Wyprawka do żłobka

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Witam,
może wiecie co wchodzi w skład wyprawki do żłobka.Mam spotkanie w poniedziałek, ale chociaż część rzeczy chciałabym kupić w weekend bo mąż wtedy w domu i mozemy spokojnie jechać na zakupy a w tygodniu praca od rana do nocy :( A pierwszy września już tuż tuż....Z góry dziękuję za podpowiedzi
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Wyprawka do żłobka

Ja kupowałam pościel, kocyk, prześcieradło, kubeczek, miseczkę, sztućce, 2 śliniaki, ręczniczek, 2x pielucha tetrowa itp.
To wszystko zależy czego w danym żłobku oczekuja :)

To zależy od żłobka. Napewno kapcie i piżamka. Ja pościeli nie musiałam dawać. Co do przyborów piśmiennych, malowniczych i innych tego typu to na zabraniu rodzice postanowili wpłacać pieniążki pani dyrektor i ona wszystko zakupiła w hurtowni.

My dostałyśmy się z odwołanie więc na zadnym spotkaniu informacyjnym nas nie było:( i teraz na hop siup będę musiała wszystko kupić :(A właśnie tego się obawiałam że w każdym żłobku jest inaczej :(

mogą byc potrzebne :
- chusteczki nawilżane, husteczki higieniczne, papier toaletowy, ubranka na zmianę, piżamka , butelka ze smoczkiem do picia ew. kubeczek niekapek podpisane , kapcie/skarpetki abs, napewno przynosi się własne pieluszki , krem do pupy - tego przeważnie wymagają dla maluchów w żłobkach

A może jest jakaś mama której pociecha chodzi do żłobka na Wassowskiego? bo tam właśnie się dostaliśmy, zaznaczę że mała ma 15 miesiący

Najprościej będzie zadzwonić do żłobka i się dowiedzieć co przynieść. Pierwsza wizyta w żłobku jest krótka, panie zaleciły nam przez tydzień oddawać dziecko na 4 godziny.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sama szukam wyposażenia do żłobka ;)

Zależy od zlobka. U nas trzeba bylo cos do picia (np bidon, niekapek), art. higieniczne tzn pampersy chusteczki nawilzane i zwykle, krem do pupy, sliniaki jednorazowe, i w sumie tyle. Na początku dawalam jeszcze butelke i mm bo corka pila do snu, smoczek. Posciel mieli wlasna. Ciapki jak kto uwaza, mozna bylo w skarpetkach. Ubrania trzeba podpisywac wiec mozna sie zaopatrzec w cos do podpisywania (sa np naklejki imienne, pieczątki ale ja podpisuje po prostu dlugipisem na metkach). No oczywiscie ubrania zapasowe trzeba dac.

Poza tym warto jest kupić wygodne buty, tak aby maluch czuł się w nich dobrze ;) Zerknij sobie tutaj https://ebuciki.com/ Aktualnie są nowe kolekcje butów dziecięcych na ten sezon.

Kocyki i podusie :) https://ohlion.com

Inne tematy z forum

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (38 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (38 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

Dom samotnej matki Matemblewo (14 odpowiedzi)

Jestem mama rocznego dziecka. Mieszkam z mężem który mnie bije. Codziennie są jakieś awantury, co...