Zaspa pytanie

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Do mam rodzących w przeciągu paru miesiecy. Czy na Zaspie jest możliwsc po porodzie wykupienia pokoju jednoosobowego gdzie moze być mąż? Ile czasu teraz sie leży po cc? bo lat temu leżałam 16 godzin :/ I czy jezeli sie nie karmi piersią to można liczyć na to że położne zrobią mleko w butelce? Ktos moze był w takiej sytuacji ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Zaspa pytanie

Pauli nie ma możliwości wykupienia takiego pokoju.
Jeżeli chodzi o czas leżenia, to jeszcze 2 lata temu były to 4 doby, jeżeli dziecko nie traci dużo na wadze. Teraz wypisują po 3 dobach, jeżeli oczywiście wszystko jest OK.
Co do mleka, to jest dostępne i będziesz sama je podgrzewała, bo po 12 h od cesarki trzeba wstać.
Cały personel super, także wszystko będzie dobrze! Powodzenia
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

to wiem bo rodziłam tam ale 5 lat temu. Zastanawia mnie właśnie czas lezenia po cc. Ostatnio tydzien czasu leżałam na Klinicznej i laski wstawały po cc jakieś 5 godzin po a widze ze Zaspa trzyma sie tych 12 godzin cały czas:/ a mleko rozumiem trzeba miec swoje ( sztuczne)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

mleko dostępne, ale weż tez swoje, ja mam zamiar tak zrobić. co prawda na zaspie nie rodziłam, tylko na klinicznej, ale był problem z mlekiem z wielką łaską dawały

ROdziłam 2 miesiące temu na Zaspie, po cc leży się standardowo 3 doby ,także jak miałam w czwartek to w niedziele wyszłam jeśli jest wszystko ok.
Pokojów prywatnych nie ma.
Mleko modyfikowane bez problemu dają, samemu się bierze z pokoju socjalnego, tylko wpisują w karte że się chce dokarmiać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie chodzi mi ile dni sie lezy tylko ile godzin na płasko :D bo na Klinicznej laski po 4, 5 godzinach po cc już biegały po korytarzach . A na Zaspie kazali mi leżeć 16 godzin dlatego jestem ciekawa czy sie coś zmieniło. I kto karmi dziecko jak sie lezy po cc?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Około 8 godzin. Znieczulenie musi zejść. Jak "już czujesz nogi" to śmiało, możesz biegać po korytarzach ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

W zasadzie to zależy, raz jak sie czujesz, no i muszą te wszystkie kroplówki zejść. ale min. te 8h czasem więcej ale nie dłużej niż doba bo w tedy gonią do wstania. Ja miałam cesarke ok 14 i pierwsze wstanie ale tak do pozycji siedzącej było ok 23, ale wstanie żeby już chodzić dopiero rano już bez kroplówek i cewnika.
Jeśli chodzi o karmienie w tedy malucha to tak naprawde sama bylam zdziwiona ale takie maluszki nie potrzebują jeszcze za bardzo jeść bo korzystają jeszcze z tego co pojadły będąc w brzuszku, przystawiają do piersi, ale ledwo coś pociumka i śpi. Tak naprawdę te dzieci przez pierwsze 24h to tylko spały a Ty masz w tedy czas na zregenerowanie się, nie jest źle. Jak się zdarzy że jakieś mocno by płakało to położne się zajmą dzieckiem. U mnie na sali wszystkie dzieci spały grzecznie przy swoich mamach.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

super dzieki za info :D

a czy po cc dają dziecko jeszcze na sali operacyjnej mamie na piersi, czy zabierają? Czy wtedy tata moze je "przejąć"?

Ja miałam cesarkę na zaspie 1,5 roku temu. Lekarz wykonuje zabieg dziecko zabiera od razu pielęgniarka waży mierzy. Mój mąż stał i patrzał ale nie wiem czy tak można bo był mój lekarz prowadzacy. Zakręcają w kocyk pokazują na chwilkę i jak Cię przewiozą na sale to wtedy kładą dziecko na łóżku przy piersi z Tobą.

dzięki za odpowiedz. Ciekawa jestem czy daloby sie tak zrobic, zeby dziecko dostac jak po sn. w Pucku to standard...

1,5 roku temu po cc na Klinicznej leżałam od 8 rano do godz 5 dnia następnego i najpierw pielęgniarka poprosiła abym zobaczyła powoli czy daje rade przejść, po porodzie musiałam 3h poczekać na dzidzie a później przywoziły pielęgniarki "na zawołanie",z dawaniem mleka mm nie było żadnego problemu, bardzo młode pielęgniarki? super pomocne. Naczytałam się wcześniej jak to cc boli a to guzik prawda trzeba poprostu inaczej się nastawić i nie rozczulać się nad sobą moją motywacją było dziecko z ktorym chce być jak najszybciej przecież tak dlugo na nie czekałam :) Kiedy dziecko było przy mnie zapominałam o bólu.. życze Wam kobietki tego samego. A ja mam nadzieje że za 8mc ponownie bedę mieć tyle siły.

Inne tematy z forum

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (9 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...

co robicie w takie upały? :/ (122 odpowiedzi)

wyszlam na chwile z dzieckiem bylo po 10- siatej i za kilkanascie minut wrocilam do domu bo nie...