Zielona granica

Opinie do filmu: Zielona granica.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bardzo dobry film ukazujący prawde

A każdy kto widzi w tym tzw "paszkwil" oczrniający Polaków jest płytką i prymitywną istotą. Film jest o ludziach i ich nieszczęściu. Ludziach uciekających przed wojną, prześladowaniami, terrorem, głodem i biedą. Przykro ze część naródu polskiego podobno w 95% katolickiego, widzi w tym filmie cos złego.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 6

antypolski film

Widz, który choć trochę czuje się patriotą poczuje niesmak
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 14

caly dramat polskiej mentalnosci

niestety to prawda tak sie dzialo tylko ludzie zmanipulowani przez pisowska telewizje wierza np w to ze na marszu bylo 60000 a ja bylam i wiem ze bylo ponad milion!!!! na filmie bylam to prawda .brawo dla Pani holland
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 5

spytaj rodziców

nie chodzi o wyjazdy po 2004 roku gdy były łatwe i legalne, ale o wyjazdy Polaków w latach 80-tych, ucieczki z PRL. Obejrzyj sobie może film "300 mil do nieba" - polecam
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ehh szkoda wydanych pieniędzy. Szczucie na rodaków to chyba nasz sport narodowy
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 14

Bylem widzialem

Gniot jakich mało
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 17

Rewelacja

Film na Oskara.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4

Piękna ocena widamości tvp. W punkt.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dobre kino

Niesamowity, mocny film..
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 7

Warty obejrzenia !!!!

Wspaniały film. Warto obejrzeć.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 6

ściek

podła gra na emocjach widza
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 19

widać, że myślenie boli

1. film fabularny a nie dokument
2. jeśli obraza to nie służb mundurowych a tych co wydają im takie rozkazy czyt. rządzący
3. i najważniejsze - obejrzyj i wtedy oceniaj
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie nie nie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 14

Tutaj już nie chodzi o kłamstwa, bo na granicy dziać się może wszystko. Chodzi o to ze takich rodzin jak w filmie jest promil w porównaniu to reszty która chce się przedostać przez granice. Większość to młode chłopy która za nic mają sobie jakie kolwiek normy społeczne.
Ps widzieliście filmik jak jeden z nich grozi strazniczce granicznej i mówi że u nich to on by z nią zrobił co chce.... razem z kolegami...?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

No cóż

Można pójść i nabić kasę tym , którzy kasę na film dostali od już wiadomo kogo. Przykre to jest to, że pluje się na Polaków a oni mówią, że deszcz pada. W jakim świetle stawia nas ta reżyserka-katów, agresorów czy może obojętnych na ludzką krzywdę? Nie popieram tego ani nielegalnej przepychanki na granicy mojej ojczyzny. Jestem wdzięczny polskim służbom za ich oddanie i codzienną pracę na rzecz naszego bezpieczeństwa. Moim zdaniem to się Im po prostu należy
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Zielona granica

Pani psycholog pokazała jak zachowywać się w trudnych sytuacjach.
Przemiana psychiczną uciekinierki - wzięła winę za śmierć Syna na siebie .
Chłopak z ochrony granicy pokazał, że nie musimy współpracować z chorym systemem . Słuchał głosu wewnętrznego i widać nie stracił pracy, ale stał się lepszym człowiekiem- obudził się, przekroczył granicę w samym sobie, uwierzył, że to on ma wpływ na to co dzieje się w jego życiu.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

Które sceny były złe zagrane?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Słaby film.

Marny film z kiepskimi aktorami.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 18

film to film

Byłam, widziałam. Najgorsi są Ci co nie widzieli i oceniają. Moim zdaniem film pokazuje przede wszystkim tragedię tych wybranych, przykładowych uchodźców. Dobre jest zakończenie filmu i dla mnie element pokazujący dogadującą się przy muzyce, ponad wszystkim, młodzież. Artysta ma swoje prawa i pomysły na wzmacnianie przekazu, mundur to tylko element i nie ma co przesadzać. Warto pójść, zobaczyć i mieć własne zdanie, jak zawsze. Szkoda tylko, że w kinie tak mało młodych ludzi, ich zasadniczo to nie wiele interesuje.....
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 5

Inne tematy z forum

Bestia (4 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Bestia . Przeczytaj o filmie.

John Wick (12 odpowiedzi)

Opinie do filmu: John Wick . Przeczytaj o filmie.

Terapia dla par (8 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Terapia dla par . Przeczytaj o filmie.