majowo-CZERWCOWE-lipcowe Mamusie i Dzieciaczki- 100% cz. 2 (40)

Nasza super lista dzielnych mamusiek i słodkich dzidziek:

5.05 (termin 05.05) - Nataluś- chłopczyk Maksymilian, 2970g, 52cm, Swissmed
19.05 (termin 28.05) - *Iza* - dziewczynka Pola 3350/52, Zaspa
19.05.(termin 25.06) - Askomcio1 - dziewczynka Natasza 2580g/50 cm
20.05 (termin 11.06) - dorcis- Wojtuś 2780, 52 cm i Weronika 2600 54 cm
28.05 (termin 31.05) - aniami - Mikołaj 3300, długości nie ma bo w Madrycie nie mierzą
29.05 (termin 19.05) - Mimii - Borysek 3790, 54 cm, Kliniczna
30.05 (termin 12.06) - Inka.ja- Zosieńka, 1960, 44cm, Kliniczna
03.06 (termin 06.06) - 3oko - Piotruś 3250, 53 cm, Redłowo
04.06. (termin 06.06) - kamila101 - Leon, 3789, 53 cm, Zaspa
07.06 (termin 04.06) - sylver - Ania 3600, 55 cm, Zaspa
08.06 (termin 7/13.06) - IG - Paulinka 3250, 55 cm, Redłowo
08.06 (termin 07.06) - Daria_982 - Magdalena 3350, 56 cm, Redłowo
08.06 (termin 30.05) - Wiper - Maurycy 4270, 58cm, Gliwice
08.06 (termin 07.06) - Aniouka - Maja 3410, 54cm, Zaspa
10.06 (termin 17.06) - kamyk - Karol 3680, 58 cm, Swissmed
10.06 (termin 17.06) - tata Carlosa (Mąż kamyka) - Karol 3680, 58 cm, Swissmed
12.06 (termin 03.06) - Sorha - Wojtuś 3130, 55 cm, Swissmed
14.06 (termin 17.06) - kobietaznadmorza - Iza 4340, 60 cm, Zaspa
17.06 (termin 25.06) - grab85 - Kacperek 2920, 51cm i Martynka 2880, 53cm, Wejherowo
19.06 (termin 16.06) - bauaganiarka - Martynka 4110g, 59cm, Wejherowo
19.06 (termin 19.06) - A&M 2009 - Laura 2760g, 53 cm, Wejherowo
21.06 (termin 01.07) - cecha - Szymon 3320 g, 55 cm, Sz. Wojewódzki
22.06 (termin 20.06) - Okruszek - Magdalena 3280g, 54cm Kliniczna
22.06 (termin 22.06) - Husky03 - Kornelia 3940, 58 cm, Sz. Wojewódzki
22.06 (termin 27.06) - nitusia25 - Michałek 3010g i 53 cm
25.06 (termin 28.06) - Magda81 - Liwia 3700 g, Sz. Wojewódzki
29.06 (termin 16.06) - czerwcoweczka - Laura 3730 g, 58 cm, Lębork
30.06 (termin 29.06)- aniuko - Alicja 4100g, Sz. Wojewódzki
01.07. (termin 28.06) - perła - Filip 3350g, 56 cm
02.07 (termin 22.06) - Mammamia - Gabrysia 3000g 52 cm Redłowo
02.07 (termin 2.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
05.07 (termin 23.06) - Myszka - Kinga 3435g, 57 cm, Zaspa
06.07 (termin 27.06) - Liluś - Wiktoria 4250g, 57cm
03.07 (termin 29.06) - lestek - Michałek 3940g, 57cm Zaspa
11.07 (termin 30.06) - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
13.07 (termin 30.06) - jolla - Marcin 3600g, 55 cm, Redłowo
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: majowo-CZERWCOWE-lipcowe Mamusie i Dzieciaczki- 100% cz. 2 (40)

aniuko...ja też przebieram...Maurycy śpi w pajacach albo w body jak jest ciepło a w dzień zakładam co innego zawsze

po nocy dzidzia jest spocona i wg mnie nalezy przebrać

w dzień czasem niestety musze parę razy przebierać...w poniedziałek przebieraliśmy się 3 razy bo takie kupy po szyję były ;)

tą owieczkę ja też mam ze Sterntalera...dla MIśki ją kupowałam a teraz odziedziczył Maurycy...ani na jednym ani na drugim dziecku nie robi żadnego wrażenia :)

Nitusia25, skąd zamówiłaś tę owieczkę?

a ja przebieram Michasia po kąpieli w czysty pajacyk. natomiast w dzień też jest przebierany kilka razy, bo mu się uleje albo są inne wypadki:)
dziś spał od 23 do 4.30, jak mu zmieniałam pieluchę to zasnął i jadł w półśnie:) potem spał od 6 do 10 (a my z nim) :)) teraz znów śpi. taki jest kochaniutki - a matka w necie:)))

Ja nie przebieram na dzień i na noc w nic szczególnego. Moja Kinia tak często ulewa, że ja po prostu przebieram ją w czyste ubranka. Myślę, że ona jest jeszcze za mała na jakieś szczególne dzienne i nocne ubranka. Ogólnie zresztą jak pisałam wczoraj, gdybym je dzieliła na dzienne i nocne, musiałabym mieć b. dużo ciuszków. Mam dużo ale i tak pralka ciągle w ruchu, bo przebieram Młodą średnio ok. 5-6 razy na dobę. A te malutkie ciuszki na tak krótko niestety starczają - ale szkoda bo moja już z kilku ślicznych wyrosła niestety i muszę iść na zakupy :-(

dzieki okruszku, w takim razie właze na allegro :)

A w dzien nie przebieram wcale, mała prawie w ogóle nie ulewa takze sie nie brudzi, czasami coś uleje ale tak leciutko ze ledwo jej spływa po policzku. Czasem sie zdaży ze sie kupą ubrudzi, wtedy musze przebrać ;)

Ja przeważnie nie przebieram Madzi na noc, czasami ubieram jej coś dodatkowego, np. jak w dzien chodziła w body to na noc ubieram cienką bluzeczke, bo ona śpi przykryta tylko do pasa bo za mocno rusza rączkami i sie odkrywa i nie chce zeby jej było zimno. Albo jak w dzien wystepuje w czymś niezbyt wygodnym, np. w sukienusi i rajstopkach to też przebieram w pajaca, w cos zeby jej było wygodnie i zeby brzuszka nie uciskało bo te rajstopki czy spodenki jednak troszke cisną.

Aniouka ja mam rainforest i jestem zadowolona. karuzelka chodzi sama 20min, kupilam ją miesiąc temu, często ją puszczam a baterie jeszcze są ok, karuzelka jest cicha, a mała zainteresowana nią :)

ja na noc przebieram w co innego...tak jakby w piżamkę a w dzien czasem muszę często przebierac :)

i bardzo czesto trzeba zmieniac te baterie?

ja mam fp z misiami, ale do końca nie jestem zadowolona raz ze mały nie zwraca jeszcze na nią uwagi to baterie szybko się wyczerpały jedyne co strasznie mi się podoba to te swiatełka na suficie jak sobie fruwają może jak bedzie troszkę większy to będzie zwracał na to uwage :)

hejka dziewczyny ja nawet nie probuje nadrobic wątków , mój maluszeks trasznie cierpi choć odpukac od wczoraj i dziś jeste lepiej nawet w nocy spi dosyć. W pon byliśmy w porasdni laktacyjnej , mały mi zagryza brodawkę i jest problem musimy ćwiczyć, do tego te kolki. Ale wiecie co wczoraj przyszła do nas paczka, bo zamówiłam owieczke z bijącym serduszkiem i jest super mój synek jak juz jest troszke zmęćzony i kłsde go do lóżeczka z tą owieczką nad jego główką to zasypia. Naprawde jest super polecam :)

bry,
aniuko, ja robię tak jak Ty z tym przebieraniem.

Dziewczyny, czy któraś z Was ma karuzelkę FP rainforest albo z tymi misiami? Chciałabym kupić, ale muszę mieć pewność, że nie chodzi ona jak odkurzacz tylko jest cicha, a nie mam gdzie jej przetestować. Będę wdzięczna za info :)

Codziennie uczę się Alicji, moje nowe odkrycia - na problemy z brzuszkiem pomaga jej wypicie herbatki rumiankowej, a najłatwiejszy sposób uśpienia to ponosić kilka minut w chuście, niby takie proste, ale nie zawsze człowiek się domyśli.

Pytanko: czy przebieracie dzieci w co innego w dzień i w noc, pamiętam ,ze moja starsza córa zawsze spała w pajacach, a na dzień ubierałam jej body+rajstopki. Alicję narazie przebieram jak uleje w to co akurat jest czyste:)

Hej :-) Melduję się w nowym wątku.
U nas od wczoraj i dziś w nocy dużo spania - mały śpi mi po 3 h z 1-2 h przerwami... chyba ta deszczowa pogoda tak na niego działa :-) Mam nadzieje, ze tak mu zosanie przez jakis czas, bo mam wtedy chwilkę zeby się ogarnąć.

Próbowałam mu na nocne karmienie dać więcej jedzenia (jest na cycku ale chciałam się upewnieć, zę zje sporo i podałam butlą 120 ml) ale pierwszej nocy szybko zjadło i... zwymiotował (za szybko mu leciało chyba - mam MAM z otworkiem 1) a wczoraj zjadł już spokojniej ale tylko 70 ml... i i tak spał tyle co normalnie czyli 3 h zamiast moich wymarzonych 5 czy 6.. :-) Ale mam nadzieje, ze jak jeszcze troche podrośnie (dziś kończy 4 tygodnie) to uda sie go tak przestawić.

buziaczki dla wszystkich super mamuś i ich pociech!

Uff, ja wreszcie też mogę obiema łapkami napisać, bez trzymania młodej na ręku. Ogólnie to u nas zrobiło się spokojniej, trzymamy się zaleceń lekarza, ale dzisiaj udało się zupełnie bez dokarmiania i nawet nie było wielkiej histerii. Czytam codziennie Wasze posty, z pisaniem gorzej, bo na ogół robie to z Alą na ręku. Pozrowionka

Mimii na pewno po tej letniej wodzie:) bo czopki były 2 dni wcześniej i ledwo co zadziałały... a po wodzie poszło jak po maśle:) moja już śpi:) wiec teraz czas dla mnie:) dobranoc

aniouka...tak między bogiem a prawdą to Maurycy tez przytył tyle samo...wypisywany był z wagą niecałe 3900 g ;)

grab...przed szczepieniem pediatra zawsze dzieciaczki ogląda

korzysta któraś z Was z maści pośladkowej ? bo ja tak, pediatra nam ją przepisała z 3% kwasem borowym, powiedziała że jest świetny (robiony na zamówienie w aptece ale kwas ten znajdziecie także w Tormentiol, Neo-Tormentil, Tormentile Forte, a także Aphtinu ) Nie zdawałam sobie sprawy cóż to za specyfik, i trafiłam na coś takiego :
http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3188538&start=0

Oczywiście znalazłam tę ustawę oraz dla pewności przejrzałam kilka firm które specjalizują sie w wytwarzaniu substancji dla aptek itp. cytuje:
"Działanie lecznicze kwasu borowego jest oparte raczej na tradycji niż klinicznych dowodach.
Mimo swoich niekorzystnych ubocznych działań, przy niewielkich właściwościach terapeutycznych Acidum boricum jest nadal bardzo często przepisywany w preparatach recepturowych i galenowych przygotowywanych przez apteki. Popularny w recepturze szpitalnej."
Pełen opis : http://www.pharma-cosmetic.com.pl/index.php?strona,doc,pol,glowna,0,0,132,1,0,ant.html

A to Ci psikus i jak tu ufać tym 'mądrym' z dyplomami

Grab,
ja na Twoim miejscu nie narzekałabym na to, że Maluchy masz spokojne. Co by było gdyby oboje byli bardzo żywymi dziećmi - byłoby Ci ciężko to ogarnąć.
O jeny - dobrze, że mam długie palce jak pianistka, gdyż mam tylko jedną rękę do dyspozycji, a drugą podtrzymuję Młodą, bo wisi mi na ramieniu w przerwie karmienia.
Ale dziś mi ulała - chyba z całego dnia. Wsio do prania łącznie z kocem i moją bluzą dresową.
Stwierdziłam że muszę się wybrać na zakupy. Moja Kinga wyrosła z ciuchów niektórych już i się okazuje, że mam za mało śpiochów. Ciuchy dziś segregowałam i małą siatkę już odłożyłam tych najmniejszych szmatek. Skupie się na zakupach na rozmiarze 68 - mniejszych się nie opłaca. moje dziecko w bodziaki wchodzi 56, ale śpiochy 56 mają za krótkie nogawki. mała ma b. długie nogi - chyba za moim Małżonem, bo ja do wysokich osób nie należę.

3oko hippa to wiem ze ejst ale czy bebilon nie wiem, skoro pytasz to pewnie jest, ale nei wiem ktore lepsze.
IOnka.ja ciesze sie ze kupa poszla:) tylko ciekawe czy po tych czopkach zy po tej letniej wodzie:)

Mammamijko trzymajcie się!!!

Inne tematy z forum

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...

Wakacje z dziećmi (122 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

Gdzie lepiej zrobić okulary? (74 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...