Zielona granica

Opinie do filmu: Zielona granica.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Która scena się Tobie nie podobała? Może ta z zakopywaniem zwłok?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Która scena nie przypadła tobie do gustu?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Widać, ze nie oglądałeś filmu, bo nie ma w nim żadnej sceny z zakopywaniem ludzi :)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chyba oglądaliśmy dwa inne filmy - w zielonej granicy SG jako grupa nie jest pokazana jako oprawcy - są tam osobnicy moralni i tacy, którzy odlecieli za bardzo. Przecież nawet w słynnej scenie z termosem mamy dobrego strażnika i złego. Jak w życiu.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

Czyli generalnie Niemcy są źli, ale czasem dobrzy - typowa, wybiórcza logika PiS zwolenników.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

To jest film o byciu człowiekiem. Nasuwa wiele pytań o rdzeń jestestwa. Jestem człowiekiem, ale czy zawsze postępuje po ludzku? Czy mam siłę sprzeciwić się? Czy mogę wieczorem spojrzeć w lustro i ile wymaga to ode mnie wysiłku? Czy da się zawsze żyć zgodnie z sobą? Czy mając władzę wykorzystam ją dobrze, czy będę postępował źle?
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 2

Bardzo dobre kino

Polecam.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 7

Nie polecam!
Film oparty na kłamstwach i złości!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 22

Dlaczego nie można krytykować policji i żołnierzy?

Krytyczna postawa jest oznaką człowieka myślącego. Nie ma tutaj świętych krów. Armia, policja czy kler Cieszcie się, że ludzie mają taką cierpliwość dla tych instytucji, a może to już dyktat, że nie można się wypowiedzieć krytycznie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

powiedz jarkowi żeby domył następnym razem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

a widziałes jak przerzucali przez druty i bezmyślnie wykonywali rozkazy pistrepów?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

U nas w kinie padły brawa po projekcji. Brawo! Brawo! Brawo! Film nie jest tylko czarno-biały. Pokazuje różne postawy nawet tych pograniczników. A o tym, co tam się dzieje, to relacje dochodziły już z innych źródeł. Nie byłam zaskoczona brutalnością straży granicznej. Policja pokazuje próbkę tego, do czego nakłania ich ta władza podczas wszelkich zgromadzeń publicznych, gdy ktoś ośmieli się zaprotestować przeciwko zgodzie na pochody faszystów lub upomina się o przestrzeganie konstytucji i niezawisłość sądów w Polsce. Oczywiście mundur nosi człowiek i to od jego decyzji zależy czy będzie bezmyślnie wykonywał rozkazy czy jednak wygra w nim człowieczeństwo.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 6

Prawda

Zaangażowany bolesny i głęboko prawdziwy film.
Duży plus za to że nieckliwy.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 6

Zielona Granica znakomity film.

Bardzo przejmujący film o granicach wytrzymałości każdego człowieka , który ma uczucia i poczucie przyzwoitości.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 6

każdy kto czuje sie pariotą musi pognić cyników z rządu

afera wizowa to pokazała kto jaki patriota
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ważny film

Irytuje czasem dydaktyzmem ale jak ważny wskazują reakcje środowisk uklutych tym patyczkiem.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum

Bulion i inne namiętności (12 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Bulion i inne namiętności . Przeczytaj o filmie.

Gru i Minionki: Pod przykrywką (5 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Gru i Minionki: Pod przykrywką . Przeczytaj o filmie.

Substancja (19 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Substancja . Przeczytaj o filmie.