Zipp - polski xlander?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Zastanawiam się nad zakupem wózka 3w1. Byłam mocno nastawiona na Xlandera ale znalazłam firmę Borówka która produkuje wózki ZIPP.
Wygląda jak klon xlandera: http://borowkasklep.pl/ZIPP_3w1-108.html ale jest sporo tańszy.

Na ulicy nie widziałam takiego wózka i zastanawiam się czy to dobry wybór. Może któraś z Was ma taki wóz i może podzielić się wrażeniami z użytkowania?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Zipp - polski xlander?

xlander jest przecież polskim wózkiem ....
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

jak na moje oko to do x-landera mu daleko z wyglądu ;) co do jakości to nie wiem ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

oj bardzo daleko :) moim zdaniem juz bardziej bebetto nico bardziej podobny jest do x-landera
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

a jeśli już 3w1 to proszę Was, dbajcie o bezpieczeństwo swoich dzieci i fotelik wybierzcie bezpieczny... do wielu wózków pasują foteliki maxi cosi, besafe itd, bo te nie są nic warte :( a życie i zdrowie dziecka chyba najważniejsze, co?

ja kupiłam wózek delti cat, które własnie robi x-lander. uwazam, że gondola jest zdecydowanie lepsza-bo większa(rodziłam we wrześniu i zależało mi aby dziecko pojeździło do marca). Moja córka juz ledwo by się mieściłą w gondoli x-landera.
Stelarz zdecydowanie lepszy-masywniejszy ma x-lander.
Ja mam nosiło maxi-cosi i dokupiłam tylko odpowiednie adaptery.

dlaczego daleko? jakieś argumenty użytkowniczek?

xlander to firma z Polski ale produkcję ma w Chinach, a Borówka produkuje i sprzedaje w Polsce - to miałam na myśli na początku:)

chodzi mi o wygląd :) całkiem inny jak dla mnie niż x-lander
x-lander jeszcze jako tako mi się podoba, ten wcale :P no ale każdy ma swój gust ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

http://allegro.pl/x-a-x-lander-xa-4w1-super-zestaw-najtaniej-i2906718678.html

a gdzie tu podobienstwo?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

moim zdaniem ten zestaw bardziej niz do x-landera jest podobny do TAKO jumper

co do x-landera, to zdecydowanie nie załuje ,ze zrezygnowalam z tego zakupu, nie rozumiem fascynacji tym wozkiem i dziwnej mody na niego,producent tylko zaciera rece i wciaz podnosi ceny,wielokrotnie slyszalam bardzo niepochlebne opinie, osob bardzo rozczarownych jakoscia, funkcjonalnoscia, wiele osob szybko pozbywalo sie tego wozka i kupowaly inny

Chyba rzeczywiście rzecz gustu - ja widzę podobieństwo:)
O wyglądzie można dyskutować do końca świata ale mnie bardziej interesują spostrzeżenia z użytkowania Zippa. Ktoś ma takowe?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

jak już pisałam nie mam tego wózka, ale na pewno nie wybrałabym go ze względu na fotelik... chyba, że opcję bez fotelika (jeśli już by mi się podobał;))

Ok wygląd rzecz gustu. Ale jeśli napisałaś klon to chyba można się odnieść że klonem na pewno X-landera nie jest. Ja nie widzę w ogóle podobieństwa chyba, że do Tako jak już koleżanka wyżej napisała :)

Dla mnie jak bym miała wybierać X-lander o niebo ładniejszy :)

Napisałam że klon bo tak go widzę. Jak widać to sprawa indywidualna i naprawdę nie chciałabym roztrząsać kwestii "ładności" bo akurat dla mnie ważniejsza jest funkcjonalność i bezpieczeństwo.

Dziękuję za info o foteliku, zbadam to dokładniej bo faktycznie nie zwróciłam na to uwagi.

Czekam na inne spostrzeżenia użytkowniczek:)

a ja miałam tako bardzo podobny do tego. zwracam tylko uwagę na kosz, ponieważ w tym tak samo jak w moim nie bardzo dało się cokolwiek włożyć do środka jak na stelażu była zamontowana spacerówka. w tym chyba będzie to samo jak widzę na zdjęciu.a kosz przydaje się bardzo bardzo

Dzięki Nuska83:) Właśnie o takie uwagi mi chodziło, pierwszy raz kupuję wózek i nie mam pojęcia na co uważać.

nie martw się, ja też będę niedługo stała przed zakupem wózka i zupełnie nie wiem na co zwracać uwagę. jedno co wiem to to, że chce mieć 3 w1

powiem tak nie żałuj kasy na wózek bo będziesz go używać codziennie, zaoszczędzisz 500 zł a potem będziesz kląć na niego przez co najmniej 2 lata :) zwróć uwagę na sterowność, wielkość gondoli, wielkość spacerówki czy da się swobodnie włożyć i wyjąc różne rzeczy z kosza, czy jeśli są pompowane opony to dostęp do wentyla jest swobodny czy sama je dopompujesz(ja w swoim musiałam kombinować).a co do wagi to te 3w1 ważą bardzo podobnie więc nie ma to znaczenia. jak chcesz lekki to trzeba kupić parasolkę z możliwością montowania gondoli(chcico, pegperego ma takie modele)
pozdrawiam i życzę udanego wyboru :)

A tak po za tematem. Jeśli kupisz wózek firmy "krzak " to sprzedasz go ze sporą stratą przy X-landerze strata nie będzie taka duża oczywiście ma na to wpływ sposób używania i dbania o wózek.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

wogóle x-landera nie przypomina...

Ja się wyleczyłam z wózka 3 w 1.
Albo 2 w 1, albo w ogóle osobno gondola a później spacerówka.

Generalnie mam problem, bo mi mało wózków się podoba - głównie coś z kołami jest nie tak;)

Tinker myślisz, że warto pomyśleć nad wózkiem 2 w 1 ?? nie znam się i proszę o radę.

Ja na razie chcę 3w1 i pewnie taki kupię:) Zobaczymy czy zmienię zdanie jak już zacznę "jeździć swoim":)

Co do firmy krzak. Skąd pomysł że Borówka to krzak i co właściwie oznacza ten "krzak"? Firma działa dobre 30 lat z sukcesami, mają atesty i inne szmery bajery - mi to wystarcza.

Na początku byłam zafiksowana na xlanderze ale teraz się zastanawiam. Szukam porównywalnej jakości w niższej cenie. Nie wiem czy mi się uda ale próbuję;)

Co do straty na sprzedaży nie przywiązywałabym się do tej myśli:) Kto wie czy za 2-3 lata xlandery nadal będą tak modne i rozchwytywane. Może akurat zapłacę teraz 2 tys a potem będę musiała sprzedać za ułamek ceny? Kto to może wiedzieć. A dobry wózek i tak się sprzeda.

Oczywiście kupiony za mniej za mniej będzie sprzedany. Co do ewentualnej straty - na pewno jakaś będzie ale nie demonizowałabym. Wiele mam szuka wózków właśnie z niższej półki cenowej.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

napisałam do bobowózków może oni coś mi doradzą , dam ci znać.

Hexusia. Nie chcę 3 w 1, ponieważ wybrałam sobie inny fotelik samochodowy.

Jak napisała wyżej Asiaczek, te przy wózkach, nie są nawet testowane,
a ja jednak stawiam na bezpieczeństwo dziecka w samochodzie.

Może można wybrać ten sam wózek ale 2 w 1?

No chyba, że ktoś nie posiada auta i chce mieć takie małe nosidełko przy wózku po prostu, to inna opcja.

tylko, że kupiony za mniej po dwóch latach może się okazać, że nie nadaje się nawet do oddania za darmo :)

TinkerBell, ja miałam ten sam problem- koła ;) chciałam 4 równe, pompowane, te obracane z przodu jak dla mnie to porażka :)

wybrałam mutsy urban rider- kupiłam używany, zapłaciłam 1300zł za zestaw spacerówka plus gondola, później dokupiłam jeszcze używane siedzisko podwójne, bo moja starsza nie chciała chodzić z buta :) do tego fotelik maxi cosi (przydawało się jak jechaliśmy na zakupy i dziecko zasnęło w aucie to nie trzeba było budzić i przekładać, też jak jechałam sama do szpitala to od odległego parkingu nie musiałam nosić tego fotelika tylko postawiłam na stelaż i już)
więc używany wózek wozi już drugą moją córkę, w między czasie woził dwie na raz, powozi jeszcze trzecie i dalej będzie w dobrym stanie do sprzedania :) bo póki co po trzech latach nic mu się nie stało :)

Yoki napisałaś że stawiasz na bezpieczeństwo a chcesz kupić 3 w 1, czyli rozumiem fotelik też z firmy Borówka ? Taki fotelik nijak ma sie z bezpieczeństwem niestety.

Kupisz wózek jaki będziesz chciała nie rozumiem Twoich teraz ataków. Pytasz się na forum ktoś Ci odpowiada a żadne argumenty do Ciebie nie trafiają. jeśli jesteś już zdecydowana to po co pytasz?

Widziałam u koleżanki ten wózek:

http://www.jedo.pl/pl/#/bartatina/alu%20plus/

I właśnie był z fotelikiem Maxi Cosi Cabrio Fix.

Bardzo mi przypadł do gustu, koła też.
Teraz muszę wymyślić, jak by tu go sprowadzić do Szkocji, bo u mnie większość wózków to na 3 kołach, albo zwężanych z przodu...co mi się nie podoba.

x landery sa juz modne tyle lat i nie sadze zeby za 3 lata cos sie mialo zmienic.A tak jak ktos wyzej napisal,ja tez uwazam ze jak sie kupi lepszy,bardziej popularny wozek,to mozna go pozniej lepiej sprzedac.Chyba ze ktos go chce pozniej postawic w piwnicy albo patrzec na niego.Ja lupilam uzywany mutsy,wlasnie z zamiarem sprzedania go.Alanek jezdzil espiro atlanic uzywanym za 600zl,a sprzedalismy go po 2 latach za 500:))

MASZ rację nie pomyślałam nad bezpieczeństwem w aucie:)
Kurcze ile ja jeszcze nie wiem

Ja raczej nigdy nie kupowałam rzeczy dla dziecka z myślą z jakim zyskiem to kiedyś tam sprzedam.

Myślę, że jeśli chodzi o wózek, to jednak można się kierować swoimi preferencjami niż modą.

Ja mój pierwszy wózek miałam z niższej półki i przez dwa lata służył mi bez zarzutu, kiedy xlander mojej kuzynki miał wieczny problem z kołami.

Na psucie się nie ma reguły.

musze poczytać

Hexusia, kiedy ja sobie wymyśliłam 3 w 1, to też o tym nie pomyślałam.

Ale jest tu taki wątek na forum o fotelikach samochodowych, dzięki któremu zaczęłam szukać i drążyć i wiele spraw mi się w głowie poukładało.
:)

wybacz AsiaczeK_S_88 ale nie wydaje mi się aby wózek po 4 dzieci był w dobrym stanie.

Tinker i dobrze, że mi mówisz. teraz będę inaczej patrzeć na wózki

Tu nie chodzi o sprzedaż z zyskiem tylko o jak najmniejsza stratę. Z doświadczenia wiem, że mamy kupując wózki 2 w 1 i tak ok 1,5 czy 2 roku kupują lekkie spacerówki.

mamaO, nie zauważyłam, żeby mu coś ubyło po 3, więc i po 4 będzie w dobrym stanie :)

ja w życiu nie kupię lekkiej spacerówki, bo nie muszę nigdzie wózka targać, fakt, że jest ciężki, ale sam jedzie- plus dużych pompowanych kół, więc nie potrzebna mi żadna lekka spacerówka z klekoczącymi małymi kółkami :D

Mama), myślę, że stan wózka to kwestia zadbania o niego. Bo co takiemu wózkowi mogłoby się stać czego nie da się naprawić?

Agusia, masz rację;) Przynajmniej u mnie tak było. Kupiłam później spacerówkę.

Dlatego teraz zastanawiam się nad 2 w 1 lub zupełnie gondola a później spacerówa.

odnośnie producenta - tego wózka nie wyprodukowała Borówka tylko firma Adbor
http://forum.gazeta.pl/forum/w,583,135323642,135323642,Wozek_firmy_Adbor_model_ZIPP.html

Tinker - zgodzę się że dbanie to jedno :) Ale są takie części do wózka, których nie możesz ot, tak normalnie kupić, a te tzw. ,,uniwersalne'' to wiadomo do czego są.
Ja bym wózka po 4 dzieci dla swojego dziecka nie kupiła, niezależnie od tego czy byłby super znanej firmy czy nie.

my kupiliśmy nowy wózek - nic nam się z nim nie działo,
koleżanka odkupiła używany wózek - pozornie był ,,w dobrym stanie'', ładny, czysty, zadbany - jak się okazało wcale taki nie był - * kółka klekotały - oddali do naprawy, w kółkach brak było oryginalnych zatyczek, przez co kółka słabiej dolegały, *wózek ,,uciekał'' na jedną stronę,
w końcu kumpela się wkurzyła i oddała wózek na ,,przegląd'' i okazało się, że stelaż musiał być pęknięty i domowo naprawiany - spawany czy co tam się ze stelażem robi.
Drudzy znajomi kupili nowy wózek, (mniej więcej w tym samym czasie co my), popsuł im się 3 razy w ciągu chyba 6 miesięcy, oddawali na gwarancję, po 3 oddaniu dostali nowy wózek.

ja swój serwisuję w serwisie Mutsy, więc wszystkie części mam orginalne, nie ma takiej, której nie dałoby się dokupić :) a firma solidna, jak mi pękło zapięcie od szelek w spacerówce, to wysłałam im zdjęcie i przysłali mi za darmo cały komplet :)

Agusia:) w którym momencie poczułaś się zaatakowana? Nie miałam takiego zamiaru, niepotrzebnie odebrałaś moje posty osobiście.

Które argumenty do mnie nie trafiają? Uwaga o foteliku jest bardzo cenna i napisałam wyżej że faktycznie muszę się nad tym zastanowić. Nie wiedziałam że foteliki przy wózkach 3w1 nie mają atestów.

Po to pytam żeby zdobyć informacje - jak chyba wszyscy na forum. Zależy mi na informacjach z doświadczenia. Widzę, że takiego konkretnego wózka nikt nie ma więc za dużo się nie dowiem o użytkowaniu. Mogę jedynie zwrócić uwagę na ostrzeżenia np o foteliku czy dostępności kosza po założeniu spacerówki.

Mamo, ale jak użytkujesz wózek po swoich dzieciach, to chyba jednak wiedza na temat stanu wózka jest większa niż, na temat wózka kupionego już po 3 dzieci. :)
Choć ja przeglądając wózki na allegro, nie zauważyłam by się zbyt wiele osób przyznawało do użytkowania wózka przez więcej niż 2 dzieci.

A niektóre użytkowane przez jedno wyglądają jak przejechane przez stado słoni...

każdy fotelik dopuszczony do sprzedaży ma atest, ale niestety atest mija się z bezpieczeństwem, dlatego należy kupować foteliki, które przeszły crash testy i brać pod uwagę te z oceną min 3 i dopasowaniem do auta :)

dla mnie w wyborze wózka ważne było też to, czy spacerówka może być ustawiona w obu kierunkach (dlatego nie kupiłam x-landera, bo 3 lata temu jeszcze nie miały tej opcji, teraz któreś modele mają)

Yooki nie trzeba posiadać wózka żeby napisać, że jest taki czy inny. Ten stelaż jest bardzo podobny jak nie taki sam (z różnica nazwy ) w kilku firmach i modelach. Podejrzewam, że to też chiński półprodukt. Dla mnie np wózek, który waży 17kg bez dziecka to pomyłka i za darmo bym go nie chciała. Także dobrze się zastanów nad nim bo spacery będą koszmarem szczególnie jeśli dziecko będzie już w spacerówce.
Jest wiele niepochlebnych opinii o wózkach firmy Abdor jak i o samym serwisie tych wózków :/

Możesz podać link? Ja nie znalazłam w ogóle opinii o tych wózkach. Dlatego też postanowiłam spytać na forum.

Zipp waży z gondolą 10kg, ze spacerówką 11,5 (skąd to 17kg? miałaś na myśli wózki ogólnie?) Może stąd nasze niezrozumienie ja myślę o konkretnym wózku a Ty - mam wrażenie - piszesz o wadach wózków w ogóle.

Proszę do wyboru do koloru :)
http://www.google.pl/search?q=stela%C5%BCa+adbor+&rlz=1C1SVEE_enPL497PL497&oq=stela%C5%BCa+adbor+&aqs=chrome.0.57j62.12683&sugexp=chrome,mod=16&sourceid=chrome&ie=UTF-8#hl=pl&tbo=d&rlz=1C1SVEE_enPL497PL497&sclient=psy-ab&q=w%C3%B3zek+adbor+zipp+opinie&oq=w%C3%B3zek+abdor+zipp+opinie&gs_l=serp.3.0.0i13.14870.15958.1.17481.5.5.0.0.0.0.180.694.0j5.5.0...0.0...1c.1.E4suDn8YR9U&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_cp.r_qf.&fp=95ae35508f882879&biw=1920&bih=936

Na stronie producenta masz wagę podaną. Pamiętaj, że waga wózka podana jest bez kół.
Nie wiem skąd masz dane 11kg :o Skoro sam stelaż waży 9,9kg
http://www.adbor.pl/3,ZIPP

Dzięki, poczytam.

Co do wagi mamy różne źródła, wózek o który mi chodzi (model) ma stelaż o wadze 6kg: http://borowkasklep.pl/ZIPP_3w1-108.html

Właśnie co do źródeł. Mam wrażenie że Adbor i Borówka to dwie różne firmy produkujące podobne wózki. Chyba prowadzone przez jedną rodzinę sądząc po nazwisku i mają siedziby obok siebie.
Dziwne...

z tego co zauważyłam z tych dwóch linków- adbor i borówka to napisy na widełkach przednich kół oba mają adbor

Yooki mylisz dwa źródła ze sobą Borówka to sklep który sprzedaje wózki firmy Abdor. Ja bym jednak zaufała producentowi jeśli chodzi o wagę :D W 6 kg nigdy nie uwierzę :D

W opiniach, które Ci podrzuciłam powyżej użytkowniczki tego wózka piszą o wadze 17kg !!!

z tego co wiem - Adbor zajmuje się produkcją, a Borówka sprzedażą :]

Sama kupowałam sanki ADBOR ale bezpośrednio od nich,z pominięciem Borówki :]
http://www.adbor.pl/
http://www.adbor.pl/3,ZIPP

przypomina mi naszego Bostona firmy Mikado ;) http://www.wozki-mikado.pl/mikado-boston.html#podwozia - o wózkach Mikado można dużo poczytać na naszym forum :]

Mój wózek waży tak:
-gondola: 4,5 kg
-stelaż: 11,7 kg
-siedzisko spacerówki: 4,5 kg
ale tej wagi w ogóle się nie odczuwa, z dwójką dzieci w swoim wózku łatwiej mi było niż z jednym w spacerówce na piankowych kołach :) ja się wagą nie przejmowałam, komfort pchania zależy od kół
ale jeśli ktoś musi targać wózek po schodach np to jednak waga jest ważna :)

albo nawet może bardziej podobny jest do Mikado Astona? (tylko patrzę, nie czytam opisów)

http://allegro.pl/wozek-mikado-aston-wysylka-gratis-sklep-smile-i2881741604.html - nie wiem czemu na stronie firmowej nie ma tego modelu wózka ;)

teraz przyglądam się spacerówce Zipp - nie ma normalnego podnóżka? wygląda tylko jakby kawałek materiału był przypięty na ramie - taki luźny :P zaraz jak się kończy siedzisko :P aż poszukam innych zdjęć ;)

Sorki za literówkę oczywiście firma Adbor :)

Ja na szczęście nie muszę po schodach:) Doczytałam się, że xlander też ma stelaż o wadze 9,9, gondola coś ok 4 a spacerówka coś ok 4 więc podobnie, tzn do adbor podobnie.

Agusia zerknęłam na link od Ciebie ale za bardzo się nie przydał niestety. Mało jest opinii dot Zippa. Główny zarzut dotyczy właśnie fotelika (brak crash testu). Ktoś napisał też że ciężko dopompować przednie koła. Mało...

Widocznie nie jest tak popularny i mało ludzi go kupuje lub ludzie po prostu o nim nie piszą bo nie ma czym się chwalić :) To kolejna przewaga X-landera czy np Mikado lub Tako nad Zippem

Tzn co masz na myśli? Przewagą wg Ciebie jest to że w internecie można znaleźć więcej opinii?:))))

Agusia:
to akurat totalna bzdura ...
To że jest mało opinii może świadczyć o tym, że mało osób go kupuje ( i nie ma kto o nim pisać) ale na pewno nie o tym, że "ktoś się nie chce nim chwalić".
W przypadku gdy kupi się badziew naturalną reakcją jest właśnie podzielenie się tą opinią z innymi. Jeśli coś jest dobre to rzadziej się pisze o tym produkcie -chwaląc go, to ze działa zgodnie z naszymi wymaganiami przyjmujemy jako coś oczywistego ...

Umówmy się, że jednak w internecie częściej pisze się źle niż dobrze;)

Więc brak opinii wcale nie jest minusem.

Na każdy z wyminieonych wózków przez Agusię można znaleźć w necie opinie podzielone.

Dlatego ja biorę pod uwagę swoje własne preferencje:) Nie jestem wielbicielką tylko i wyłącznie znanych logo, więc myślę, że można i inne mniej znane brać pod uwagę.

Tak dokładnie na temat Tako Mikado czy w końcu Xlandera jest mnóstwo opinii Dla mnie jeśli o wózku danej firmy nawet jeśli to inny model ludzie wypowiadają się bardzo źle lub źle to na pewno z takiej firmy bym zrezygnowała. Bo materiał do ich wykonania na pewno jest ten sam tylko różnią się wyglądem.

Oczywiście ale jeśli inny wózek tego samego producenta ma bardzo złe opinie to duże prawdopodobieństwo, że inny model też będzie lichy.
Oczywiście, że na każdy wózek ludzie wypowiadają się nie pochlebnie ale nie mówię tu o podobaniu się czy innych użytkowych kwestiach a o jakości samego wózka i np pękającej ramy.

ja się mogę podzielić linkiem :)

http://forum.gazeta.pl/forum/f,22462,Wozki_dzieciece.html

albo :)
http://forum.gazeta.pl/forum/f,101614,Wozki_Dzieciece_Wozkomania.html

Ja chyba naprawdę ślepa jestem. Gdzie w Tych linkach jest info o Zipp? Wrzuciłam w wyszukiwarkę i wyskoczył jeden wątek ogólny z jednym zdaniem na temat zipp. Z resztą już wyżej był umieszczany z zarzutami odnośnie fotelika.

Może coś w tym jest że wózki jednego producenta produkowane są z podobnych - jeśli nie tych samych- materiałów.
Jednak nie wydaje mi się, żeby zawodność jednego modelu świadczyła o tym że wszystkie inne też będą kiepskie. W końcu produkcja idzie do przodu i modele każdego kolejnego roku są liftingowane. Materiały też nie są od 30 lat te same.

Agusia gdzie przeczytałaś o pękającej ramie?
Dotychczas najpoważniejszą wadą jest fotelik. Cała reszta to hipotetyczne gdybanie.

Yooki to są linki do forum gdzie zadąjc pytanie o Zipp na pewno dostaniesz odpowiedzi bo tam są dziewczyny które mają dużą wiedzę więc może spróbuj :)

Co do pękającej ramy w modelu Arte podobno się to zdarzało :(

Patrząc na inne wózki tego producenta i jak nisko oceniają je użytkownicy ,to bym nie ryzykowała zakupu.

Kupiłam wózek ZIPP już ponad rok temu i działa bez zarzutu. Dobry, polski wózek w przystępnej cenie. Dobrze się prowadzi, jest solidny i ładnie uszyty. Dla mnie udany zakup:)

Wyglada naprawde niezle. Ale czepiajac sie szczegołow;)
Nie mialam fotelika wiec czepiam sie gondoli. Mozna ja podniesc tylko za uchwyt na gorze, i tylko bez dziecka. Ja w swoim STARYM x landerze w gondoli mialam jeszcze dodatkowo po bokach uchwyty i z ktorych korzystalam nie tylko przenoszac dziecko (na schodach) ale rowniez zeby po prostu dopasowac do stelaza.
Moze to szczegol i w zasadzie bez tego tez sie da. Zreszta gondola to max 6 mcy meczarni. Wg mnie wazniejsza jest dobra spacerowka.
Teraz kupilabym tansza spacerowke z dobra amortyzacja bez zbednych gadzetow i zainwestowala wiecej kasy w spacerowke. Mysle ze wozek ktory jest tylko spacerowka moze byc lzejszy i latwiejszy w skladaniu itp.
Ale jesli 3 w 1 wychodzi taniej to czemu nie ?;)

Spodziewam sie drugiego dziecka i mam zamówiony wózek zip jest duzo tańszy od innych wozkow

Inne tematy z forum

Wakacje z dziećmi (123 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

Dobry ortodonta (46 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

księgowa?? czy warto? (46 odpowiedzi)

post dotyczył będzie pracy.. a właściwie jej zmiany...obecnie pracuję jako powiedzmy pracownik...