Zatrucie IKEA?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Mamy mam pytanie.
W ndz 4.09 bylismy w Ikei na obiedzie - corka zjadla kulki z frytkami i od poniedzialku bole brzucha, biegunka. Wyladowalismy w szpitalu. Zastanawiamy sue czy to nie jedzienie z Ikei? Mielyscie podobna sytuację?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Zatrucie IKEA?

Jeśli już tam jemy to Córka zamawia dokładnie "kulki z frytkami".
Dotychczas nic Jej nie zaszkodziło.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Temat kuleczek/klopsików z IKEI był kiedys dość znany http://biznes.interia.pl/wiadomosci/news/ikea-wycofuje-klopsiki-pochodzace-z-polski,1897640,4199
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

gdyby były to klopsiki to razem z wami w szpitalu powinno znaleźć się ok 1000 pozostałych osób które to jadły.
Myślę, że to rotawirus złapany gdzieś, pewnie w ikei.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Teoretycznie tak.
Przy czym moze to buc kwestia ze jadlo je malo dziecko i moze jakas partia byla nieświeża.
Poza tym efekt byl pozniej i tez zakladalanm ze to rota ale w szpitalu twierdzą inaczej.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Na tej samej zasadzie dziecko mogło zatruć się w domu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja powiem tak byliśmy z rodziną w Ikei w poniedziałek 05.09 co prawda ja nie jadłam klopsików ale nuggetsy które również jadł syn tak ja jak i syn wieczorem wymioty i biegunka ale na szczęście obeszło się bez szpitala natomiast maż jadł klopsiki a zatrucie wystąpiło kolejnego dni podejrzewam że to już było zarażenie ode mnie. Faktycznie może to nie jedzenie ale warunki sanitarne w ikei?

Chyba, ze osoba pracująca na kuchni zaraziła Was rotawirusem bo tez była chora. I to przeniosło się na jedzenie.

My też w weekend jedliśmy w Ikei i nic nam nie było, jedliśmy łososia , klopsiki i zupę.

moja siostra była z dziećmi w sfinxie. Wszystkie trzy dziewczynki się zatruły i lekarz stwierdził rotawirusa. Może być tak,że osoba przygotowująca posiłek była chora. Jej nic nie było, bo jadła coś innego.

Na jakiej pdstawie lekarz stwierdził rota?Wykonał jakieś badania w tym kierunku ?Zlecił badanie kału ?Bo ztego co ja się orientuję to tylko tak można stwierdzić lub wykluczyć rota,wykonując stosowne badania.

U mojego dziecka rota było potwierdzone na podstawie badania kału.Na oko ciężko stwierdzić czy to rotawirus ,adenowirus czy bakteria z żywności.

Inne tematy z forum

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (117 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

Czy naprawdę? (19 odpowiedzi)

od lutego wchodzą te zmiany w prawie jazdy?? kurdee kto coś wie konkretnego, bo dzowniłam do...

rodzice chrzestni poszukiwani:) (48 odpowiedzi)

Zakladam osobny watek:)Jest ktos chetny?Bo stwierdzam,ze w dzisiejszych czasach bardzo trudno...