Zwrot podatku z US - za rok 2016

Zgodnie z coroczną tradycją piszcie kto już złożył zeznanie, kto czeka na zwrot, a może ktoś już dostał pieniążki ??
Oczywiście nie zapomnijcie podać jaki US.
Pozdrawiam :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8

6 dzieci ale patologia. Pewnie żyja z 500 + i ze zwrotu podatku
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9

Złożyłam dzisiaj II gi US Gdańsk , papierowo > Ciekawe ile będe czekać ??
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

US Pruszcz pit wysłany przez internet 15.02.2017, zwrot 01.03.2017, rodzina 2+2
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

US Pruszcz wysłany e- 15.02.17 zwrot 1.03.17 matka samotna dwoje dzieci ...

Co za bzdura ja od 4 lat rozliczamy się przez internet i zwrot miałam najpóźniej do 3 tyg. W zeszłym roku 10 dni i nie mam znajomości i 2 dzieci.Moja siostra ma 6 dzieci i w zeszłym roku dostała zwrót po 9 tyg
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

I US Gdansk zlozony 02.02 zwrot 22.02

Jeśli mówimy iż ustawowo US ma 3 m-ce na zwrot to w tym przypadku 30 dni to zapewne chodzi o miesiąc kalendarzowy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Do Login: A te 30 dni to nie robocze?

Rodziny wielodzietne matki samotne ...A prawda taka że najpierw dostają znajomi znajomych itd po tem reszta ..najwyżej czeka sie w marcu i kwietniu bo emeryci toruja.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

I US Gdańsk e-pit wysłany 16.02.17 . Od przemiłej Pani z I Urzędu uzyskałam informację iż rodziny wielodzietne mają uprawnienia do wcześniejszego zwrotu do 30 dni (warunek rozliczyć się przez e-pit). Mimo posiadania 3 dzieci nadal czekam ;-) Z danych jakie tu wszyscy udostępniają wynika, iż żadne przyspieszenia dla rodzin z dziećmi nie mają miejsca gdyż są osoby które złożyły pit po 16 stym i już otrzymały zwrot.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

e-pit złożyłam 06/02 I US Gdańsk, zwrot wczoraj (28/02)

Dokładnie...zwykle sianie zamętu nie ma zwrotów w trzy dni!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Termin może zależeć też od tego, do kiedy pracodawca wyśle rozliczenie. W zeszłym roku też długo czekałem dopóki pracodawca nie wysłał rozliczenia (opóźnienie w wyniku problemów technicznych z systemem kadrowym).
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

A ja złożyłam 28.01 2us Gdańsk do tej pory cisza. Nie wierzę że ktoś otrzymuje zwroty po 4lub 7 dniach. Bo co roku czekam. Zapewne jeśli bym miała znajomości było by to szybciej
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

A jak kwestia I US na Rzeźnickiej?

Co za pretensja... może za rok Ty poczekasz z dwa miesiące na my się pocieszymy ....

W roku 2013 musiałem złożyć korektę w US II. Należał mi się zwrot większy niż zadeklarowałem w PIT.
Po wizycie osobistej i złożeniu w/w korekty w ciągu 4 dni roboczych otrzymałem zwrot całości.
Do czasu zmiany US z II na I, znacznie dłużej trzeba czekać, dla mnie II była zawsze zaskakująco szybka.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie wierze w zwroty po kliku dniach serio ??? To kwestia wiary jest ? Mam wam wyslac skan z banku czy co? Jaki cel mialoby by klamanie? i nie, nie mam znajomosci w US. Dostalam po 5 dniach w II Us w Gdansku. Moi znajomi dostawali po 3. Widac wasze US dzialaja do d*py. Zycie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

ja od 3 lat rozliczam sie w 1 us w gdyni i zwrot co roku po 3 dniach roboczych. wczeniej w wejherowie nawet 2,5 miesiaca czekalam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dokładnie. .. nie wierzę w zwroty po kilku dniach ..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Rodzina zastępcza ??? (16 odpowiedzi)

Witam, Mam sprawę do osób prowadzących rodziny zastępcze. Nagle oszalałam! Znalazłam dla...

Matka chrzestna bez bierzmowania? Gdzie? (50 odpowiedzi)

Hey, Bardzo zależy mi na tym, aby moja siostra była matką chrzestną mojej córeczki. Nasz ksiądz...

Pająki pomocy (25 odpowiedzi)

Dziewczyny dostalśmy od znajomych choinkę i co dziś wstawiamy jado mieszkania ubieramy a plaga...