Zwrot podatku z US - za rok 2016

Zgodnie z coroczną tradycją piszcie kto już złożył zeznanie, kto czeka na zwrot, a może ktoś już dostał pieniążki ??
Oczywiście nie zapomnijcie podać jaki US.
Pozdrawiam :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8

13.02 - III US - zwrot dzisiaj
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

3 tygodnie. No nieźle :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

III US Gdansk, skladalam elektronicznie 1 lutego, dzisiaj zwrot na koncie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

3 tygodnie w II US w Gdansku to nie dobrze wrozy... Bywaly zwroty po 3 dniach :) w tym urzedzie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

PIT skladalismy przez neta 28.01 po tyg zrobiliśmy korektę. II us kołobrzeska ciekawe ile będziemy czekać....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokładnie ! Szkoda, że zlikwidowali podgląd w internecie statusu zeznania. Zapewne tych telefonów byłoby zdecydowanie mniej...

Każdy z tu obecnych doskonale zdaje sobie sprawę z faktu iż procedura zwrotów musi trwać. Nikt więc tego nie neguje i cierpliwie bądź mniej cierpliwie oczekuję na zwrot.Zupełnie nieuzasadnione zachowanie pani z US powoduje iż każdy ze złości aż zaciska zęby. Praca w Instytucjach Państwowych to nie tylko przywileje ale i obowiązki . Dla przykładu można by być nie koniecznie miłym ale chociaż zachować opryskliwy ton dla siebie. A tak na serio umożliwić podgląd internetowy podatnikom i nie było by problemów i zapytań.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziś postanowiłem zadzwonić do US I. Bardzo nieprzyjemna kobieta bardzo szybko ucięła rozmowę i powiedziała że jak miną trzy miesiące od złożenia to wtedy mam dzwonić i pytać. Chyba mają masę telefonów.
A tak na marginesie to znajomi z jednym dzieckiem w US II na Kołobrzeskiej dostali po dwóch tygodniach. Składali pit elektronicznie 1 lutego.

Na to pytanie nie odpowiem, wiem że rok temu również dostali zwrot po ok. 10 dniach.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Czy sąsiedzi korzystali z uprawnień wynikających z posiadania karty dużej rodziny? Tzn wpisali w pit numer karty?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Moi sąsiedzi maja 4 dzieci, wysłali do US I ul. Rzeźnicka elektronicznie w dn. 6 lutego, 14 lutego mieli na koncie.
Więc chyba są jakieś przywileje.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

W sumie nic pewnego na temat zwrotu do 30 dni dla rodzin wielodzietnych bo słyszałam, że skoro co miesiąc państwo wypłaca im 500 + to mają być rozliczani w takim samym tempie jak pozostali podatnicy. I że to ostatni rok, w którym możemy korzystać z ulgi prorodzinnej. Ile w tym prawdy to nie wiem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Złożony dziś czyli 18.02. w II US. Zobaczymy co będzie. Jak będzie zwrot to rezerwuje wakacje :)))
Na pewno rodziny wielodzietne dostana szybciej :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Zwrot podatku z US - za rok 2016

I US GDAŃSK pit wysłany po raz pierwszy drogą elektroniczną 1.02. Nadal czekam . Czy w tym roku rodziny wielodzietne mogą spodziewać się szybszego zwrotu podatku do 30 dni tak jak to się odbywało w roku ubiegłym?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jusia, a dlaczego rozliczacie się z mężem w różnych US? Nie mieszkacie razem? Zeznanie składa się w urzędzie zgodnym co do miejsca zamieszkania.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Skladalam 25 stycznia czekalam tydzien na pieniadze II US Gdańsk
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kilka lat temu gdy złożyło się rozliczenie przez internet to zwrot był max do tygodnia na koncie. Teraz z każdym rokiem co raz dłużej się czeka. Rok temu moja mama złożyła osobiście 3 dni po mnie i 2 tyg później miała na koncie pieniądze a ja czekałam chyba z 1,5 miesiąca bo składałam elektronicznie.

Us kołobrzeska wysłany elektronicznie 30.01 i czekam...

Ja swojego PIT'a wysłałem drogą elektroniczną w dn. 30 stycznia do I US na ul. Rzeźnickiej.
Na dzień dzisiejszy nie mam jeszcze przelewu. (13.02)
Czy ktoś już otrzymał zwrot podatku blisko mojego terminu?

Pit złożyłam elektronicznie 11 lutego do 3 US w Gdańsku na Żaglowej.
Kiedyś był link, który umożliwiał sprawdzenie online stanu pita, niestety w tym roku ten link już nie działa....
http://www.pit.pl/aktualnosci-podatkowe/1706-sprawdz-przez-internet-kiedy-dostaniesz-zwrot-nadplaty-pit-za-2013-rok-13768/

Inne tematy z forum

Wakacje z dziećmi (118 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

ksiadz nie chce doposcic mnie jako chrezstnej!!! (101 odpowiedzi)

witam wszystkich! i prosze o rade,bo juz sama nie wiem co mam robic:(moja siostra poprosila...

szkoła Montessori - ktoś miał styczność? (57 odpowiedzi)

Chciałam poprosić o opinie osoby, które mają/znają dzieci uczęszczające do szkoły (nie...