majowo-CZERWCOWE-lipcowe Mamusie i Dzieciaczki- 100% cz. 4 (42)

Nasza super lista dzielnych mamusiek i słodkich dzidziek:

5.05 (termin 05.05) - Nataluś- chłopczyk Maksymilian, 2970g, 52cm, Swissmed
19.05 (termin 28.05) - *Iza* - dziewczynka Pola 3350/52, Zaspa
19.05.(termin 25.06) - Askomcio1 - dziewczynka Natasza 2580g/50 cm
20.05 (termin 11.06) - dorcis- Wojtuś 2780, 52 cm i Weronika 2600 54 cm
28.05 (termin 31.05) - aniami - Mikołaj 3300, długości nie ma bo w Madrycie nie mierzą
29.05 (termin 19.05) - Mimii - Borysek 3790, 54 cm, Kliniczna
30.05 (termin 12.06) - Inka.ja- Zosieńka, 1960, 44cm, Kliniczna
03.06 (termin 06.06) - 3oko - Piotruś 3250, 53 cm, Redłowo
04.06. (termin 06.06) - kamila101 - Leon, 3789, 53 cm, Zaspa
07.06 (termin 04.06) - sylver - Ania 3600, 55 cm, Zaspa
08.06 (termin 7/13.06) - IG - Paulinka 3250, 55 cm, Redłowo
08.06 (termin 07.06) - Daria_982 - Magdalena 3350, 56 cm, Redłowo
08.06 (termin 30.05) - Wiper - Maurycy 4270, 58cm, Gliwice
08.06 (termin 07.06) - Aniouka - Maja 3410, 54cm, Zaspa
10.06 (termin 17.06) - kamyk - Karol 3680, 58 cm, Swissmed
10.06 (termin 17.06) - tata Carlosa (Mąż kamyka) - Karol 3680, 58 cm, Swissmed
12.06 (termin 03.06) - Sorha - Wojtuś 3130, 55 cm, Swissmed
14.06 (termin 17.06) - kobietaznadmorza - Iza 4340, 60 cm, Zaspa
17.06 (termin 25.06) - grab85 - Kacperek 2920, 51cm i Martynka 2880, 53cm, Wejherowo
19.06 (termin 16.06) - bauaganiarka - Martynka 4110g, 59cm, Wejherowo
19.06 (termin 19.06) - A&M 2009 - Laura 2760g, 53 cm, Wejherowo
21.06 (termin 01.07) - cecha - Szymon 3320 g, 55 cm, Sz. Wojewódzki
22.06 (termin 20.06) - Okruszek - Magdalena 3280g, 54cm Kliniczna
22.06 (termin 22.06) - Husky03 - Kornelia 3940, 58 cm, Sz. Wojewódzki
22.06 (termin 27.06) - nitusia25 - Michałek 3010g i 53 cm
25.06 (termin 28.06) - Magda81 - Liwia 3700 g, Sz. Wojewódzki
29.06 (termin 16.06) - czerwcoweczka - Laura 3730 g, 58 cm, Lębork
30.06 (termin 29.06)- aniuko - Alicja 4100g, Sz. Wojewódzki
01.07. (termin 28.06) - perła - Filip 3350g, 56 cm
02.07 (termin 22.06) - Mammamia - Gabrysia 3000g 52 cm Redłowo
02.07 (termin 2.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
05.07 (termin 23.06) - Myszka - Kinga 3435g, 57 cm, Zaspa
06.07 (termin 27.06) - Liluś - Wiktoria 4250g, 57cm
03.07 (termin 29.06) - lestek - Michałek 3940g, 57cm Zaspa
11.07 (termin 30.06) - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
13.07 (termin 30.06) - jolla - Marcin 3600g, 55 cm, Redłowo

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=175332
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: majowo-CZERWCOWE-lipcowe Mamusie i Dzieciaczki- 100% cz. 4 (42)

a moja mała dzisiaj pierwszy raz miała mega problem z kupką. Przy przewijaniu jej się zachciało i stanęło, bidulka zaczęła płakać. ale w końcu po jakimś czasie zrobiła, ale strasznie twardą. A jej braciszek za to zieloną zrobił, ja pierdziu... Ale Myszka moja pewnie ma to od tego że teraz dostaję mleczko na ulewanie.

ja już nie wiem co zrobić żeby moje dzieciaczki spały chociaż prawie całą noc. Dziś wstawałam co 1,5h to najpierw do jednego i do drugiego. Dziś moja mama mi podpowiedziała żeby dać wodę zamiast mleka w nocy i się zobaczy, bo mnie to normalnie już wkurza. Dostają sztuczne to myślałam że prześpią tą noc a tu lipa.

ja kupiłam ale jeszcze nie sprawdzałam... zobaczymy jak będzie się sprawował... na szczęście to nieduże pieniądze:)

w ogóle dzisiaj w biedrze sprzedają termometry na podczerwień za 40zł. Nazywają się "clarus", czyli jakieś no name i nie wiem czy się skusić czy nie..

Mimii to czekamy na wieści.

Kurczę, tak piszecie o tych kupach, Maja ma takie zielone raz na 2-3 dni.. Na początku września idziemy na szczepionkę to spytam pediatry co mam robić

a jasne, że lepiej widzieć.! z tego co piszesz o kupach i śluzie to może jak najbardziej świdczyć o alergii. u mojego syna tak się to wlaśnie objawiało + mega kolki, które lekarka idiotka leczyła debridatem zamiast wpaść na pomysł, że może to być skaza. ehhh

Iza dzis mielismy wyniki posiewu, jest jałowy. Teraz o 13 beda wyniki na wirusy-ze wzg na krew w kupce, zobaczymy. Jak wyjdzie cos to wtedy bebilon pepti. Czekam na jakies info. Wiem,ze alergia to nic dobrego,bo sama jestem alergikiem, ale przynajmniej dowiem sie skad jest tyle sluzu i te strzeliste zielone kupy.

Mimii daj znać jak wyniki! Oby Borysek nie miał alergii, bo to upierdliwa rzecz.
Kurcze Wy juz wszystkie po albo tuż przed chrzcinami, a my nawet nie myślimy o tym. chyba zrobię tydzień przed BN i to tylko z ciastem. ludzi od strony męża od groma a nie zamierzam skakać wokół nich, bo relacje sa takie a nie inne. Mam w tyle co sobie pomyślą. najważniejsze, że moja mama mnie popiera

O kurczaki, to rzeczywiście dużo. U nas bedzie tylko: babcia + dziadek, babcia druga, mój brat (chrzestny) z dziewczyną, siostra męża (chrzestna), czyli 6 osób + my. Nie ma sensu robić w takim wypadku imprezy w knajpie. Ale jakby sie zebrało tak jak u Was 20 albo 30 osób to nawet bym sie nie zastanawiała, nie byłoby opcji zeby to robić w domu

Daria nei jestes sama slomianą wdową... ja tez choc moj tatus dzis wraca na 2 tyg. a my w szpitalu :( dzidiaj sie okaze cyz przypadkeim Borys nie ma alergii pokarmowej i chyba mu wlacza bebilon pepti ;> pojawila sie krew w kale u neigo roia badania i ok 14 sie okaze. mam juz dosc....Biedny Borysek choc n a chorego nie wygląda:)

Myszko, no u nas 30 osób - ale to jest tylko najbliższa rodzina (dziadkowie Liwii, nasze rodzeństwo + ewentualnie ich drugie połowy i dzieci )
Oboje z mężęm mamy duuuuże rodziny hehe Jest to fajne, ale nie jak trzeba robic impreze ...

No to po wizycie u ginki.
Było USG i wyszło, że rzeczywiście to może być już okres powoli...... Jestem w szoku...... Na razie nic niepokojącego w USG nie wyszło więc się nie mam martwić. Kazała obserwować ten niby okres i czekać. Jak się skończy z parę dni, to czekamy na następny okres za miesiąc, a potem w 14 tym dniu cyklu do kontroli. Ogólnie lekarka powiedziała, że jak minęło 6 tyg. połogu, to już książkowo można czekać na pierwszą miesiączkę. Okres jest oczywiście później (nawet za parę miesięcy) jak się karmi piersią i to regularnie. Zatem czekam cierpliwie na rozwój sytuacji.....
Magda - a Wy ile planujecie gości na Chrzcinach w Kirkorze ?
U nas będzie max 20 osób.

Madzia uśmiecha sie już od dawna, jak zobaczy mnie rano, albo jak do niej gadam to ona sie uśmiecha albo mi po swojemu coś odpowiada, już ładnie sobie gaworzy, ma już kilka swoich słówek i nawet nazwała swoje 2 misie, jednego "nazwała" Heniu, a drugiego Augustyn (powiedziała auku, a ja przerobiłam to na Augustyna), hehe :))) Potrafi siedzieć w leżaczku i gadać nawet przez godzine :)))

Jestem smutna, bo dowiedziałam sie że małż zostaje dłuzej w Londynie :( Miał przylecieć 31-go, miał juz nawet rezerwacje, a wraca 21-go września i to tylko ze względu na chrzest, bo jakby nie to to byłby jeszcze dłużej (kiedyś pisałam ze ma jechać do Niemiec, a w koncu poleciał do Londynu) :(((( Smutno mi, bo juz sie cieszyłam, że zostało tylko 6 dni do jego powrotu :(((( Dziunia zapomni jak tata wygląda, bedzie musiała sie na nowo do niego przyzwyczajać :(((

ja mieszkam jeszcze z moją mamą, także ona też mi pomogła. Ale nerwówka była. Na teściową narzekać też nie mogę bo ogólnie dużo nam pomogli, dzieci pilnowała jak szliśmy na weselu i bez żadnych problemów. Tylko wkurzyło mnie to bo mój mąż zapomina przez to że ma teraz swoją rodzinę i przez takie coś się kłócimy, a w końcu to jego mama.

myszka ja od trzech dni mam okres, także to już może być to :)

moja Martynka uśmiecha się ładnie ale nie długo, potem tylko marudzi i śpi. A Kacper prawie wogle się nie uśmiecha, najczęściej przez sen. Z gaworzeniem też średnio.

Myszko bo od 1 wrzesnia mają tam remont i trzeba by było robic w innych salach, co do których nie do konca jestesmy przekonani :)

Liwia też juz fajnie gaworzy i się śmieje :) A ostatnio spodobało jej się wytykanie języka :)
Jakaś nerwowa dzisiaj jest. Zrobiła znowu kupke ze śluzem ale tym razem była normalnego koloru. Teraz siedzi w leżaczku-bujaczku i oglada Mini Mini hehe

Aniuko - tak moja Mała tak ma - ryczy potem cisza mina poważna przez chwilę i się śmieje a w polikach pokazują się urocza dołeczki - uwielbiam to - i tak w kółko.
A jak tam u was z gaworzeniem ???
Moja od ok. tygodnia co dzień ma nowe słowo. Najpopularniejsze i najlepiej jej wychodzi aguu, auu i aee. Śmiesznie wygląda ten jej wysiłek z jakim wypowiada te "słowa".

A ciuszki 56 poszły w odstawkę jedynie bodziaki są jeszcze o.k. bo do pajaców nogi za długie, i w nogach to nawet niektóre 62 już odłożyłam.
Łezka się w oku kręci i szkoda mi tego, że ona tak błyskawicznie rośnie i nawet się nie obejrzymy, a będą już chodziły nasze szkraby .....

Zdrówka dla Boryska Mimii !!! Czekamy na Was - jak będziecie już w domku, to będzie już superowo.

To samo - Grab,
jak ja Cię podziwiam, że udało Ci się zrobić wszystko na chrzciny w domu i całą imprezę ogarnąć i Maluch też ! Naprawdę Zuch z Ciebie Dziewczyna !!!
A teściową olewaj !!! Mam tak samo - moja teściowa jest okropna !!!
Na szczęście nie muszę mieć z nią za wiele do czynienia, choć ostatnio trochę więcej, bo ciągle przylatuje do Kingi, a mnie szlak trafia, bo muszę słuchać jej idiotycznych gadek. Na szczęście mój Małż w miarę to kuma i sam czasem daje mi do zrozumienia, że ona jest głupia i mam ją olewać. Ty też tak rób i już !!! Najważniejsze co Ty robisz i jak wychowujesz Maluchy, a ona niech ma paszczę na kłódkę, bo to nie jej sprawa !!! A Wy mieszkacie z teściową ?

Mam dziś wizytę u mojej ginki. Boję się, ale trzeba. Wyobraźcie sobie, że od niedzieli krwawię i to tak porządnie - normalnie jakbym miała okres - jaja jakieś, czy to możliwe, że to już ? W sumie piersią karmiłam tylko 2 tygodnie....
No nic wieczorem się okaże.

Magda81,
My mamy chrzciny na 26 września przesunięte, bo 12-ty Chrzestnemu nie pasował. Ale chyba też w Kirkorze - już wstępnie gadałam z babką i oglądałam menu. A czemu zmieniliście miejsce z Myśliwskiej na Kirkora jeśli to nie tajemnica ?

Witam,
My dzisiaj po pierwszym szczepieniu, Alicja kończy dziś 2 miesiące.
Mąż w ostatniej chwili zdecydował ,że bierzemy 6w1, może i dobrze, bo ja miałam już mętlik w głowie z tymi szczepieniami i nie wiedziałam na które się zdecydować.
Alicja cały czas mieści się w większość ubranek 56 co bardzo mnie dziwi tymbardziej, że urodziła się już jako 57centymetrowy klops.
Czy Wasze maluchy też mają tak ,że uśmiechają się do Was a za sekundę już płaczą?

Ja sie szykuje dopiero na 26-go września na chrzest. Mam jeszcze troche czasu.

My już byliśmy na 2 szczepieniach. Na szczescie Madzia bardzo dobrze to przechodzi, po szczepieniach nic sie nie dzieje :)

witam po przerwie.
w niedzielę też mieliśmy chrzest. tak więc mogę przybić piątkę z Grab85 :) robiliśmy imprezę w domu na 14 os. - obiad, lody, ciasta i tort no i kolacja. goście wyszli o 21, a mauszek (i ja też) przespał całą noc.
wielki szacun dla ciebie, grab85, że poradziłaś sobie z imprezą, bobasami i całą resztą.
Michaś miał na sobie białe body a'la koszula, lniane spodnie i buciki. później wkleję zdjęcie.

w pon. byliśmy na I szczepieniu i od wczoraj ma stan podgorączkowy, więc odpoczywamy w domku.

miłego dnia

bry...nie czytam bo za dużo naskrobałyście ;)

melduję, ze my już po chrzcinach...Maurycy był grzeczniusi, pogoda supcio a impra wypaśna

jak dostanę to pokaże Wam zdjatka

Inne tematy z forum

Wakacje z dziećmi (122 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

otylosc (30 odpowiedzi)

Dziewczyny pomozcie.... juz nie mam sily na siebie patrzec.moje bmi jest na poziomie 45,2 i zadne...

alimenty. Jak to załatwić? (9 odpowiedzi)

Czy ktoś zna ten temat? Nie potrafię dogadać się z ojcem dziecka w sprawach finansowych. Twierdzi...