majowo-CZERWCOWE-lipcowe Mamusie i Dzieciaczki- 100% cz.5 (43)

Nasza super lista dzielnych mamusiek i słodkich dzidziek:

5.05 (termin 05.05) - Nataluś- chłopczyk Maksymilian, 2970g, 52cm, Swissmed
19.05 (termin 28.05) - *Iza* - dziewczynka Pola 3350/52, Zaspa
19.05.(termin 25.06) - Askomcio1 - dziewczynka Natasza 2580g/50 cm
20.05 (termin 11.06) - dorcis- Wojtuś 2780, 52 cm i Weronika 2600 54 cm
28.05 (termin 31.05) - aniami - Mikołaj 3300, długości nie ma bo w Madrycie nie mierzą
29.05 (termin 19.05) - Mimii - Borysek 3790, 54 cm, Kliniczna
30.05 (termin 12.06) - Inka.ja- Zosieńka, 1960, 44cm, Kliniczna
03.06 (termin 06.06) - 3oko - Piotruś 3250, 53 cm, Redłowo
04.06. (termin 06.06) - kamila101 - Leon, 3789, 53 cm, Zaspa
07.06 (termin 04.06) - sylver - Ania 3600, 55 cm, Zaspa
08.06 (termin 7/13.06) - IG - Paulinka 3250, 55 cm, Redłowo
08.06 (termin 07.06) - Daria_982 - Magdalena 3350, 56 cm, Redłowo
08.06 (termin 30.05) - Wiper - Maurycy 4270, 58cm, Gliwice
08.06 (termin 07.06) - Aniouka - Maja 3410, 54cm, Zaspa
10.06 (termin 17.06) - kamyk - Karol 3680, 58 cm, Swissmed
10.06 (termin 17.06) - tata Carlosa (Mąż kamyka) - Karol 3680, 58 cm, Swissmed
12.06 (termin 03.06) - Sorha - Wojtuś 3130, 55 cm, Swissmed
14.06 (termin 17.06) - kobietaznadmorza - Iza 4340, 60 cm, Zaspa
17.06 (termin 25.06) - grab85 - Kacperek 2920, 51cm i Martynka 2880, 53cm, Wejherowo
19.06 (termin 16.06) - bauaganiarka - Martynka 4110g, 59cm, Wejherowo
19.06 (termin 19.06) - A&M 2009 - Laura 2760g, 53 cm, Wejherowo
21.06 (termin 01.07) - cecha - Szymon 3320 g, 55 cm, Sz. Wojewódzki
22.06 (termin 20.06) - Okruszek - Magdalena 3280g, 54cm Kliniczna
22.06 (termin 22.06) - Husky03 - Kornelia 3940, 58 cm, Sz. Wojewódzki
22.06 (termin 27.06) - nitusia25 - Michałek 3010g i 53 cm
25.06 (termin 28.06) - Magda81 - Liwia 3700 g, Sz. Wojewódzki
29.06 (termin 16.06) - czerwcoweczka - Laura 3730 g, 58 cm, Lębork
30.06 (termin 29.06)- aniuko - Alicja 4100g, Sz. Wojewódzki
01.07. (termin 28.06) - perła - Filip 3350g, 56 cm
02.07 (termin 22.06) - Mammamia - Gabrysia 3000g 52 cm Redłowo
02.07 (termin 2.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
05.07 (termin 23.06) - Myszka - Kinga 3435g, 57 cm, Zaspa
06.07 (termin 27.06) - Liluś - Wiktoria 4250g, 57cm
03.07 (termin 29.06) - lestek - Michałek 3940g, 57cm Zaspa
11.07 (termin 30.06) - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
13.07 (termin 30.06) - jolla - Marcin 3600g, 55 cm, Redłowo

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/majowo-CZERWCOWE-lipcowe-Mamusie-i-Dzieciaczki-100-cz-4-42-t177642,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: majowo-CZERWCOWE-lipcowe Mamusie i Dzieciaczki- 100% cz.5 (43)

ło matko dziewczyny powodzenia w walce z choróbskami!

a znacie jakieś fajne sposoby na bladość i wypadanie włosów?
normalnie sobie chyba zrobię morfologię w kierunku anemii :/
Mama (i już nie tylko ona...) mi mówi, że blada jestem
a Mężuś mnie co chwila dziś 'skubał' z włosów
tzn sweterek ;)

oj uważajcie z tymi grzybolami - w tym roku są wyjątkowo przebiegłe... większość zatruć podobno u grzybiarzy-ekspertów z wieloletnim doświadczeniem... i rekordowo dużo jak na jeden sezon.
ale ja tam grzybów nie jem, chociaż lubię, pocieszam się tym, że są ciężkostrawne i nie mają żadnych fajnych witamin itd, więc zbytnio nie tracę :)

Grab uszy do góry, bo Martynka wszystko czuje i przeżywa razem z Tobą! Martynki takie są ;)
ja też do Męża cały dzień tęsknię, choć nigdzie na razie nie wyjeżdża, ale wraca z pracy ok19, więc w weekendy mamy święto, ale jak się zacznie rok akademicki, to już w ogóle będzie zalatany i się trochę boję, że wymięknę... ale musimy się trzymać, dla naszych dzieciaczków (zwłaszcza Martynek:]) i po cichu z nich wysysać trochę dziecięcej radości i zapału :) Ty masz co prawda trudniej, bo podwójnie, ale radości pewnie też :]

no a Mój Mąż wieczór kawalerski część 2. swojemu bratu właśnie rozkręca, ciekawe, jak się bawią łobuzy ;) część 1. była wczoraj - poszli na zoltara się postrzelać i wrócili cali szczęśliwi i spoceni :)

no i nuuudno tu bez Niego, zaraz chyba idę spać ;)

3oko jezdzimy do babich dołów i do szymbarku :)) Kurnia olek juz 5 dzien mam prawie 2 kosze grzybków, no nic trza je przerabiac :))
Daria spoko loko znam sie na grzybach a poza tym to tylko zbieram te co znam :)) Poki co juz 29 lat jem te moje zbierane i chyba nadal zyję :)

Grab bidulko spokojnie, tyle juz wytrzymalas, jestes dzielna przeciez masz dwie mega juz wielkie fasolki i świetnie sobie radzisz. Nie placz razem z dziecmi bo to pogarsza sytuacje..Wiem,wiem latwo sie daje porady... Jestem pewna ze dobrze wszytsko bedzie:)) Małż twój musi pracowac bo ma na kogo, by zapewnic Wam byt...ja tak sobie tlumacze jak moj wyjezdza na 1,5 miesiąca.... Takie jets życie niestey...ale by biedy nie klepać musi tak byc, taka jest rzeczywistość... Ale napewno dasz sobie swietnie ze wszystkim rade.

Inka no wracajcie do zdrowia babeczki.
Iza to idz dalej zdychaj co bys jutro byla jak nowo narodzona.

Ja pędzę do grzybów ;/

dzieki laski za życzeia zdrówka!
Inka.ja Tobie równiez zdrówka!

Czuje się mega dupowato. noc była straszna. gębe miałam przewiązaną tetrą żeby młodej nie zarazić. myślałam, że się uduszę. teraz chodzę w maseczce z apteki i jest trochę lepiej. mloda póki co /tfu tfu/ ok. modle się żeby nie załapała mojego syfa.
idę zdychać dalej ;-)

Daria ja robie posiew bez skierowania w spoldzielni, nie wiem ile kosztuje bo wczesniej mialam zawsze skierowanie.

Mimii a gdzie chodzicie na grzyby?

tak piękny dzień, a ja siedzę w domu i się dołuję i ryczę. Oczywiście bzdury mam w głowie, ale Martynka od samego rana mi płacze. Dwa razy jak karmiłam Kacperka tak wyła że aż się zanosiła a ja razem z nią bo wolę płakać niż jakby miała cierpieć przeze mnie. Na dodatek mój mąż od dziś co week będzie w pracy i już mi źle. Wiem okropna jestem bo to tylko sobota, wiem że niektóre z Was w ogóle są same, że mąż/niemąż wyjeżdża i też sobie radzicie. Ale ja do tego mojego jestem tak przywiązana że jak go nie ma to wariuję. Dlatego podziwiam związki na odległość, bo ja bym nigdy męża nie puściła.

okruszku pamiętam jak wysyłałaś komuś zdjęcia swojej kuchni, mogłabym Cie też prosić ;) i też miałaś stronkę tej firmy. I w ogóle bym chciała wiedzieć jaki był koszt i czy oni byli u Was jakiś projekt robić czy sami się urządzaliście. bardzo będę wdzięczna, mój e-mail wyśle Ci przez nk ok?

Mimii tylko uważaj z tymi grzybami. Teraz tyle zatruć było, że normalnie boje sie grzybów!!!

hejka moja Zośka już lepiej:) tylko glutki jej odciągam:) ale też ich już coraz mniej:) za to ja masakra:( tak mnie gardło boli:( i coraz gorzej gadam:( jeszcze trochę i mi głosu zabraknie:( a jutro z małżem mamy rocznice ślubu i chcemy gdzieś wybyć ale jak będę się tak źle czuła to pewnie nici z tego:(

Daria tyle kosztuje sam posiew-23 zl w Lab Bruss. Moze znajdziesz gdzies taniej. Dzwonilam i pytalam bo ja mialam skier do Invicty bo tAM PODLEGA NASZA PRZYCHODNIA A DO bRUSSA MAM RZUT BERETEM I TAK SE MYSLALAM ZE JAK KOSZT OK 10ZL TO DAM SE SPOKOJ ZE SKIER I ZAPLACE, ALE JEDNAK POSZLAM DO INVICTY.

Iza zdrówka :))

3 oko sprawdz czy ZUM nie wrócil-tak jak u mojego Boryska, oby nie...

Dziewcyzny moj Borys tez mial tak jakies 4-5 nocy tewmu juz znow spi do 6.30. Takze takie momenty są niestety:)Ale harmonia wraca:)

Ale piekna pogoda:))

Wvzoraj bylismy na grzybobraniu...1,5 koszyka w 1h :)) Takz egrzybki w tym roku obrodziły :))

oj Izunia, może nie będzie tak źle i malutka nic nie złapie od Ciebie - zdrówka!!

3oko, a ty oddajesz mocz na własną ręke czy idziesz najpierw po skierowanie? Faktycznie to kosztuje 23 zł?

Dzisiaj znowu niełatwa noc. Nie wiem co sie stało. Madzia zaczynała przesypiać prawie całą noc a teraz taki regres :((( Budzi sie co chwile, nie chce sama spać :( Znowu przespałam z nią w jednym łóżku całą noc :((( A od 7:00 sąsiedzi z dołu zaczeli wiercić jak opętani i koniec spania!!! :((((

ojej :( Iza, szybkiego powrotu do zdrówka. Trzymaj się tam jakoś :*

hello
jestem chora i padam na pysk :-( czekam na pierwsze objawy u Poli :-(
spadam do wyra.
słodkich snów Mamuski :-)

My staramy się nie nosić Małej, jak nie ma konieczności. Jak ryczy bez powodu (czyli jak nie jest głodna, ma miękki brzuszek itp.), rozmawiamy z nią i staramy się uspokoić bez targania. Robię tak mimo, że mi ciężko patrzyć jak płacze, ale tłumaczę sobie że nie dzieje się jej krzywda przecież i że dzieci czasem płaczą . Boję się jednak, że jak za każdym razem ją będę nosiła, przyzwyczai się i potem już ciągle będzie na rękach mi wisieć.
Byłam u siebie w pracy. Niby wsio o.k. , czekają na mnie i mam do czego wracać, ale się podłamałam :-( Po prostu jak sobie pomyślę, że po nowym roku trzeba będzie szykować się do roboty, gorzej mi. Co będzie z Kiniusią ? Załamka ! Nie wiem kompletnie :-((((
... A wrócić do pracy muszę, bo boję się, że ją stracę .......

Magda my tez mamy w ta niedziele chrzest:)

Daria nastraszylas mnie z tymi objawamy zum'u, moj ma identycznie z tym budzeniem sie i machaniem raczkami i nozkami, dodatkowo od 3 dni strasznie ulewa. Juz raz mial zakazenie układu moczowego :( w poniedzialek oddam mocz na posiew...

Grab! moj Piotrus tez chce ciagne na raczki i udaje ze placze, maly cwaniak!

Maja też się popsuła :( Spała mi 4-5 godzin, a teraz pobudki co 2,5h :( W ciągu dnia też niezbyt jej się chce spać. Wcześniej to i 3 godziny potrafiła w domu, a na spacerze spokojnie 1,5h, a teraz? .. teraz to w domu śpi z pół godziny, na spacerze czasem z 10-15 minut, albo w ogóle.. bez sensu. Może czują te nasze dzieciaki zmianę pogody?

no właśnie nie gorączkują, katar i kaszel ma Kacper. Moja mama też mówi że jak jest ładnie to można wyjść. Ale nie chcę potem sobie pluć w brodę. a w week, w ogóle w niedzielę ma być pięknie :)

Przed chwilą wróciłam ze spacerku. Byłyśmy na dworzu bite 4 godziny!!! Mała cały czas ślicznie spała :))) Pierwszy taki długi spacer za nami (bez przerw na cycka)

grab85 a gorączkują dzieci ? Bo z tego co się orientuje to jak nie gorączkuja i jest ładna pogoda to można wyjść na spacerek.

Mam nadzieje, że w weekend będzie słoneczko i cieplutko bo mamy chrzciny bleeee

witam
i zaczęły się schody na niektórych z nas co? no ja dziś byłam z Kacperkiem po raz trzeci u lekarza ( tak przed weekendem bo wtedy najwięcej się dzieje) i w końcu dostaliśmy antybiotyk, bo trochę na oskrzelach się osadziło.

A&M moja Martynka odróżnieniu od brata też jest strasznie wszystkiego ciekawa i ciągle chce być na rączkach. Trochę po jedzeniu posiedzi sama a za chwilę jest ryk i muszę ją wziąć bo już tak się przyzwyczaiła (moja wina moja wina) dosłownie śmiać nam się chcę z mężem z niej czasem, płacz straszny, tylko ją podniosę i cisza i się rozgląda i się uśmiecha, cwaniara mała.

moja lekarz powiedziała że ten śluz (u mnie był jednorazowy) może się zdarzyć i tyle.

w week ma być piękna pogoda a my musimy dalej siedzieć w domu. :(

Inne tematy z forum

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...

Gdzie lepiej zrobić okulary? (74 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

lek med Joanna Linde ABC Family Med Sopot (7 odpowiedzi)

Witam, może któraś z was ma jakieś opinie na temat pani doktor. Dzisiaj idę do niej z synem 4...