Zostawiacie swoje dzieci same w domu ?

Wczoraj byłam w wielkim szoku jak od jednej babki usłyszałam że zostawiła małe ( 3-4) miesięczne dziecko samo śpiące w domu bo wyszła po fajki......Czy tylko ja jestem nienormalna uważając ja za kompletną kretynkę (delikatnie pisząc),bo nie będzie wózka targać.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 13

Re: Zostawiacie swoje dzieci same w domu ?

Nie krytykuje nadopiekuńczych mam. Nie uważam się za wyrodna matke, bardzo kocham moje dziecko i chce dla niego jak najlepiej, ale nie uchronicie go od wszystkiego.Nie bedziecie wstanie byc przy nim cale zycie 24h/dobe. Wycofuje sie z dyskusji bo ona nie ma sensu. Jedni będą za zostawieniem dziecka, nie ktorzy glosno sie do tego nie przyznaja, a inne beda atakowac, a chyba nie do konca o to chodzi.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 4

ale co ma technologia do zostawiania maleństwa samego w domu??? jesteś nieodpowiedzialna i tyle a Twoje argumenty są puste.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 12

ale nie żyjemy w średniowieczu, nie jesteśmy ułomnymi babami które często gęsto były niedokształcone
Uważam i zdania nie zmienię, skrajną nieodpowiedzialnością jest pozostawienie dziecka samego w domu.
Koniec kropka
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 12

Ja równiez małą zostawiałam w domu bo psa musiałam wypuścic na dwór ale ja miałam o tyle dobrze że mamy podwórko mieszkam na parterze firanki i zasłonki sobie odsłaniałam i cały czas miałam oko na małą z reguły spała ale zawsze w łóżeczku była,ale przez myśl mi nie przeszło żeby ją zostawić i iść do sklepu który również mam bliziutko jak juz naprawde musiałam to ją ubierałam i brałam na ręce i szłam i bez targania wózka
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

o rety, ale zacofanie...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

to nie jest brak odpowiedzialności, to jest zycie. wiele osób tak robi, tylko głośno tego nie mówia bo boją się własnie takiego ataku.
Zyjecie w 21wieku gdzie technologia jest do przodu,i najlepeij byscie gps dziecku w tylek wsadzily. kiedys kobiety nie mialy czasu rozczulac sie nad soba i dzieckiem, mialy mase obowiazkow, juz nie wspomne o kobietach mieszkajacych na wsi, ktore wychodzily do obory a dziecko dluuugi czas lezalo samo w lozeczku.
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 11

Dla mnie jest, bo jak napisałam, nigdy nie robiłam i nie robie rzeczy które zagłuszą mi dziecko

Wolę wziąć malucha ze sobą do łazienki, niż nie słyszeć go.

Moja córka w ułamku sekundy zakrztusiła się własnym śluzem, straciła przytomność.
Gdyby nie fakt, że byłam koło niej, dziecko samo by sobie nie dało rady.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Pingwinek zasadnicza! gdyby dziecko zaczelo sie np. dusic to w domu chyba to kuzwa uslyszysz a w sklepie?
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 8

dodam że uważam to za nierozsądne ale akurat wtedy nie miałam wyjścia.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zartujecie prawda??? ja pierdziu.......!!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8

a jaka różnica jest w tym czy wychodzi matka do sklepu czy idzie pod prysznic??
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 10

mi również zdarzyło się zostawić spiącego malucha na chwilke.

myśle że wiele mam na forum jednak sie do tego nie przyzna.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 7

Pingwinek- GRATULACJE braku odpowiedzialności
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 16

To znacznie dluzej niz 2 minuty......
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

mi to się w głowie nie nie mieści!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nie wiem czy jesteś nienormalna, ale ja na przyklad nie widze w tym nic złego.
też mi się zdarzyło zostawić bąbla jak miał 2-5 miesięcy samego spiącego w łóżeczku i wyjśc na 2 minuty do sklepu czy apteki.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 21

Takich kobiet jest znacznie więcej, wiele razy słyszałam
"jak mały/mała zaśnie to polecę do sklepu.

Osobiście, nigdy w życiu nie zostawię swojego dziecka samego w domu nawet na minutę, póki nie będzie na tyle duże, żeby świadomie samo zostawało i będę pewna w 100% że jest na tyle odpowiedzialne, że może zostać w domu bez opieki rodziców

Ja jak nie ma męża i starszych dzieci mam problem z kąpielą, kładę mała spać, zostawiam otwarty pokój i otwartą łazienkę, żeby slyszeć gdyby się obudziła, a co dopiero zaufać snu dziecka i wyjść z domu.
W ułamku sekundy może stać się tragedia, czego niestety doświadczyłam.

Gdyby nie fakt, że stałam koło córki, to bym już jej nie mogła dziś tulić :(
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Inne tematy z forum

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

Mój pies ugryzł moje dziecko (32 odpowiedzi)

Witam, mam problem z moim 9 letnim psem. Mamy go od szczeniaka, wzięliśmy go z Ciapkowa, jest...

alimenty. Jak to załatwić? (9 odpowiedzi)

Czy ktoś zna ten temat? Nie potrafię dogadać się z ojcem dziecka w sprawach finansowych. Twierdzi...