Zwrot z US (za rok 2014)

Czas na nowy wątek.
Jak w tym roku pracują US.
Znajomy rozliczał się w styczniu w II US w Gdańsku i dostał zwrot w ciągu 24 h.
Ja dziś złożyłam i jestem ciekawa ile będę czekać. :)
Jak u was ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Zwrot z US (za rok 2014)

szuwarkowa w tym roku jest troche inaczej - czesc osob mysl ze dostana cały zwrot za 3 dzieci nawet jesli nie zaplacili tyle podatku by je odliczyc, a to bledne myslenie, bo nadal jest limit:
zwrot nie może być większy niż łączna kwota podlegających odliczeniu składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne, us nie odda wielodzietnym wiecej niż zostało wpłacone w formie podatków, składek zdrowotnych i na ubezpieczenia społeczne.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

4224,12

Asia, ile Ci system wyliczył ulgi na 3 dzieci łącznie? Mi program liczy inaczej niż znalazłam na inforze :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

w przypadku II us w gdynii czekałam na zwrot miesiąc bez 3 dni wiec w sumie tak szybko nie było jak myślałam bo 1 raz przez internet

termin maja 3 miesiace w razie korekty liczy sie od nowa a rodziny wielodzietne od tego roku 1 miesiac

Czy ktoś dostał już zwrot z 3 us składałam na początku marca i cisza

Ponury, ale wtedy to powinien być chyba cały czas etap II lub III a nie IV, że zwrot zrealizowany. No, ale w sumie nigdzie nie ma informacji o terminie zwrotu pieniędzy na stronie, więc może faktycznie są te 3mieś.

Z tego co kojarzę US ma trzy miesiące na zwrot podatku.

u nas lipa, bo w lutym składane,a przyszła info,ze jedna rubryczka do poprawki. No to czekamy od nowa:( Mój małżonek ma skomplikowane te rozliczenia, nietypowe to się machnął.

Jeśli wszystkie etapy są zakończone to znaczy, że us wysłał już pieniądze czy może to zrobić w dowolnym czasie? np. kilka dni później od tej informacji.

3 marca składany pit us Wejherowo od miesiaca na stronie umożliwiającej podgląd zwrotu nadal etap drugi wprowadzone do systemu :(
tydzień wcześniej składany pit tez w us skarbowym wejherowo od 2 tyg na koncie widac im tam sie nie spieszy

US Kartuzy
PIT złożony 5 marca , rodzina wielodzietna, więc do 5 kwietnia mają czas
na stronce o zwrotach do wczoraj ETAP 1 Zeznanie wprowadzone do systemu
dziś ETAP 3 Zwrot przygotowany do realizacji
a kasa dziś na koncie :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Moi rodzice złożyli 25 lutego osobiście w II US Gdynia a dziś listonosz przyniósł zwrot czyli prawie 5 tyg od złożenia.

Dziewczyny ile czasu idzie zwrot przekazem pocztowym? Pit składany był 10 marca, a dzisiaj niby proces zwrotu zakończony.,

ja składałam internetowo do III US i nadal mam etap 1...

Hej
Składal ktoś z Was Pit do III US w Gdańsku osobiście i dostał już zwrot?! Składalam 19 lutego i do dziś cisza,cały czas 2 etap:'(

I US w Gdyni pit złożony przez internet 26.02 dziś zwrot o godz 12:00 czyli równo miesiąc
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

1 US Gdańsk złożyłam 23 luty i dostałam dziś kasę. Składałam przez internet i na konto a na stronie mam etap nr 2. Więc się nie sprawdza.

No własnie się to nie sprawdza ja złozyłam 02.02 i nie mam do tej pory więc wcale nie tak szybciej :))

dziewczyny to normalne ze w lutym jak ktos skladał to ma szybciej kase, bo wiekszosc pit 11 dostaje 1-2 marca i wtedy szybko sie rozlicza i jest nawal rozliczen w skarbówce.

ja takze pita dostalam 28luteg i siadlam nad tym w niedziele i w poniedzialek maz sprawdzil i wyslal. jeszcze czekamy a najlepsze, ze byl widoczny na 2 etapie a teraz brak zeznania w systemie :)

Inne tematy z forum

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

Wyprawka dla dzidziusia, kiedy zacząć kupować? (38 odpowiedzi)

Hej, kiedy zacząć kupować wyprawkę dla dzidziusia tak (na raty)? I co kupować najpierw a co w...

Mój pies ugryzł moje dziecko (32 odpowiedzi)

Witam, mam problem z moim 9 letnim psem. Mamy go od szczeniaka, wzięliśmy go z Ciapkowa, jest...