Zatrucie mleczaka

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Witam,
wczoraj byłam z córką (ma 6 lat) u dentysty bo bolała ją górna piątka.Dentystka stwierdziła,że trzeba ją zatruć.Rozwierciła,włożyła truciznę,zalepiła i uprzedziła,że przez kilka godzin może trochę boleć.Po tym jak znieczulenie przestało działać córka zaczęła narzekać na ból.Minęło już prawie 24 h od włożenia trutki do zęba,a ząb nadal pobolewa i mała cały czas jest na paracetamolu albo nurofenie po którym ból na kilka godzin zanika.
Czy wie ktoś ile czasu po włożeniu trucizny do zęba można jeszcze odczuwać ból?Kiedy ten ząb powinien przestać boleć?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Zatrucie mleczaka

podobno bol mija po 2 dniach a jak nie minie to zglos sie do lekarza

ok dwóch dni u nas trwało:(

niestety dopiero w poniedziałek będę miała kontakt z dentystą,a na pogotowie nie chciałabym z nią jechać

Teoretycznie do trzech dni może pobolewać. Jeśli będzie bardzo bolało albo w okolicy zęba na dziąśle pojawi się silne zaczerwienienie/opuchlizna - lepiej skonsultować to z lekarzem. A jeśli ząb tylko ćmi, to pozostaje to przeczekać.

na dziąśle niema ani opuchlizny ani zaczerwienienia.Mała gorączki też niema,a ból po lekach przeciwbólowych ustaje na jakiś czas.

Dziękuje,może ma ktoś jeszcze jakieś doświadczenia.

hopla

Inne tematy z forum

Ostrogi piętowe - jakie zabiegi najskuteczniejsze? (77 odpowiedzi)

Czy ktoś się borykał z tym problemem? Jakie zabiegi najbardziej pomagają?

Wakacje na Mazurach - gdzie polecacie? (66 odpowiedzi)

Chcemy (z mężem i ponad rocznym dzieckiem) pojechać w czerwcu na 4-5 dni na Mazury. Nie wiem...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (35 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...