majowo-CZERWCOWE-lipcowe Mamusie i Dzieciaczki- 100% cz. 2 (40)

Nasza super lista dzielnych mamusiek i słodkich dzidziek:

5.05 (termin 05.05) - Nataluś- chłopczyk Maksymilian, 2970g, 52cm, Swissmed
19.05 (termin 28.05) - *Iza* - dziewczynka Pola 3350/52, Zaspa
19.05.(termin 25.06) - Askomcio1 - dziewczynka Natasza 2580g/50 cm
20.05 (termin 11.06) - dorcis- Wojtuś 2780, 52 cm i Weronika 2600 54 cm
28.05 (termin 31.05) - aniami - Mikołaj 3300, długości nie ma bo w Madrycie nie mierzą
29.05 (termin 19.05) - Mimii - Borysek 3790, 54 cm, Kliniczna
30.05 (termin 12.06) - Inka.ja- Zosieńka, 1960, 44cm, Kliniczna
03.06 (termin 06.06) - 3oko - Piotruś 3250, 53 cm, Redłowo
04.06. (termin 06.06) - kamila101 - Leon, 3789, 53 cm, Zaspa
07.06 (termin 04.06) - sylver - Ania 3600, 55 cm, Zaspa
08.06 (termin 7/13.06) - IG - Paulinka 3250, 55 cm, Redłowo
08.06 (termin 07.06) - Daria_982 - Magdalena 3350, 56 cm, Redłowo
08.06 (termin 30.05) - Wiper - Maurycy 4270, 58cm, Gliwice
08.06 (termin 07.06) - Aniouka - Maja 3410, 54cm, Zaspa
10.06 (termin 17.06) - kamyk - Karol 3680, 58 cm, Swissmed
10.06 (termin 17.06) - tata Carlosa (Mąż kamyka) - Karol 3680, 58 cm, Swissmed
12.06 (termin 03.06) - Sorha - Wojtuś 3130, 55 cm, Swissmed
14.06 (termin 17.06) - kobietaznadmorza - Iza 4340, 60 cm, Zaspa
17.06 (termin 25.06) - grab85 - Kacperek 2920, 51cm i Martynka 2880, 53cm, Wejherowo
19.06 (termin 16.06) - bauaganiarka - Martynka 4110g, 59cm, Wejherowo
19.06 (termin 19.06) - A&M 2009 - Laura 2760g, 53 cm, Wejherowo
21.06 (termin 01.07) - cecha - Szymon 3320 g, 55 cm, Sz. Wojewódzki
22.06 (termin 20.06) - Okruszek - Magdalena 3280g, 54cm Kliniczna
22.06 (termin 22.06) - Husky03 - Kornelia 3940, 58 cm, Sz. Wojewódzki
22.06 (termin 27.06) - nitusia25 - Michałek 3010g i 53 cm
25.06 (termin 28.06) - Magda81 - Liwia 3700 g, Sz. Wojewódzki
29.06 (termin 16.06) - czerwcoweczka - Laura 3730 g, 58 cm, Lębork
30.06 (termin 29.06)- aniuko - Alicja 4100g, Sz. Wojewódzki
01.07. (termin 28.06) - perła - Filip 3350g, 56 cm
02.07 (termin 22.06) - Mammamia - Gabrysia 3000g 52 cm Redłowo
02.07 (termin 2.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
05.07 (termin 23.06) - Myszka - Kinga 3435g, 57 cm, Zaspa
06.07 (termin 27.06) - Liluś - Wiktoria 4250g, 57cm
03.07 (termin 29.06) - lestek - Michałek 3940g, 57cm Zaspa
11.07 (termin 30.06) - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
13.07 (termin 30.06) - jolla - Marcin 3600g, 55 cm, Redłowo
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: majowo-CZERWCOWE-lipcowe Mamusie i Dzieciaczki- 100% cz. 2 (40)

Bobotic nie jest na recepte, kosztuje jakieś 14 zł. Jest strasznie słodki, malinowy. Espumisan ma delikatny bananowy smak, a to jest bardzo słodkie i baaaardzo powoli lecą kropelki, bo jest gęstsze.

Mi sie zdaje ze to nie jest wysypka hormonalna, bo jak jej buzi nie posmaruje to ma ładną bez syfków, a wystarczy ze posmaruje jakimś kremikiem to za pół godziny już je ma, a po jakichś 4-5 godz. schodzą.

Wczoraj nie mogła zasnąć, chciałam ją położyć wcześniej zanim małż przyjedzie ale ona wolała czekać na tate i zasneła na dobre dopiero przed 23:00, ale za to spała aż do 5:00 :) czyli swoje 6 nocnych godzin standardowo odpękała

no moja Mysza tez ma syfy :)

a ten Bobotic jest na recepte? bo Magdalenka wcina teraz Debribat czy jakos tak ale on jej nic nie pomaga :/

te krosteczki na paszczy to moze być wysypka hormonalna alebo trądzik niemowlęcy...Maurycy też ma

A no i od 3 dni używamy Bobotic, sprawdza sie znakomicie, chciaz Dziuni nie smakuje. Od 3 dni nie było koleczki (wczesniej pomimo zazywania Espumisanu codziennie musiała sie z godzinke pomeczyc), ale za to jakie ida bąki!!! O ja cie krece! Teraz Dziunia pierdzi jak stara! Jak to mozliwe ze z takiego małego, słodkiego ciałka wydobywaja sie takie wielkie smierdzace baki!? Wcale nie dziwne ze dziecko sie meczy jak takie cos siedzi w srodku i nie chce wyjsc!

Kurcze, moja Dziunia ma chrypke od wczoraj, az nie moze porzadnie zabeczec ;) serce mi sie kraje jak slysze ten jej zachrypniety, przygaszony, biedny głosik. Dobrze ze we wtorek idziemy do lekarza.

A i jeszcze pojawiaja jej sie krostki na buzi, obojetnie czym posmaruje to zaraz wylaza takie malutkie krosteczki, juz ze 4 kremy próbowałam! Jedynie po oliwce nic sie nie dzieje.

hej dziołchy, a my nadal z gównem walczymy :/

dla mnie szokujące jest to że Magdalenka mimo ssania butli nie zapomniała co to cycuś i od czasu do czasu sobie ssie, ale najesc sie to sie nie naje mimo iz pieknie chwyta... moze nie umie tyle wyciągnąć?

ja używam pampers te na poczatek i nie wiem czy jestem zadowolona bardziej podobaja mi się nive ale musze zaczac nnych probować, mleczko odciagane 3 razy dostał butle choć nie był z tego zadowolony takze starałam się karmic jedną piersią dobrze ze mam dużo pokarmu , a juz dziś w nocy dałam mu tą pogryzioną i byłow miare ok , choć musze ją dalej oszczedzać. Mój synek kocha cycuszki i napwno mu ich nie odbiore :) takze trzeba być twardym i przeetrzymac , choc tak jak połóżna w szpitalu mi powiedziała zeby uważacna brodawki bo ich ból jest więszy niż ból zęba i miała racje :(

musze spróbować bambino, ich jeszcze nie próbowałam,
a bubcheny używamy tzn dzieć a ja mu podkradam :)

ja też lubie Buebschena...w ogóle ich wzystkie kosmetyki...w łazience w koszyczku dziecionów to az niebiesko od ich pudełeczek ;)

a moje chusteczki to Johnson, Nivea i Bambino...innych nie kupuję

Magda, super ze sie wchłonęła! my tez dzis bylismy na usg główki, pan doktor powiedzial ze ma poukładane w główce (po mamusi ;) )
Co do husteczek to przetestowałam wszystkie, najlepsze dla mnie sa bubchena, ale rzadko używam, bo sprowadzam z rajchu jak ktos przyjezdza (w polsce sa za drogie), nivea sa dla mnie za suche, johnson za mokre, hugisy nie za suche i nie za mokre ale zle sie wyciąga, pampersy niby ok ale wydaja mi sie jakies szajsowate. No i z tego wzgledu uzywam wszystkich a kupuje zawsze te w promocji :)

Wiper ja mojego Borysa rez czasem Ryśiem nazywam bo zdrobnienie to Boryś :) No a ponadto Ryśki mają takie same leżaczki jak zauważyłaś i chyba dwa klopsiki z nich rosną:)

Magda81 duzo wietrz dupcie Liwii i powinno byc ok, oby nie dostala pieluszkowego zapalenia...takze wietrzenie na maksa:) A jesli o chusteczki chodzi to fakt odstaw i obmywaj dupcię przegotowana letnia woda powinna zalagodzic. moimi the best chusteczkami są DADA i Huggis pure :)

odstawić chusteczki i smarować np Alantanem

btw ostatnio odkryłam własnie Alantan...praktycznie działa tak samo jak Bepanthen a nawet lepiej a kosztuje duuuuzooo mniej ;)

a moje ulubione chusteczki to własnie Johnson ;)

bouganiarko ja też zauważyłam, że jakaś spięta jestem - boli mnie kark

Od tego tyg jestem całymi dniami sama z Liwunią. jako dobra żonka nie dopuszcze aby w mieszkanku było nie posprzątane, bez obiadu, zakupów itd. I tak cały dzień latam między Liwią, sprzataniem, gotowaniem, spacerkami i forum :) Wieczorami padam jak kawka.

Liwci od chusteczek johnsona wyskoczyło uczulenie bleeee Znacie jakies sposoby na pozbycie sie tego świństwa?

hej!
nareszcie weekend=Mężuś w domku, mogę się trochę odprężyć...
czy Wy też takie spięte jesteście? ja to strasznie i na dodatek strasznie się garbię... tak się pochylam nad Małą, chcę ją tak otulić i już się nie prostuję :] Mąż jest moim 'pajączkiem', pilnuję, żebym plecy prostowała ;)

nitusia obyś się nie zniechęciła do karmienia piersią, ja byłam blisko, bo mnie Martynka też pogryzła i płakałam razem z nią jak nie mogła porządnie chwycić... dobrze, że odciągasz mleczko, oby Ci się dzięki temu zastój nie zrobił

Martynka też się ślini, a języczek to baaardzo często na wierzchu, tylko koniuszek, zwinięty w łódeczkę, wywalony na maksa - pełen repertuar :)
już w szpitalu tak było i to świadczy o duuużej potrzebie ssania (Martyśka mogłaby non stop) no i konieczności częstszego karmienia w przypadku sporych dzieci

a ciemieniucha no rzeczywiście nie za ładnie wygląda, ale też mi się wydaje, że oliwka i czesanie pod włos najlepsze, chociaż nas to na razie omija; ale i tak Martynkę czeszę, przy karmieniu zwykle tak ją lubię poczochrać ;)

a na usg bioderek też polecam morenę, można tam spotkać forumki ;)

Ciemieniuche chyba po prostu trzeba przeczekać... oliwić i czekać aż samo przejdzie :(

Zosia też ma ciemieniuchę:( blee ale w zasadzie od wczoraj z nią walczymy tzn. oliwkujemy i szczotkujemy

USG bioderek najlepiej zrobic jak najszybciej bo jak jest wada to latwiej ja skorygowac jak dziecko jest mlodsze. My robilismy na Miszewsiego we wrzeszczu.

Dziewczyny czy macie jakies domowe sposoby na ciemieniuche?? Moj Borysek ma straszną i wyglaa to tak jak by dziecko bylo zaniedbane a ja to czesze niekiedy 2-3 razy dziennie. Wiem ze sa specjalne kremy ale chcialabym po domowemu to zwalczyc a nie chemią.

usg bioderek robiliśmy na dąbrówce i czekaliśmy 2 tyg

dziś cisza jakaś tutaj...

ja dziś sama, bo Małż w Wawie...będzie dopiero późnym wieczorem

na dodatek cały ten tydzień bez niani, bo jej maż jest ciężko chory (lekarze dają mu max. miesiąc życia :( )

Maurycy dziś grzeczniasty na maksa...chyba ta barowa pogoda na niego tak wpływa, śpi-je-przewijanko-zabawa na macie-spanko i tak w kółko

Miśka za to złośliwa przeokrutnie :/ Teściowa mi trochę pomaga na szczęście...ale widzę, ze Miśka tęski za nianią swoją :( codziennie rano o niej wspomina i czeka aż przyjdzie :(

To krótko sie u Was czeka, ja dzwoniłam tydz. temu na Wejherowską i dostałam termin dopiero na 8-go września!!!
A Dziunia jechała już autobusem jak miała 2 tygodnie a teraz jeździmy prawie codziennie :)))

Inne tematy z forum

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (39 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

Badania prenatalne ! Kto miał ? (65 odpowiedzi)

We wtorek zrobiłam sobie badania prenatalne w 12 tygodniu ciąży. Tak żeby wydać kasę i uspokoić...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (137 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....