Zostawiacie swoje dzieci same w domu ?

Wczoraj byłam w wielkim szoku jak od jednej babki usłyszałam że zostawiła małe ( 3-4) miesięczne dziecko samo śpiące w domu bo wyszła po fajki......Czy tylko ja jestem nienormalna uważając ja za kompletną kretynkę (delikatnie pisząc),bo nie będzie wózka targać.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 13

Re: Zostawiacie swoje dzieci same w domu ?

i ODWaGI IM BRAK aby sie ZALOGOWAĆ
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 9

kółko wzajemnej adoracji co czytać nie umie ze zrozumieniem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8

już wiemy...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bo ja BURAK jestem i cham co Wy nie wiecie ... hau hau
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 16

w tej sytuacji to chyba matka prosiła się o wypadek. tosz to szook!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dejwi z Ciebie to wychodzi buractwo w tym wątku. Opanuj się i przestań już wyzywać od tych psów prosta dziewczyno...
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

W takim razie zapraszam. Taa policja nie ma co robić tylko czekać, aż szanowna Pani DEJWI się u nich zjawi, bo sobie w zyciu nie radzi.
No sory...
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jeżeli dziecko jest chore, to raczej będzie trzeba iść z nim do lekarza, więc po drodze i zakupy można zrobić.

Podstawowe zakupy, jeżeli faktycznie nie mamy wyjścia, nie mamy z kim zostawić chore dziecko, można zamówić przez internetowy sklep

Taksówki też dowożą zakupy

Jest milion sposobów, żeby nie zostawiac dziecka samego.
To naprawdę może być ułamek sekundy i stanie się tragedia

Ktoś tu pisał o dzieciach na sankach bez opieki. Ja ostatnio widziałam chłopca, z 8 letniego na spacerze z bratem 2,5 letnim i 5 miesięcznym psem ( dużej rasy ) mama ich wysłała do sklepu za główną ulicę Kartuską

Ten 8 latek w ogóle sobie nie radził z krnąbrnym 2,5 latkiem i szczeniakiem na smyczy.
Także nieodpowiedzialność rodziców można spotkać na każdym kroku.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Czytam ten wątek (bardzo długi) poddałam się w połowie! Wiecie dlaczego? BO OCENIACIE SIĘ NAWZAJEM ! jednam ma się lepszą od drugiej, BEZ SENSU!
Część chyba szuka wsparcia, pochwały, chce się poczuć najwspanialszą mamusią na świecie, krytykując inne. Co prowadzi mnie do mdłości.
Nie mówie o wielkich sprawach jak wyjscie na impreze gdy maluch zostaje sam w domu - bo to nie do pomyślenia! ale krytykowac kogos ze wyszedl zapalić na 5 min? Całe szczęście ze nie pali przy dziecku!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dejwi, to nie jest prowokacja.
Tylko co jakby...
Jak mi 4,5 latka otworzy drzwi i pójdzie po pomoc do sąsiadów na dół to mogą przy tym pospadać ze schodów. Nie mówiąc już o tym, że to roztrzepane dziecko i może zapomnieć po co z domu wyszła :) i gdzieś sobie pójść. No jakby pójście do sąsiadów udało się, to byłoby dobrze.
Chyba trzeba kupić telefon łatwy w obsłudze i trzymać zawsze w jednym miejscu i nauczyć dziecko adresu dokładnego, choć przy niewyraźnej mowie... ciekawe jak się zachowają dyspozytorzy pogotowia... Oby to wszystko się nie przydało
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

KM a wiesz ze to jest grozba karalna ?? i oficjalnie to zrobiłas ??

a jak pójde z tym gdzie trzeba to Cibie znajdą i będziesz odpowiedać ze grozby w moją stronę ??
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 14

Są telefony dla osób starszych lub dzieci - obok klawiszy szybkiego wybierania można umieścić zdjęcie, duży symbol - czteroipól latka można nauczyć obsługi, tak samo, jak pokazać mu, jak wezwać sąsiadów.

Chleb mam zawsze zamrozony (głównie bułki), tak samo masło - po rozmrożeniu nic nie tracą na smaku.

Syrop - cóż, siła wyższa. Jak się dzieci rozchorują w zimie i naprawdę nie masz kogo poprosić o pomoc, to musisz "polecieć" do apteki, nie każdy lek mamy zawsze w zapasie (ale porządną apteczkę warto mieć).

Przecież piszemy o CZĘSTYM, BEZSENSOWNYM i BEZMYŚLMYM zostawianiu dzieci. Sytuacja awaryjna nawet świętej może się trafić.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

KE ?? KM TY sie lecz ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 14

kulka zawsze 4,5 latka mozesz nauczyc zadzwonic np do babci - pod 1 wpisujesz nr tel do babci i pokazujesz jak sie dzwonii
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Odezwałam się i to był mój pierwszy raz, bo już nie mogłam czytać jak naskakujecie na inne forumki. I tak jest w każdym wątku. A Ty DEJWI obraziłaś moje dziecko i masz szczęscie że Cię nie znam i nie wiem gdzie mieszkasz, bo bym jeszcze wczoraj przyjechała i wytrzaskała po pysku.
Dejwi ja napisałam, że wychodze tylko śmieci wyrzucić i dom obok do mamy po zupkę, a ty napisałaś, że mam walić na imprezę, bo szczeniaki śpią. To jest szczyt hipokryzji.
Fakt dyskusja zaczęła się od wyjścia do sklepu po fajki, a póżniej była mowa o wyrzucaniu śmieci i dokładaniem do ognia co też nazwałyście nieodpowiedzialnością.
Jak juz wcześniej pisałam był to mój pierwszy raz kiedy zabrałam głos i napewno ostatni, bo to nie forum na moim poziomie.
Zacznijcie się szanować.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 4

Kulka to prowokacja??

jak nie to pomysl o tym jak zamykać chaciore tak żeby dzieci umiały ją otworzyć ...
no i ucz dzwonienie na jakiś numer alarmowy, wzgladnie do ludzi mających zapasowe klucze
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

dziewczyny!
zaczynając czytać ten wątek, byłam zdania, że można dzieci zostawić na moment w domu same, gdy np. idę po syrop do apteki po drugiej stronie ulicy, zabrakło chleba w domu... Zdażyło mi sie to.
Przeczytałam wszystkie komentarze - zmieniłam zdanie.
Oczywiście nie będę wychodzić z dziećmi, żeby wyrzucić śmieci-kubeł pod samym domem, ale nigdzie dalej się nie ruszę.
Różne rzeczy moga się zdażyć...
Często, miesiącami całymi jestem sama z dziećmi w domu-mąż wyjeżdża na długie delegacje. Jakie patenty możecie mi polecić w sytuacji, kiedy ja w domu zasłabnę, coś mi się stanie. Jak przeszkolić dzieci, żeby nikomu nic się nie stało (dzieci 4,5 roku i 2,5 roku)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

a jak by szczekał w domu to by był dopiero brak kultury i szacunku względam sąsiadów ... nie sądzisz droga forumko ??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 12

a co nie kulturalnego w szczekaniu, no chyba ze przeklinasz szczekając?

pas nie mam więc nie może mi szczekać
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 12

szczekac to moze ci pies w domu. Troche kultury, ale dla nie ktorych to chyba za duze wymagania.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum

bałagan u nastolatki (26 odpowiedzi)

Czy nastolatke da sie nauczyć porządku? Jak to zrobic skoro już nic nie pomaga...W swoim pokoju...

Sprawdzone sposoby na odchudzanie:) (71 odpowiedzi)

Cześć Dziewczyny! Podzielcie się swoimi sposobami na skuteczne odchudzanie:) Ja muszę zrzucić aż...

firanki przez internet??? (18 odpowiedzi)

kupiłybyście? np z allegro..bo ja się zastanawiam właśnie... a może jakiegoś sprzedawcę polecicie?