Zostawiacie swoje dzieci same w domu ?

Wczoraj byłam w wielkim szoku jak od jednej babki usłyszałam że zostawiła małe ( 3-4) miesięczne dziecko samo śpiące w domu bo wyszła po fajki......Czy tylko ja jestem nienormalna uważając ja za kompletną kretynkę (delikatnie pisząc),bo nie będzie wózka targać.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 13

Re: Zostawiacie swoje dzieci same w domu ?

"Nie, nie wywiorczo. wczoraj odpusilam dyskusje"

czyli wywiorczo

zresztą mi chodzi o moja DZISIEJSZA wypowiedz ...

pozatym jak sie nie czyta wszystkiego to chyba nie powinno sie brac udzialu w dyskusji --> straciłaś wątek a dalej szczekasz ... noł koment
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 18

glupota ludzka nie zna granic - maz byl dwa dni temu na sankach z chlopakami i chlopaki zakolegowali sie z dziewczynka ktora miala 5 lat przyszla sama z bratem ok 3 lat na sanki kilka ulic od domu - GDZIE SA RODZICE??
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jaa bym nie zostawiła.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie, nie wywiorczo. wczoraj odpusilam dyskusje. Nie w tym celu porusza sie pewne tematy, aby atakowac, wyzywac czy obrazac.
Kazdy ma prawo do swojego zycia i swojego sposobu wychowywania dzieci.
Jak juz wczoraj napisalam, nie da sie uchronic dziecka przed wszystkim. Nie ktore wasze wypowiedzi az zal sie czyta.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

pingwinek - a Ty co ?? wybiórczo czytasz posty czy masz problem z myśleniem??
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Dejwi a jaka to roznica?
dziecko w jednym i drugim przypadku zostaje samo bez opieki.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Agatha :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

z resztą nawet w pierwszym poście jest o sklepie i fajkach a nie o węglu.
A mąż Wam nie pali w piecu przed wyjściem do pracy? Skandal!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dejwi :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

kochająca matko, dyskusja po prostu się rozwinęła i krytykujemy baby co chodzą do sklepu po fajki, a ty zaraz że ciebie, cały wątek ma być tylko o tobie?

a po fajki to nic, u mojej mamy w bloku jest baba co zostawia 2 latka i noworodka i chodzi do sąsiadki na kawę
jak takiemu 2-latkowi coś odwali i zrobi krzywdę niechcący temu mlodszemu? ta baba już całkiem nie myśli
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Poczytaj sobie choćby swój post z 21:45, tam zobaczysz naskakującą, nierozróżniającą, głupią, albo przynajmniej głupotę udającą.

Ale nam nic do tego.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

"DZIWIE SIĘ JAK WY WOGÓLE MOŻECIE CHODZIĆ SPAĆ?? PRZECIEŻ MAJĄC TWARDSZY SEN TEŻ MOŻECIE CZEGOŚ NIE USŁYSZEĆ. JA BYM NA WASZYM MIEJSCU W OGÓLE NIE SPAŁA. Jak kładziecie dzieci spać też stoicie przy nim aż zaśnie??
Jak ktoś ma dwupokojowe mieszkanie i nic w życiu do roboty to szuka sobie problemów, a trzeba przecież do ognia dołożyć, umyć się itd.
Tak zostawiam mniejsze dziecko na chwilkę samo, ba nawet dwójkę aby wyjść na sekundkę do mamy po coś a mieszka na tym samym podwórku. Czasem jak mniejsze śpi wychodzę z większym na dwór przed dom (mam wtedy ze sobą nianię elektryczną)
I NIC NIKOMU DO TEGO."

Kochajaca Mamo - sama naskoczyłaś na inne forumki a teraz twierdzisz ze to nie powinno sie robic ---> hipokrytka z Ciebie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

ALE JA OSOBISCIE JADE PO TYCH CO POPITALAJ DO SKLEPU a nie do komórki obok po wegiel - spora róznica
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Forum jest po to aby dyskutować a nie wiecznie naskakiwać na wszystkich.
Gdzie ja napisałam, ze zostawiam dziecko, aby wyjść do sklepu czy impreze??
Naprawę nie widzicie różnicy między sklepem, a pójściem pod prysznic czy dołożeniem do pieca?? Wolę zostawić dziecko na minutę u góry niż targać je do kotłowni aby ogień i dym buchał mu w twarz. A ciepło w domu musi być.
Jesteście takie głupie czy tylko udajecie??
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3

Mi się zdarzyło na chwilę,jak musiałam do pieca wegiel podłożyć,albo isc po węgiel,rozpalicz w piecu itd,piec mamy koło garażu.
Sorry,ale albo mnie chwilę nie ma,albo zimno w domu.

A tak to nie,bo mieszkamy daleko od sklepów wiec nie miałam taich problemów,w domu musiało wszystko być.

Teraz Niko ma 2 latka,własnie dziś konczy i czasami na kilka minut jak muszę iść po węgiel zostaje,ale zazwyczaj się bawi i nawet nie zauwazy ze mnie nie ma.
Bardzo często on się bawi godzinę,dwie a ja jestem w kuchni i coś robie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Hej dziewczyny
Przeczytałam wiekszość i macie racje..
Ja mojego 4 latka (prawie 5) nigdy nie zostawiłam samego w domu bo musiałam gdzieś po cos wyjść..zawsze brałam go albo załatwiałam sprawy jak ktoś był w domu albo dzwoniłam po babcie aby sie nim zaopiekowała.
Ale np. mieszkam w prywatnym domu i np. latem Młody zasypiał to zostawiałam go na podwórku pod oknem kuchennym i szłam robić obiad i ptarzałam z okna czy on śpi.Albo np. zimą on spał albo robiłam mu śniadanie,bjaka (jak był starszy) i szłam robić ogień w piecu.
Teraz mam drugie maleństwo i w sumie nic sie nie zmieniło...Jak musiałam iść sie kompać to brałam go na bujak ful zabawek i udało sie...
On teraz śpi na dole na korytarzu (bo byliśmy na spacerku)..a ja weszłam sobie na neta...Co chwile ide zajżeć czy śpi..ogólnie słysze go nawet z piętra...:)
także wszystko ma swoje granice :) trzeba mieć rozsądek a takze być odpowiedzialnym..
pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

hhehheh :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ci co mają się udusić poduszką tez niech się uduszą, w końcu co z takiego fajtłapy może wyrosnąć....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Albo jak ktoś w nieinteligentnym bloku mieszka:

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,10991829,Nocny_pozar_na_Stokach__30_osob_zostalo_ewakuowanych.html?lokale=gdansk

Na odstrzał, na cholerę nam mali blokersi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wiadomo, że jak się ma np. INTELIGENTNĄ instalację elektryczną jak Kochająca Mama, a nie taką, jak inne buraczane baby na forum - taką, co może się zapalić, to można sobie wychodzić do sklepu.

Nie mówiąc już o mało inteligentnych kilkumiesięczniakach, które mogą zacząć uczyć się obracać na boki i zaklinować na materacyku. Toż to czysta ewolucja - mało inteligentni mają wymrzeć, a Wy przeciwdziałacie temu zjawisku!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum

Dobry ortodonta (39 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...