Sytuacja jest wyjątkowa, ale też urodziny mogą być niezapomniane ;) zamiast kulek - ze sto nadmuchanych balonów i bitwa na balony. Tort zrobiony z ulubionych słodyczy (instrukcje na youtube). Może być konferencja z kolegami na skype z karaoke. Możecie zrobić maraton filmowy ulubionych bajek, zrobić popcorn i podać go w pudełku jak w kinie, oczywiście będą obowiązywać bilety na seans które sami zrobicie. Możesz ustalić ze wszystkimi ciotkami/wujkami, że będą dzwonić z życzeniami o konkretnej porze i tu możecie się pobawić w szefa wszystkich szefów: "Tu kancelaria prezesa Bartka, w czym mogę pomóc? Oczywiście, już łączę... Panie prezesie, ciocia Agnieszka do pana w bardzo ważnej sprawie" :)
Zapytaj swoją pociechę co by chciała robić i spędźcie całą rodziną dzień na warukach dziecka (oczywiście w granicach rozsądku). Jak chce pizzę na obiad - to zamówcie, albo sami zróbcie. Jeśli frytki - to frytki. Jeśli wymyśli, że jesteście wszyscy księżniczkami - to wszyscy się przebierają bez marudzenia. Jak ma być turniej w warcaby - to ma być (tu można grać słodyczami zamiast pionków a "zbite" pionki zjadać). Jak chce zbudować bazę z krzeseł i kocy - to zbudujcie.
Dziecko ma się poczuć w tym dniu wyjątkowo, a do tego naprawdę niewiele trzeba oprócz zaangażowania. Pełnego zaangażowania.
Mam nadzieję, że choć trochę pomogłam. Dacie radę. Powodzenia i najlepsze życzenia dla małego jubilata :)
21
1