Zaginęła Iwona Wieczorek

Poruszyło mnie strasznie zaginiecie Iwony, sama mam córki i nie wyobrażalna jest dla mnie cała ta sytuacja :(
Tutaj na forum trochę ludzi zagląda jednak, więc postanowiłam zamieścić post z linkami do stron, gdzie są wszystkie informacje.
http://media.wp.pl/kat,1022943,wid,12509120,wiadomosc.html
I jeszcze jedna strona
http://www.trojmiejska.info/?p=329
Na dole nagranie z monitoringu.
Przykre, że dopiero po interwencji detektywa Rutkowskiego, sprawdzono monitoring
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Zaginęła Iwona Wieczorek

ja nie moge tego pojac dlaczego tak pozno przegladaja monitoring to w koncu do czego on jest.nie moge tego pojac...a co chodzi o znieczulice to sie tez z tym zgodze mnie zaczepili w autobusie chcieli mi obciac wlosy, wracalam nocnym a kierowca nic i siedzialam sprzodu...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

mam nadzieje, że są jakieś dalsze ślady, przecież są monitoringi niech sprawdzają.

niestety trzeba sobie samemu radzić bo ludzie się boją mieszać niestety. I trzeba hałasować, bo cicho będąc wcale się nic nie zdziała. Mozna pewnie przy tym oberwać ale najczęściej oprawcy panikują i uciekają. Ponoć często ofiary "współpracują" bo myślą,że wtedy ten ktoś w końcu da im spokój. Ale nic bardziej mylnego. Zwyrodnialcy nie dają się brać na litość. Był przypadek dziewczynki, którą prowadzili w miejscu publicznym przez dworzec a ona szła z nimi i dała się zaciągnąć do ich mieszkania tam niestety ją zgwałcili i zabili. A ona szła z głową spuszczoną i nic nie zrobiła, zmroziło ją, nie wiem. Ludzie różnie reagują w takich sytuacjach.

Jezu dziewczyny, mnie też się to w głowie nie mieści, i podobnie wciąż obstawiam, że Iwona komuś zaufała.
Mam nadzieję, że dalej też sa kamery i będzie wiadomo dokąd doszła

jest znieczulica...

byłam jeszcze w podstawówce kiedy kilku podpitych chłopaków przyczepiło się do mnie i do koleżanki - na Kołobrzeskiej(koło sklepu Maćków i przychodni - tam są teraz takie ścieżki z krzakami - wtedy krzaczki były do kolan), zimą ok godziny 16 - więc było ciemno, ale ludzie chodzili...
koleżanka uciekła...
a mnie przewróciło i zaczęło się do mnie dobierać 5 pijanych chłopaków...
krzyczałam i walczyłam...

a co na to ludzie?
"nie przeszkadzajcie sobie..."
"moglibyście nie robić tego w miejscach publicznych"
itp.

udało mi się dość mocno "uszkodzić" 3 z nich... (gryzienie, kopanie, drapanie + wbijanie pazurów w twarze) i wreszcie mnie puścili...

ale co się strachu najadłam to moje :/

miałam wtedy jakieś 12-13 lat... (chociaż wyglądałam na więcej)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

M lady o tym samym pomyslałam...nie chce mi się wierzyć że nikt nie usłyszałby wołania o pomoc o tej godzinie i było już jasno
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

No chyba, że już naprawdę jest znieczulica i ludzie bojąc się nie zwracają uwagi tak jak opisuje koleżanka wyżej. Strach!!!

Pewnie dalej też są kamery i może coś wyłapią.
W każdym razie na zdjęciu fakt widać, że podąża za nią jakiś mężczyzna ale czy to można ze sobą powiązać??
Jest jednak coś co nie daje mi spokoju. Zobaczcie na ostatnim zdjęciu dostępnym z Iwoną jest już dość jasno, przypuśćmy, że ludzie wracają z imprez do domu też wzdłuż plaży, niektórzy zaczynają wychodzić z psami, biegać, niektórzy ludzie udają się do pracy ( przypuszczam) i nikt nie słyszy, wołanie kobiety o pomoc, jeżeli coś takiego miało miejsce??
Mam taką tezę, że musiała zaufać komuś i wsiąść nie wiem do samochodu, udać się z kim do domu, sama nie wiem. Człowiek się już zastanawia, analizuje...

wydaje mi się,ze jak ktoś na nią napadł to raczej trzeźwy. Ja miałam kiedyś taką "przyjemność" ze o podobnej godzinie ale w kolejce dosiadło się do mnie takie poimprezowe toważycho- dostali z łokcia i uciekłam a nie jestem jakaś super silna ale ludzie po alkoholu to często nie bardzo jednak są tacy nie bardzo i łatwo się wyrwać. Tak więc nigdzie nawet w miejscu publicznym o takich godzinach nie jest bezpiecznie, a jeszcze wam powiem,ze nikt mi nie pomógł, bo ja zwialam a oni za mną a ludzie zamienili się w posągi, wydarłam się na nich na maksa i to ich troszkę wreszcie odstraszyło. Nie byłam po imprezie musiałam po prostu takim bardzo wczesnym pociągiem jechać na studia. Potem juz jeżdziłam z kolegą z grupy całe szczęście też znalazł sie z gdańska.
Zdażało mi się wracać samej z imprezy ale zwykle miałam pietra. Po swoje dziecko to chyba będziemy jeździć albo dawać mu na taksówkę.
Mójego kolegę z podstawówki też w sopocie zadźgali jak wracał z dyskoteki.

Mi tez spokoju nie daje ta sprawa.Dzis jak czekalam na autobus do pracy to widzialam ten helikopter latajacy na wysokosci jelitkowa.
Ja rowniez widze male szanse na odnalezienie dziewczyny zywej;(

Dopiero zobaczyła link który wstawiła Ania :( Czyli do Jelitkowa doszła. Ciekawe czy dalej są też kamery

M_LADY tak samo jak Tobie, tak i mi nie daje to spokoju, wciąż wierzę, że jednak się odnajdzie cała i zdrowa.
Dziwi mnie postępowanie policji, że dopiero teraz wzięli psa tropiącego :(Przecież teraz to już po ptakach :(

Trochę też jestem zaskoczona tym co mówi policja i Rutkowski, że małe szanse na znalezienie jej żywej :(
Przecież mogła zostać wywieziona...ech, brak mi słów na to co dzieje się na tym świecie :(

no niestety... pewnie była zła i do tego podpita(jak to po imprezie) - więc myślała, że nic jej się nie stanie... (a może wcale o tym nie myślała?)

nie da się zaprzeczyć, że było to kuszenie losu - mało rozsądne... samotna dziewczyna, wracająca nocą/nad ranem... w krótkiej spódnicy, do tego ładna... nie wczytywałam się w szczegóły - ale chyba wracała plażą lub tym deptakiem wzdłuż?

cóż... świrów nie brakuje - pewnie miała tego pecha trafić na któregoś... :(((

oczywiście nikt nie ma prawa zaczepiać samotnej dziewczyny tylko dlatego, że jest ładna, młoda i imprezowo ubrana... ALE - powiedzcie to degeneratom...

Kurcze, sprawa Iwony nie daje mi spokoju. Szczerze powiedziawszy nie dałabym szans, żeby tak daleko zaszła z Sopotu do Jelitkowa, niby nie daleko, niby lato ale nikt nie wie na kogo się trafi zwłaszcza, że naprawdę kupę pijanych ludzi kręci się po plaży.
Zastanawiam się jednak czemu nie wsiadła do Taxi, czemu szła taki kawał sama. Przecież jest atrakcyjną dziewczyną i no niestety ale jakiś psychol nie przepuścił by jej. Przecież ona sama nie jest w stanie się obronić.
Zastanawiam się też przecież jest już widno, czy nikt nic nie widział?

http://trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,35612,8187649,Nowe_zdjecia_Iwony_z_monitoringu__Ktos_za_nia_szedl.html

http://trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,35612,8184907,Policyjna_akcja_nad_brzegiem_morza__Szukaja_ciala.html

Helikopter krążył, bo ktoś " mądry" podał fałszywy alarm na policję, że widział konającą dziewczynę która zataczała się do lasu, ale myślał że to ktoś obłąkany i zamiast jej pomóc, to zadzwonił na policję. Ile ludzi, tyle pomysłów...pogratulować tylko :/ Srebrzysko potrzebne od zaraz...

w bazie ITAKA na zaginieni.pl jest tylko trójka zaginionych z trójmiasta w tym roku, więc nic by się nie stało jakby trojmiasto.pl zamieściło artykół o Iwonie i Patryku...

http://www.zaginieni.pl/baza-danych-osob-zaginionych?type=2&imie=&nazwisko=&wzrostOd=&wzrostDo=&kolorOczu=&wiek=&wiekOd=&wiekDo=&ostMiejsce=&woj=pomorskie&x=69&y=17

dzisiaj o 6 rano krazyl helikopter nad lasem na przymorzu, moze cos sie wyjasnilo. dajcie znac jak czegos nowego sie dowiecie

Straszne tyle czubków a policja jeśli chodzi o osoby pełnoletnie nie wszczna postępowania od razu!!! Nie kumam tego??? Ja wczoraj stwierdziałam ze chyba wszczepie mojemu dziecku czipa żebym go mogła nawet na kocu swiata znalesc. A co tych zaginięc to masakra tak samo jak była ta głosna sprawa zaginięcia Madelain. Ogladałam program na discovery to szereg niedopełnień policji a na koncu najlepiej oskarzyc rodziców....

Inne tematy z forum

jechać czy nie jechać... oto jest pytanie ;) (58 odpowiedzi)

hej jestem mamą 2 dziewczynek - 4 letniej i rocznej na codzien sama zajmuję się dziećmi, bez...

Sprawdzone sposoby na odchudzanie:) (71 odpowiedzi)

Cześć Dziewczyny! Podzielcie się swoimi sposobami na skuteczne odchudzanie:) Ja muszę zrzucić aż...

paznokcie hybrydowe (92 odpowiedzi)

hejka, czy któraś z Was ma może manicure hubrydowy?jeśli tak to napiszcie czy jestescie z tego...