amstaf , doberman albo twoje życie.WYBIERAJ

Jestem pracownikem sluzby zdrowia.I chcialbym tu przestrzec ludzi przed kupnem piesków marki amstaf , doberman , rotwailler.Nie są to psy do hodowli w domu albo jakiejkolwiek chodowli.Dzis mialem nastepny przypadek jak mily dobermanek o malo co nie zagryzl swojej pani.Miala pogryzioną glowe , kończyny.A mamusia tej wlascicielki powiedziala ze rwreszcie uwierzyla że takie milutkie psy mogą zrobić tyle krzywdy.Dla mnie ludzie ktorzy choduja takie psy nie maja wogole wyobrazni.Myślą że są kimś ważnym bo ma takego pieska.A szczegołnie widać takie piesuncie u panow ktorzy ubierają sie w dresiki.A najlepszy jest numer jak male dziecko ma na smyczy dobermana,hhahahahah. Jak co do czego to ciekawe jak go powstrzyma.A rodzice gdzie są? A czasami chodza bez smyczy a co najwazniejsze bez kagańcow.Nie jestem wrigiem psow ale wrogiem tych ras i wrogiem wlascicieli tych milutkich pieskow.Dobranoc
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 67

Re: amstaf , doberman albo twoje życie.WYBIERAJ

Prędzej co ci york wygryzie dupsko niż amstaff no tak.Po pierwsze nie można mówić że wszystkie amstaffy i inne rasy są grożne owszem sa uważane sa grozne rasy ale wszystko zalezy od wlaściciela jak psa wychowa .Ja mam amstaffa ma 9 miesięcy nie kupiłam go wziełam od znajomej jak miał 2 miesiące bo uniej sie urodziło dziecko niestety ona sie obawiala, więc go wziełam.Mieszkam w bloku i co z tego pies ma wybiegi na łące więc prosze nie mówić że pies nie może w bloku mieszkać umnie on ma dobrze co lepiej mam go oddac do schroniska?!!!Nigdy go nie oddam jest taki słodki i kochany ,umnie w domu nie ma żadnych awantur mój pies nie zna agresji nie szczuje nie drażnie sie z psem trafił domnie naprawde dobrze.Moj pies zaprzyjaznił sie z królikiem 8 letnim i nawet jemu nic nie zrobił on wie co można a czego nie ,a jakim pieszczochem lubi zabawy w chowanego lubi być głaskany itp.Ile razy sie na mojego psa żucił sie mały piesek kundelek ludzie przecież kazdego psa można dobrze wychować ulożyć tylko musi być normalny właściciel a nie jakiś psychol co drażni psa i zle go wychowuje.Yorki jakie potrafią być agresywne jakie głośne mój pies wogóle mało w domu szczeka tylko wtedy jak czegoś sie domaga np spaceru itp.Człowieku ty chyba nie lubisz tej rasy wogóle chyba zwierząt nie lubisz więc moge tylko jedno napisac człowiek który nie lubie zwierząt nie lubi ludzi i samego siebie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wasylku, wcale nie uważam się za mądrzejszego od innych.
Uważam tylko, że:
IDĄC TOKIEM TWOJEGO ,,ROZUMOWANIA,, LUDZIE MAJĄCY DO CZYNIENIA Z MORDERCAMI I PSYCHOPATAMI POWINNI ZA WSZELKĄ CENĘ DĄŻYĆ TAK JAK TY DO EKSTERMINACJI CAŁEGO RODZAJU LUDZKIEGO.
Poza tym używasz moich argumentów - słodziutki - napisałem przecież, że każde stworzenie może dostać świra i człowiek i pies.
Poza tym statystycznie, oczywiście im większy stwór tym może wyrządzić większą krzywdę (moje psiaki są 2-3 razy większe od amstafa) i trzeba brać na to poprawkę.
Co do tekstów o tygrysie - chyba niezbyt trafne porównanie jednego z największych drapieżników do psa.
Pozdrawiam

Macius myślisz ,ze jesteś mądrzejszy od innych ?
Nikt z was tu piszących nie ma stycznosci z ofiarami pieskow .
ja jestem w tej sytuacji ze mam do czynienia wlasnie z takimi ludzmi i nigdy nie mialem przyjemnosci z ofiarą pieska latrerka lub yorkiego lecz pieskow typu amstafik i reszta bandy .
Sami sobie wmawiacie ,ze są to mile psy ale zobaczycie ze kiedyś w piesku odezwie sie zabójca.
te psy naprawde powinny być usypiane .
Ile to razy przychodzą mamy i mowią ze piesek byl mily i ulożony ale którregos dnia dostalszału i malo co nie odgrzyzł dziecku nózke .Nie bede tu dawal przykladów lecz zastanowcie sie ci te pieski wychwalają w niebiosa.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witajcie , ponownie. Mamo dzięki za tego NORMALNEGO.
Jeżeli pogląd , że należy zniszczyć wszystko co się rusza i potencjalnie może zrobić nam krzywdę miałby być normą to kogo lub co możemy mieć dookoła siebie??????
Oczywistym jest , że im większy pies - silniejszy potencjalnie może zrobić nam lub komuś większą krzywdę. Niestety takie podejście do tematu chyba w żaden sposób nie załatwia tematu.
Normalnie wychowany pies (powtarzam - nie chodzi tu o jakieś super specjalistyczne szkolenia tylko o podejście do zwierzaka na co dzień) zawsze jest przyjacielem , obrońcą i towarzyszem - może to slogany ale mam psy od jakichś 25 lat i uważam , że naprawdę coś w tym jest.
Dodatkowo nastawianie się ANTY na jakąś konkretną rasę niestety nosi znamiona ograniczenia umysłowego - wybaczcie.
Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mamusiu kochana ,wiem jak wyglada amstaff i nie wyglada na normalnego psa ale wygląda tak jakby zaraz mial cię zjeść.
Pamietaj moje slowa.Ale juz bedzie za pózno.

jesteś chory i powinieneś się leczyć..............na głowe!!!!!!!!!!!!!!!!

tygrys przydałby się tobie odgryzłby ci tę pyskatą gę...... ja go nie potrzebuję a moje psy zawsze chodzą na smyczy i nie martw się o moje dzieci żyją i to dobrze, a od głupków mnie nie wyzywaj bo głupkiem można by nazwać ciebie pewnie jesteś jakimś starym dupkiem który nie ma co zrobić ze swoim czasem .... i nie wypowiadaj się na tematy o których nie maż pojęcia, ty wiesz chociaż jak wygląda amstaff.poczytaj trochę to może się dowiesz

Mamusiu czy jak idziesz z tym pieskiem to czujesz ,ze jesteś lepsza od innych ????
Czuje ,że tak.mam amstafka i jestem świetna ,trendy i niech mi ktoś podskoczy to go poszczuje.
A ciekawe czy obok idzie twój maz ze zlotym łańcuchem na szyji i z piwskiem w rtęku i tez sie czuje świetnie bo obok ma takieho pieska ??

Mamusiu zadalem tobie pytanie na temat trygrysa a ty sie obijasz?
Ciesz sie swoimi dziecmi dopóki możesz.
Jak widze taka mamusia z dziećm a obok idzie piesek do tyego bez smyczy i kagańca to soebie mysle ,boże jacy ci ludzie są głupi i naiwni.
Poczej zobaczysz i przypomnisz kiedyś moje slowa.

poczytaj www.racjonalista.pl/pdf.php/s5463 co ty na to!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

jesteś strasznie uprzedzony trudno ..szkoda mi ciebie!!!!l moje psy są pełnoprawnymi członkami rodziny dla mnie, moich dzieci ,rodziny,przyjaciół ,amstaff to dla mnie nie tylko rasa to ideał psa który wskoczyłby w ogień za swoim panem gdyby była taka potrzeba

Aha i jeszcze jedno.
mam pytanie i prosze mi odpowiedzieć prosze mamy czy trzymalabyć w domu tygrysa bengalskeigo jeżeli byloby mozna i gdyby był mily i ułozony ???
No czekam na odpowiedz.

Nie przekanilście mnie niestety bo znam przykłady ,Że niby piesek byl spokojny i wychowany w najlepszych szkolach ale odezwal sie instykt zabójcy i mamusia jedna i druga powiedziały ,ze w życiu nie beda mialy żadnego psa choć był dobry i ulożony.
I pisze jeszcze raz amstafy i inne podobne piesk powinny być uspione a własciciele dostac solidna kare za trzymanie takich pieskow.
Nie znasz dnia ani godziny prosze mamy i pamiętaj ciesz sie swoimi dziećmi dopoki są jeszcze zdrowe.

no wreszcie ktoś NORMALNY się odezwał DZIĘKI!!!!! może wreszcie ludzie zrozumią że nie ma złych psów są tylko żli i nieodpowiedzialni właściciele którzy najczęściej przyczyniają się do tego że pies jest jest jaki jest jeżeli właściciel jest głupi i agresywny to jego pies zazwyczaj nie ma wielkiego wyboru i staje się do niego podobny gdyż najczęściej właśnie tak jest wychowywany .Gdy zaś właściciel jest osobą konsekwentną i ZRÓWNOWAŻONĄ psychicznie z jego zwierzętami nie powinno być problemu ponieważ będzie on starał się wychować podopiecznych dobrze i przyłoży się do tego aby tak było.

Witajcie, wszyscy czepiacie się wybranych ras psów - gdyby geny decydowały o wszystkim my też bylibyśmy mocno ograniczeni w możliwościach wyboru.
Najwięcej zależy od wychowania zwierzaka - nie koniecznie chodzi tu o specjalistyczną tresurę - pies musi wiedzieć kto zajmuje 1 miejsce w stadzie i to wraz z traktowaniem ich tak jak chcielibyśmy aby nas traktowano ( oczywiście biorąc poprawkę na to , że mamy różne potrzeby) powinno załatwić sprawę.
Oczywiście skoro człowiek może dostać świra to pies też - przypadki się zdarzają. Drugą stroną medalu jest bezmózgowie ludzi - przykład - dwa piękne owczarki środkowo azjatyckie (dość rzadka rasa - ale wspaniała) na terenie ogrodu - za płotem a podchodzi mamusia z dzieckiem i pozwala by malec wsadzał łapki przez ogrodzenie - na szczęście moje psy co najwyżej poliżą, ale to mówi samo za siebie.
wydaje mi się, że za większość pogryzień odpowiedzialni są ludzie (właściciele i często ci pogryzieni - niestety) - oczywiście jak wcześniej pisałem są wyjątki - ------ - Pozdrawiam Maciek

podam ci jeszcze jeden przykład kiedy to cieszyłam się że mam takiego psa można by podać ich więcej ale nie chce mi się pisać byłam z dziećmi właśnie nad morzem było to 2 lata temu były ze mną moje psy oczywiśćie dzieci bawiły się na plaży (był to 2 dzień naszego pobytu)nasza suka została w motelu pies poszedł z nami był przywiązany przy słupku na masywnej smyczy i w kagańcu (żeby nie było)my leżeliśmy z boczku z moim mężem i rozmawialiśmy w pewnym momencie usłyszeliśmy przerażliwe krzyki ludzi okazało się że pan przyszedł sobie z pieskiem owczarkiem na spacer który rzucił się na małego chłopca który bawił się spokojnie na piasku (było to dziecko naszych gospodarzy u których wynajmowaliśmy pokój) zobaczyliśmy jak nasz zabójca jak go nazywasz biegnie w stronę owczarka i powala go na ziemię tak go przygniutł do gleby że tamten nawet nie jęknął okazało się póżniej że puścił go ojciec napadniętego chłopca który widział co się dzieje był za daleko żeby zareagować i stwierdził że nasz pies szybciej to zrobi no i zrobił...mały miał pogryzioną rączke i plecki gdyby nasz pies nie zareagował pewnie byłoby gorzej właściciel owczarka był w takim szoku że debil nawet nie drgnął a jego piesek szalał dlaczego był bez kagańca?????? wszystko dobrze się skończyło mały miał założone kilka szwów i czuje się dobrze a my ....mamy darmowe wakacje u gospodarzy i nasze psiaki .Nigdy nie zapomnę słów gospodarza ...jesteś aniołem mojego dziecka dziękuje powiedział do PSA ZABÓJCY!!!!!!!!!!!!!!!!!

nie chcę cię przekonywać bo nic mi po tym nie mieszkam w gdańsku i wątpię aby tam zezwolenie było potrzebne(amstaff nie jest na liście psów agresywnych,i dotyczy to całej polski) nie mówię że moje psiaki są bardzo łagodne ,w sytuacji zagrożenia na pewno zareagują ,ale nie w stosunku do swoich domowników gdyby była choć jedna sytuacja zagrażająca moim dzieciom ze strony psów na pewno podjęłabym właściwą decyzję ,ale psy które są prawidłowo wychowane i odpowiednio socjalizowane nie wykażą agresji ...... wejć sobie na pierwszą lepszą stronę DOBREJ hodowli amstaffów i trochę poczytaj bo ty chyba nie masz nawet podstawowej wiedzy na temat tej rasy psów a co do agresji mam debilnego sąsiada....mam go uśpić czy co proponujesz?????? a co powiesz o agresywnych ludziach oni też gryzą i to często ,a podobno człowiek to najmądrzejsze stworzenie.....

Amstafy i reszta debilnej bandy to pieski który maja w żylach walke i zabijanie i ne przekoasz mnie do tych pisków.
Moje doswiadczenie z tymi kretyńskimi pieskami polega na udzielaniu pomocy ofiarom tych pieskow.
Radzę ci go uśpic .
Ostrzegam ,nie znasz dnia ani godziny

Kochana a spojrzyj na strone miasta gdańska i tam jest napisane ,ze wlascieciele takich debilnych piesków muszą mieć zezwolenie na trzymanie takich pasozytów.
Lepiej uśpij pieska bo moze dziecio zrobić krzywde.
Wybieraj - debilny piesek czy też zdrowie i życie twoich dzieci.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

ALE JESTEŚ GŁUPI AMSTAFF ZABÓJCA OWSZEM TRAFIAJĄ SIĘ AGRESYWNE OSOBNIKI ALE JA MIAŁAM ZA SĄSIADA OWCZARKA NIEMIECKIEGO KTÓRY TERRORYZUJE CAŁĄ OKOLICE A JEGO PANI MÓWI ON JEST TAKI MAŁY NIKOMU NIC NIE ZROBI ......ALE MOJA CÓRKA I NIE TYLKO ONA BYŁA PRZEZ NIEGO POGRYZIONA A PODOBNO OWCZARKI TO TAKIE MĄDRE PSY ALE NA SZCZĘŚCIE JUŻ GO NIE MA POLICJANCI GO ZASTRZELILI PO TYM JAK NAPADŁ NA KOLEJNE DZIECKO U MNIE DUŻO LUDZI MA AMSTAFFY I W PORÓWNANIU DO INNYCH PSÓW NIKOMU KRZYWDY NIE ZROBIŁY ALE WYBIŁY POŁOWE KUNDLI NA OSIEDLU NIKT NIE ODWAZY SIĘ PUŚCIĆ KUNDLA SAMEGO NARESZCIE JEST SPOKÓJ AMSTAFFY SĄ OK..........
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum

Pseudohodowla (330 odpowiedzi)

Przestrzegam przed zakupem psów z hodowli na Osowej. Psy mają nużyce, wady genetyczne....

Hodowla z Wyczechowa (13 odpowiedzi)

Nie polecam kupna psa z Wyczechowo. Kupiliśmy pieska który miał ważyć 2 kg i być miniaturka...

Psy bez smyczy mam juz dość! (240 odpowiedzi)

Codziennie wracam z dzieckiem z pozytywnej szkoły na Kokoszki i nie ma dnia abym nie musiała...