Zmiana kuchenki gazowo-elektrycznej

Chcę wymienić kuchenkę gazowo-elektryczną.
Przy zakupie obecnej (8 lat temu) doradził nam Teść (elektryk) - że jednak może być piekarnik elektryczny przy naszej starej instalacji... I instalacja to udźwignie. Moc przyłączeniowa obecnej kuchenki wynosiła 2,9kW (cokolwiek to znaczy, bo dla mnie to czary i magia). Wiadomo było, że jak działa piekarnik to już pralki albo czajnika nie włączymy, bo wysadzi korki :P
Niestety teść już nie żyje :( Tym razem nie może nam doradzić. Więc Was o to proszę :) może znajdzie się jakaś dobra dusza, która nam pomoże????
Czy nowa kuchenka z mocą przyłączeniową 3,1kW będzie ok? Czy to już za dużo na starą(50-letnią) instalację?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja zmieniłam kuchenkę gazową na płytę indukcyjną i nie żałuję. Nawet nie zastanawiałam się długo. Dłużej wybierałam piekarnik bo nie mogłam się zdecydować. W końcu postawiłam na Electrolux steam Bake.

Mogę z właśnego doswiaczenia polecić płytę indukcyjną od Electroluxa SenseFry, gdzie płyta sama reguluje temperature na patelni dzięki temu nic się nie przypali. dla takiego laika w kuchni jak ja to rewelacyjny patent

Inne tematy z forum

Armatura łazienkowa - jaką wybrać? (45 odpowiedzi)

Witam, jestem w trakcie remontu i obecnie zastanawiam się jakiej firmy armaturę łazienkową...

gdzie kupić rolety (84 odpowiedzi)

Witam, chcę kupić rolety na okna, takie gotowe bo są sporo tańsze niż robione na zamówienie,...

Wyposażenie restauracji (66 odpowiedzi)

Przymierzamy się do otwarcia nowego lokalu - restauracji. Lokal już jest, zaplecze kuchenne ok...