzędniczka powiedziała ze nie udzielają takich informacji
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja składałam 4.04 na dwoje dzieci. 14.04 dzwoniła pani z mopru, że mam dołączyć umowę o pracę, bo zmieniłam zakład pracy. 15.04 dostarczyłam te umowy i pani powiedziała, że będzie weryfikować mój wniosek. I cisza. Jeszcze nic nie dostałam.

tt : przez jaki Bank złożyłaś ?

Niestety nie ja skladalam na 2 dzieci do mopr 4.04 i nie musza weryfikowac ponieważ pobieram fundusz alimentacyjny i nadal cisza

Wniosek złożony 4 kwietnia przez bankowość elektroniczną. Pieniądze na koncie 19 kwietnia po południu. Decyzja oficjalna przyszła wczoraj. Gdynia.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zdrówka życzę dla chorujących, sama mam 2 dzieci, jak one choruja to i ja zaczynam, później mąż i tak cała rodzina, w aptece majątek zostawiam, ostatnio na leki wydałam 160 zł, później jeszcze probiotyki dokupowałam, które tez kosztują ale mówią ze w końcu wyrosną z chorób... ;) OBY!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nas też synek od 2 tyg choruje i dzisiaj kolejne 100 zl zostawiłam w aptece na leki ... czekamy dalej :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8

nam tez z funduszu przyszly dzis o 15 a 500+nie ma.. sadze ze przyjda do konca miesiaca. Poratowaly nas alimenty i nie musze sie martwic o to co bedzie do 10tego ;) tyle ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8

Skladalam 01 04 osobiście dzisiaj przyszły z funduszu ale 500 + niestety jeszcze nie :(
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Narazie nie otrzymałam żadnej decyzji a żeby było śmieszniej to dzwoniłam do Urzędu we wtorek i powiedzieli, że narazie mój wniosek nie został jeszcze rozpatrzony. Więc pewnie wczoraj był weryfikowany a dziś już pieniądze przyszły.

A decyzje Pani otrzymała ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

składałam 4 kwietnia osobiście w Gdyni i dziś pieniądze wpłynęły na konto. Tylko dziwnie bo z rodzinnym i to niepełnym. Zamiast 178 zł rodzinnego na dwójkę dzieci wpłynęło 156 zł. Myślicie, że te 22 zł różnicy doślą? Podkreślam, że nie przekraczamy progu dochodowego więc "złotówka za złotówkę" nas nie dotyczy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

dokladnie wydatkow bylo wiecej niestety.. a tak to sobie jakos radzimy. Te dodatkowe pieniadze przydadza sie napewno na remont pokoju dla dziecka a czesc z tych pieniedzy chce co miesiac wplacac na procent do banku, zeby dziecko mialo cos z tego w przyszlosci.. a taka stowa z tego 500 zawsze bedzie ''na wrazie W'' ;) nie znasz naszej sytuacji to nie oceniaj.. radzimy sobie dziecko nie chorowalo mi od ponad roku.. az do teraz.. a nie zawsze sa leki refundowane.. bo nie chcemy antybiotykow w moja corcie wpychac.. dlatego wydajemy wiecej w aptece na inne leki. No coz, cieszcie sie ze nie musicie samemu wychowywac dziecka, ze nie rozczarowaliscie sie ojcem wlasnego dziecka, ktorego przeroslo rodzicielstwo i wolal przywitac kieliszek i kolegow.. ahh.. kto sam wychowuje dziecko ten rozumie , ze kazdy grosz jest wazny.. sobie nie kupimy byle dziecko mialo wszystko jak najlepiej..
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 13

Moze musiała pożyczać od kogoś. Moze nie masz o tym pojęcia i nie tobie to oceniać. Nie wiesz na co teraz potrzebuje wiec komentarze "wczesniej jakoś sobie musiałaś radzić" sa mega słabe.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 13

Inne tematy z forum

Chore zatoki? (23 odpowiedzi)

Cześć i czołem! Od kilku tygodni mam problemy z przewlekłym katarem i nie mam pojęcia jak sobie...

Dieta warzywno-owocowa dr.Dąbrowskiej-ktoś stosuje? (30 odpowiedzi)

Dziewczyny,czy któraś z Was stosowała tę dietę,badz stosuje? Bardzo mnie zaciekawiła,chciałabym...

Czy jazda konna jest bezpieczna dla dzieci? Proszę o poradę... (10 odpowiedzi)

Dzieciaki namawiają i zmuszają do wykupienia lekcji ale ja mam obawy - że to niebezpieczne, że...