ZWROT MEBLI BLACK RED WHITE - czy ktoś miał taką sytuację?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Dziewczyny może któraś pomoże bo ja nie mogę znaleźć żadnego info na ich stronie. Czy sklep ma obowiązek przyjąć zwrot towaru nieodpakowanego z kartonu nawet? praktycznie w piątek towar został dostarczony do klienta, w poniedziałek chciano dokonać zwrotu. Dodam, że nie jest to towar robiony na zamówienie tylko standardowy stolik z ich oferty.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: ZWROT MEBLI BLACK RED WHITE - czy ktoś miał taką sytuację?

nie wiem jak jest u nich.

ale ogólnie przyjęcie zwrotu to jest tylko dobra wola sklepu/sprzedawcy :P nie ma przepisów, które wymuszają przyjmowanie zwrotów.

może najlepiej zadzwoń do działu obsługi klienta i zapytaj? tel. + 48 84 68 50 202
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie jestem pewna na 100% ale chyba jest taki przepis który pozwala zwrócić zakupiony, nieuzywany przedmiot do 10dni po zakupie bez podania przyczyny.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

http://prawa-konsumenta.wieszjak.pl/zwrot-i-wymiana/84067,Zwrot-towaru.html

dzięki, czyli wygląda na to, że to jednak dobra wola sprzedawcy i nie ma takiego prawa, że można oddać nieużytkowany towar w jakimś tam terminie - zawsze

zależy od polityki sklepu.

tam gdzie ja pracowałam zwrotów nie przyjmowałyśmy. była wydrukowana i postawiona w widocznym miejscu stosowna informacja.

jedynym ustępstwem była wymiana na coś w tej samej cenie lub z dopłatą (oczywiście rzeczy nie używanej, z metkami)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Aga - owszem, ale przy zakupach poza siedzibą sklepu :] czyli np. przez internet, z katalogu, przez telefon :P

(też na allegro jeśli kupuje się do sprzedawcy-firmy na "kup teraz")

no tak rozumiem, ale jeśli kategorycznie sklep nie przyjmuje zwrotów to raczej powinna być o tym jakaś widoczna informacja - tak mi się wydaje, albo zapis w umowie - bo nie wszyscy przecież muszą znać prawo i wiedzieć co klientowi wolno, a co nie

No właśnie prawo klient powinien znać a sklep nie ma obowiązku o tym informować.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

zadzwoń i zapytaj - a mi się wydaje że jak kiedyś kupowaliśmy komodę to na paragonie było napisanie że towar nie podlega wymianie ani zwrotowi- coś mi świta...

Karolina, a co nie tak z meblami? O ile można spytać?

sytuacja nie dotyczy mnie tylko kogoś innego, osoba chciała oddać stolik okolicznościowy bo się po prostu rozczarowała stołem jadalnianym który to zamawiała z katalogu bo nie było na ekspozycji (zamówiła zresztą meble od nich za ponad 8 tys.) no i w sumie też uznała, że jednak ten mały dodatkowy jej niepotrzebny; sklep przyjął ten zwrot, ale ponieważ to jest grubsza sprawa i ta osoba pisze skargę do centrali to chciałam jeszcze wiedzieć jak to jest ze zwrotami; dziękuję za pomoc bo to istotna kwestia jak to poruszyć w tym piśmie

W skleie internetowym owszem ,mozna w ciagu 14 dni bez podania przyczyny.A,stacjonarnie dobra wola sprzedawcy

Inne tematy z forum

jak nauczyć pić ze słomki i kiedy? (14 odpowiedzi)

drogie mamy, mój synek ma roczek, chciałaby nauczyć go pić ze słomki, ponieważ on nie lubi pić z...

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (72 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

kaszel u dziecka, jak sobie radzicie ? (86 odpowiedzi)

Synek ma 3 latka, zaczał się katar, potem kaszel. Dwukrotnie byłam u lekarza i osłuchowo jest...