Zostawiacie swoje dzieci same w domu ?

Wczoraj byłam w wielkim szoku jak od jednej babki usłyszałam że zostawiła małe ( 3-4) miesięczne dziecko samo śpiące w domu bo wyszła po fajki......Czy tylko ja jestem nienormalna uważając ja za kompletną kretynkę (delikatnie pisząc),bo nie będzie wózka targać.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 13

Re: Zostawiacie swoje dzieci same w domu ?

i ODWaGI IM BRAK aby sie ZALOGOWAĆ
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 9

kółko wzajemnej adoracji co czytać nie umie ze zrozumieniem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8

już wiemy...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bo ja BURAK jestem i cham co Wy nie wiecie ... hau hau
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 16

w tej sytuacji to chyba matka prosiła się o wypadek. tosz to szook!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dejwi z Ciebie to wychodzi buractwo w tym wątku. Opanuj się i przestań już wyzywać od tych psów prosta dziewczyno...
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

W takim razie zapraszam. Taa policja nie ma co robić tylko czekać, aż szanowna Pani DEJWI się u nich zjawi, bo sobie w zyciu nie radzi.
No sory...
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jeżeli dziecko jest chore, to raczej będzie trzeba iść z nim do lekarza, więc po drodze i zakupy można zrobić.

Podstawowe zakupy, jeżeli faktycznie nie mamy wyjścia, nie mamy z kim zostawić chore dziecko, można zamówić przez internetowy sklep

Taksówki też dowożą zakupy

Jest milion sposobów, żeby nie zostawiac dziecka samego.
To naprawdę może być ułamek sekundy i stanie się tragedia

Ktoś tu pisał o dzieciach na sankach bez opieki. Ja ostatnio widziałam chłopca, z 8 letniego na spacerze z bratem 2,5 letnim i 5 miesięcznym psem ( dużej rasy ) mama ich wysłała do sklepu za główną ulicę Kartuską

Ten 8 latek w ogóle sobie nie radził z krnąbrnym 2,5 latkiem i szczeniakiem na smyczy.
Także nieodpowiedzialność rodziców można spotkać na każdym kroku.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Czytam ten wątek (bardzo długi) poddałam się w połowie! Wiecie dlaczego? BO OCENIACIE SIĘ NAWZAJEM ! jednam ma się lepszą od drugiej, BEZ SENSU!
Część chyba szuka wsparcia, pochwały, chce się poczuć najwspanialszą mamusią na świecie, krytykując inne. Co prowadzi mnie do mdłości.
Nie mówie o wielkich sprawach jak wyjscie na impreze gdy maluch zostaje sam w domu - bo to nie do pomyślenia! ale krytykowac kogos ze wyszedl zapalić na 5 min? Całe szczęście ze nie pali przy dziecku!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dejwi, to nie jest prowokacja.
Tylko co jakby...
Jak mi 4,5 latka otworzy drzwi i pójdzie po pomoc do sąsiadów na dół to mogą przy tym pospadać ze schodów. Nie mówiąc już o tym, że to roztrzepane dziecko i może zapomnieć po co z domu wyszła :) i gdzieś sobie pójść. No jakby pójście do sąsiadów udało się, to byłoby dobrze.
Chyba trzeba kupić telefon łatwy w obsłudze i trzymać zawsze w jednym miejscu i nauczyć dziecko adresu dokładnego, choć przy niewyraźnej mowie... ciekawe jak się zachowają dyspozytorzy pogotowia... Oby to wszystko się nie przydało
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

KM a wiesz ze to jest grozba karalna ?? i oficjalnie to zrobiłas ??

a jak pójde z tym gdzie trzeba to Cibie znajdą i będziesz odpowiedać ze grozby w moją stronę ??
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 14

Są telefony dla osób starszych lub dzieci - obok klawiszy szybkiego wybierania można umieścić zdjęcie, duży symbol - czteroipól latka można nauczyć obsługi, tak samo, jak pokazać mu, jak wezwać sąsiadów.

Chleb mam zawsze zamrozony (głównie bułki), tak samo masło - po rozmrożeniu nic nie tracą na smaku.

Syrop - cóż, siła wyższa. Jak się dzieci rozchorują w zimie i naprawdę nie masz kogo poprosić o pomoc, to musisz "polecieć" do apteki, nie każdy lek mamy zawsze w zapasie (ale porządną apteczkę warto mieć).

Przecież piszemy o CZĘSTYM, BEZSENSOWNYM i BEZMYŚLMYM zostawianiu dzieci. Sytuacja awaryjna nawet świętej może się trafić.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

KE ?? KM TY sie lecz ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 14

kulka zawsze 4,5 latka mozesz nauczyc zadzwonic np do babci - pod 1 wpisujesz nr tel do babci i pokazujesz jak sie dzwonii
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Odezwałam się i to był mój pierwszy raz, bo już nie mogłam czytać jak naskakujecie na inne forumki. I tak jest w każdym wątku. A Ty DEJWI obraziłaś moje dziecko i masz szczęscie że Cię nie znam i nie wiem gdzie mieszkasz, bo bym jeszcze wczoraj przyjechała i wytrzaskała po pysku.
Dejwi ja napisałam, że wychodze tylko śmieci wyrzucić i dom obok do mamy po zupkę, a ty napisałaś, że mam walić na imprezę, bo szczeniaki śpią. To jest szczyt hipokryzji.
Fakt dyskusja zaczęła się od wyjścia do sklepu po fajki, a póżniej była mowa o wyrzucaniu śmieci i dokładaniem do ognia co też nazwałyście nieodpowiedzialnością.
Jak juz wcześniej pisałam był to mój pierwszy raz kiedy zabrałam głos i napewno ostatni, bo to nie forum na moim poziomie.
Zacznijcie się szanować.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 4

Kulka to prowokacja??

jak nie to pomysl o tym jak zamykać chaciore tak żeby dzieci umiały ją otworzyć ...
no i ucz dzwonienie na jakiś numer alarmowy, wzgladnie do ludzi mających zapasowe klucze
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

dziewczyny!
zaczynając czytać ten wątek, byłam zdania, że można dzieci zostawić na moment w domu same, gdy np. idę po syrop do apteki po drugiej stronie ulicy, zabrakło chleba w domu... Zdażyło mi sie to.
Przeczytałam wszystkie komentarze - zmieniłam zdanie.
Oczywiście nie będę wychodzić z dziećmi, żeby wyrzucić śmieci-kubeł pod samym domem, ale nigdzie dalej się nie ruszę.
Różne rzeczy moga się zdażyć...
Często, miesiącami całymi jestem sama z dziećmi w domu-mąż wyjeżdża na długie delegacje. Jakie patenty możecie mi polecić w sytuacji, kiedy ja w domu zasłabnę, coś mi się stanie. Jak przeszkolić dzieci, żeby nikomu nic się nie stało (dzieci 4,5 roku i 2,5 roku)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

a jak by szczekał w domu to by był dopiero brak kultury i szacunku względam sąsiadów ... nie sądzisz droga forumko ??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 12

a co nie kulturalnego w szczekaniu, no chyba ze przeklinasz szczekając?

pas nie mam więc nie może mi szczekać
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 12

szczekac to moze ci pies w domu. Troche kultury, ale dla nie ktorych to chyba za duze wymagania.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum

polećcie pakiet medyczny (112 odpowiedzi)

jestem w trakcie poszukiwań i chętnie poznam oferty, jakie macie. Nie ukrywam, że szukam pod...

Rodzina zastępcza ??? (16 odpowiedzi)

Witam, Mam sprawę do osób prowadzących rodziny zastępcze. Nagle oszalałam! Znalazłam dla...

Jaki wozek wybrac? (79 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)