Związek z osobą z niepełnosprawnością

Cześć! Chciałbym poruszyć (chyba) delikatny temat osób z niepełnosprawnością. Sam jestem w związku ze wspaniałą Dziewczyną, która porusza się na wózku. Jesteśmy parą od kilku lat. Nie było by tematu gdyby nie sytuacje życiowe, z którymi się zmagamy. I nie chodzi mi o jakieś trudności komunikacyjne, dostępności... czy inne tego typu tematy. Głównie chodzi mi o związek, perypetie, wymagania wobec siebie, problemy "wewnątrz związkowe". Podpadłem kilka razy mojej Ukochanej, podpadłem w związku z alkoholem, kilka razy ukrywałem przed Nią, że wypiłem... Nigdy nie zdawałem sobie sprawy, że mam problem z alkoholem. Czasy studenckie, festiwale, wakacje, ogniska, imprezy... Myślałem takie to normalne... I kolejna odsłona: Moja Ukochana jest DDA ( dorosłym dzieckiem alkoholika - dla niewtajemniczonych). Bardzo chcę być przy mojej Ukochanej dlatego zapisałem się na terapie, chcę walczyć, robię to... ale popadamy w paranoje.... Wyznacznikiem prawdy stał się alkomat, dobrej klasy (także nie ma mowy o błędnych wskazaniach), który pokazuje wyniki u mnie 0,08 promila, czasami 0,5... a po godzinie 0,00. Tyle, że sam wynik powyżej 0,00 dyskwalifikuje mnie i nie ma wytłumaczenia, mimo że sam wiem, że mam 0,00. Jestem wyganiany z domu i nie ma dyskusji. Jednocześnie ja chcąc ograniczyć w maksymalnym stopniu stres ukochanej podkulam ogon i uciekam... Co Waszym zdaniem jest złe a co dobre? Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ktoś ktoś kto ukrywa przed bliskimi, że ma "wyżarte", już dawno wie, że ma problem z alko. W przeciwnym razie niczego by nie ukrywał. Podpadałeś więc jej świadomie, dokonując wyboru. Więc nie ściemniaj, że żyłeś w niewiedzy, Ty jedynie ugłaskujac rzeczywistość, próbowałeś ów zbagatelizować.
Czyli chcesz walczyć i trzeźwieć dla Niej? Dla związku Waszego, jo?
Ech.
Czemu to wszystko jest takie powtarzalne...
Trzeźwieć dla kogoś to jak gasić benzyną pożar.
Walczyć z wódką to jak gasić benzyną pożar. Również.
Terapia nie jest walką.
Ponoć wzrostem. Ale co ja tam wiem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum

Młody alkoholik - Dramat, z którego pragnę wyjść, a nie umiem. (155 odpowiedzi)

Witam wszystkich którzy odwiedzili mój temat. Wiem, że tekst jest dość obszerny, ale chciałbym w...

telefon do 1000zł (123 odpowiedzi)

Witam, chciałbym wymienić już mojego leciwego smartfona. Co możecie polecić w cenie do 1000zł?

Czy mężczyźni mogą chodzić w spódnicy? (26 odpowiedzi)

Tu i ówdzie kreatorzy mody zachęcają mężczyzn do założenia spódnicy. Chodzi o spódnicę szytą dla...