Wypłaty 500+

Podobno dzisiaj maja byc pierwszewyplaty, kto otrzymał niech da znać jak i kiedy składał wniosek i czy na 1pierwsze dziecko,jakie miasto, takie statystyki poprowadzimy ;)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 11

Re: Wypłaty 500+

Gdańsk.
Udało mi się dodzwonić na bezpłatną infolinię.
Wniosek składałam osobiście 1/04.
Decyzją jest podpisana, zostanie wysłana listem zwykłym.
Wypłata wkrótce (środa lub piątek, lub poniedziałek).
Tylko za kwiecień.
Za maj po 25/05.
W kolejne miesiące też zawsze po 25.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

A teraz ja się wypowiem :-). Właśnie dzwoniłam do UM w Gdyni z zapytaniem czy mój wniosek rozpatrzony czy jeszcze nie. Miła Pani powiedziała, że jest ochrona danych osobowych i tylko osobiście mogłaby mi udzielić takiej informacji. Przy okazji wspomniała, że są cały czas na etapie rozpatrywania wniosków z 1 kwietnia :D :D :D. No ale jeśli ktoś składał do 15 kwietnia i pobiera u nich rodzinne to są to najprostsze wnioski bo nie muszą sobie ściągać, żadnych dokumentów dodatkowych i takie osoby mogą (ale nie muszą) być wciągnięte na listę płac pod koniec tego miesiąca. Mi się nie spieszy co prawda ale z ciekawości czytając Wasze wpisy zadzwoniłam sama do nich. Miłego dnia.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Składałam w Gdyni na 3 dzieci
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

A w Gdyni czy w Gdańsku skladalas? Ja dodatkowo skladalam na 2 dzieci to dłużej im to zejdzie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gdynia przez bank
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja też składałam wniosek osobiście 19 kwietnia i do tej pory ani decyzji ani kasy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dajcie spokój a tak się chwalą na stronie urzędu miasta ze już tyle osobą wyplacili, w takim tempie to do grudnia nie doczekamy się ani decyzji ani kasy
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak urząd wypłaca dopiero z 1 kwietnia to ja sobie jeszcze długo poczekam skladalam 19 kwietnia.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja 1.04 składałam wniosek przez bank. Nie mam ani decyzji, ani pieniędzy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ami składałaś w Gdańsku czy w Gdyni?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tu jedna z pan pisała że 19 mają być przelewy.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wniosek składany przez BZWBK 1.04. (Gdańsk).
Przelew za kwiecień wpłynął wczoraj. Decyzji jeszcze nie było.

Listem zwykłym, w decyzji jest napisane że między 10 a 15 każdego miesiąca. Dzisiaj zadzwoniłam żeby się dowiedzieć czy będą jeszcze w tym miesiącu jakieś transze, i Pani powiedziała , że pod koniec miesiąca będą jeszcze wysyłać pieniążki, i skoro mam decyzje to pieniądze pojawią się w najbliższej transzy :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

jakie to polskie.. zawiść, zazdrość.. a nawet gdybym miała znajomości w sądzie, bogatego faceta, czy sr*ła pieniędzmi, to co? polska mentalność!
Jak tu z Wami konstruktywnie rozmawiać? bez obrażania innych, oceniania... przykre, że to największa i najgorsza cecha człowieka....
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja również dziś donosiłam brakujący dokument w Gdańsku i mi Pani powiedziała, że jest duża liczba wniosków i nie wie kiedy otrzymam pieniądze:(

Do Ami - decyzja przyszła listem poleconym czy zwykłym, tam nie jest napisane kiedy będą płacić?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wniosek zlozylam 1 kwietnia przez bank, wczoraj przyszla decyzja poczta, a kaski nadal nie ma :) gdynia
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

3500zl jest na dwoje dzieci, nie na każde. Ojciec dzieci sam zadeklarował taka kwotę, sąd tylko wydał klauzulę wykonalności. Alimenty wpływają na konto dopiero od lutego b.r. w kwocie 500zl.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

To ładnie Gdańsk wypłaca co 3 dni a Gdynia na 10 i koniec
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

To masz niezłe znajomości w sądzie albo bardzo bogatego ojca dzieci, poza tym Ty wydajesz 7000zł na dzieci????
z doświadczenia wiem,że ciężko w gdańsku uzyskać więcej niż 600zł na dziecko, bo cięzko udokumentować 1200zł wydatku na dziecko a sąd zawsze wydatki dzieli na 2, bo każdy z rodziców ma taki sam obowiązek łożenia na utrzymanie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

Inne tematy z forum

kaszel u dziecka, jak sobie radzicie ? (86 odpowiedzi)

Synek ma 3 latka, zaczał się katar, potem kaszel. Dwukrotnie byłam u lekarza i osłuchowo jest...

test PAPP-a czy robiłyście? (237 odpowiedzi)

Dziewczyny wczoraj byłam na USG przezierności karczku i badanie wyszło ok, ale dr Doering...

Od 1go do 1go... czy Wam udaje się cokolwiek oszczedzić? (226 odpowiedzi)

Cześć, mam takie nocne przemyślenia na temat szeroko rozumianych finansów domowych... Oboje mamy...