amstaf , doberman albo twoje życie.WYBIERAJ

Jestem pracownikem sluzby zdrowia.I chcialbym tu przestrzec ludzi przed kupnem piesków marki amstaf , doberman , rotwailler.Nie są to psy do hodowli w domu albo jakiejkolwiek chodowli.Dzis mialem nastepny przypadek jak mily dobermanek o malo co nie zagryzl swojej pani.Miala pogryzioną glowe , kończyny.A mamusia tej wlascicielki powiedziala ze rwreszcie uwierzyla że takie milutkie psy mogą zrobić tyle krzywdy.Dla mnie ludzie ktorzy choduja takie psy nie maja wogole wyobrazni.Myślą że są kimś ważnym bo ma takego pieska.A szczegołnie widać takie piesuncie u panow ktorzy ubierają sie w dresiki.A najlepszy jest numer jak male dziecko ma na smyczy dobermana,hhahahahah. Jak co do czego to ciekawe jak go powstrzyma.A rodzice gdzie są? A czasami chodza bez smyczy a co najwazniejsze bez kagańcow.Nie jestem wrigiem psow ale wrogiem tych ras i wrogiem wlascicieli tych milutkich pieskow.Dobranoc
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 67

Re: amstaf , doberman albo twoje życie.WYBIERAJ

pozwolenia nie posiadam bo nie jest potrzebne ... a poza tym nie muszę się dowartościowywać posiadaniem psa bo niczego mi nie brakuje i niczego nie potrzebuję to co mi potrzebne do szczęścia już mam .A moje dzieci cieszą się dobrym zdrowiem choć są z psami już kilka lat,od maleńkiego i będą się cieszyły... .A rączek raczej nie stracą może stracić ten kto wyciągnie łapska do nich .... ale muszą być czyste.... a do odstrzału wszystkie burki zwłaszcza te luzem skąd tyle nienawieści ???? musiałeś mieć złe doświadczenia z amstaffami tylko czy to były amstaffy czy coś co je przypominało .znasz choć jednego takiego psa, może powinieneś poznać byłbyś zdziwiony!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szczesliwa mama i dlugo sie nie nacieswzysz zdrowiem swoich dzieci jak piesuncio odgryzie rączki twoich dzieci.
nastepna niedowartosiowana osoba na tym forum.
Amstafy i inne takie pieski do likwidacji a pozatym czy masz zezwolenie na trzmanie takiego pieska????

nie wiem skąd tyle nienawieści !aco do tych psów ja sama mam dwa amstaffy suka 6lat pies trzy kiedy urodziłam drugą córkę moja suka miała rok dbała pilnowała małej jak swoje szczenię i tak jest do dziś przez ten czas dochowałam się dwóch miotów po suce(19 szczeniąt) psy od urodzenia przebywały w mieszkaniu z nami moje dzieci miały dostęp do szczeniaków zawsze nigdy nie zdarzyło się aby moje psy choćby warknęły na dzieci a nawet mojej suce zawdzięczamy jej życie zaalarmowała mnie kiedy w mieszkaniu ulatniał się gaz .....do domu wpuszczą każdego ale dziecka ,nie dadzą skarcić stają między nami i koniec.z drugiego miotu dzięki mojej 10 letniej córuni zostawiliśmy psa potężne ,wielkie psisko (42kg) łeb jak sklep ale charakter owieczki do ludzi,dzieci,suk,ale psów nie nawidzi dzięki kundlom puszczanym bez kontroli został wiele razy napadnięty i teraz jest .... to właśnie te burki powinno się wyeliminować bo po takich nie wiadomo czego się spodziewać i jeszcze jedno nie słuchajcie takich debili którzy mówią że to psy mordercy my żyjemy ....i to dobrze t mam nadzieję że razem!!!!!!!przeżyjemy wiele wiele cudownych lat choć moja sunia troszkę się postarzała i jeszcze jedno bardzo kocham moje dzieci a one kochają nasze psy ...to najwspanialsza rasa na świecie POLECAM WSZYSTKIM MIŁOŚNIKOM PSÓW I DZIECIOM!!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

a moj tzw dalszy znajomy, ktorego mniej troche wole....ma mieszanca stafferda z amstafem.....nie polecam...wogole za psami nie przepadam...pies to wilk a wiec powinien byc w lesie,,,wx naturze...najblizsze nam sa malpy...ale one za madre by sie nami przyjaznic..hehe
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z psami to tak jak z kobietami - jedna dobra miła i kochana
druga warczy od samego rana.
Nigdy nie wiadomo kiedy najłagodniejszy pies ugryzie

Bez wyobrazni to jestes ty !!
Jezeli wychowasz psa dobrze,to pies bedzie spokojny
Sam mam amstaffa , i jak narazie jest spokojny

O przepraszam panio debermany so cudowne chociaż go nie trzymam w domu lubi sie bawić jest posłuszny i milutki . Nie jest rozpieszczony . Tylko on nie lubi przytulania. Malutkie dzieci zobaczy to zaraz do nich biegnine bobawić sie. I ja niewierze żeby mie mógł pogryść jak jest dobra pani to i dobry pies.

ludzie nie sprzątaja po swoich psach bo :
po pierwsze się brzedzą
po drugie są bez wyobrażni
po trzecie w polsce jeszcze nie ma za to kary jak w innych krajach i to jest złe
no i na koniec ! nigdy w to nie wdepli jak się śpieszyli !!
a szkoda
a reszta która jest za tym mówi ze jak inni nie sprzątają to po co mają sie trudzić jak on posprząta a zachwile jakiś inny pies narobi i właściciel nie posprząta
BŁĄD

Ludzie kochają swoje zwierzaki bardzo i jest to zrozumiałe.
Natomiast nie jest dla mnie zrozumiałe czemu nie sprzątają po swoich zwierzętach nieczystości /mam na myśli miejsca publiczne/ ulice, chodniki trawniki oraz przysłowiowe piaskownice na placach zabaw.
Może to jest temat godny rozwinięcia?
.... te kupy i obsikiwane koła parkujących samochodów - obrzydliwość !!!

uwazam ze kazdego psa da się hodować potrzedna jest jedynie dobra tresura i właściciel z wyobrażnią

Witam. Zaciekawił mnie ten wątek. Mam trochę odczynienia z psami wiec wydaje mi się że coś na ten temat wiem. Wiec powiem tak. NIE psy są winne tylko ludzie!!! Właściciele 4nogów!!! to my je wychowujemy i kształtujemy charaktery, to my jesteśmy sami sobie winni za to jakie one są! Fakt, są rasy bardziej agresywne i mniej. Ale i z pudelka można zrobić zabójce! wszystko zależny od tego jak go wychowamy! przy wyborze psa rasy agresywnej jak się to mówi, petent powinien przejść badania a nie pies. człowiek powinien mieć zezwolenie jak na broń bo nie ukrywajmy taki piesek potrafi zabić. Często psy maja przykre doświadczenia z dziećmi za młodu, dzieci drażnią je itd. Pies źle kojarzy dziecko i pamięta. i to nasza wina ze nie przypilnujemy dzieci by tego nie robiły. potem wpuszczamy dziecko na ogród a pies kojarzy i reaguje bo jest starszy i czuje swoja sile! Z każdego psa można zrobić morderce nawet z pudelka. ale to my jesteśmy istotami rozumnymi i powinniśmy się wykazać ta inteligencją. pies nie zawsze myśli dla tego to my musimy myśleć za nie. i takie są realia! to jest moje zdanie i nie tyczy się to wszystkich psów czy przypadków. Ale miałem i mam odczynienia z psami i tych dużych ras wiec wiem co mowie. sam kiedyś bylem pogryziony przez psa. Wiec wiem co się czuje i jak się powinno reagować i przede wszystkim jak szkolić swojego "pupilka" Niech nikt się nie czuje urażony bo nie to miałem na celu pisząc to wszystko i pozdrawiam :)

A ja jestem stwórcą tej rasy i bym pana prosił by się pan nie wypowiadał jak się pan nie zna, bo żal mi takich ograniczonych ludzi co nie wiedzą i się wypowiadają.

Jak to dawniej mówili, strutu tutu... jeden świruje na milionera, kilku innych na na hodowców rasowych amstafów (niedługo będzie tu ich więcej niż amstafów w Polsce), ktoś tam inny na jakiegoś innego specjalistę... Czy wy nas (czytających) macie za kretynów?

Moim zdaniem nie powinien pan wypowiadać się na tematy o których pan nie ma zadnego pjęcia jestem terserem psów i mam psa rasy amstaff i chciałbym panu powiedzieć ze Polsce nie odnotowano jeszcze atkau rasowego amstaffa na człowieka !!! więć niech pan nie mówi takich rzeczy jeśli się nie zna ! Atakują tylko psy amstofo podobne które nie są 100% czystej rasy lub są z nielegalnej hodowli więc bardzo bym prosił żęby pan nie wypowiadał się na ten temat bo to są bardzo miłe psy które są przyjaznie nastawione do ludzi ! chciałbym również zaznaczyć że te psy były hodowane niegdyś do waliki z innymi psami a nie do atakowania ludzi ! Pozdrawiam wszystkich miłośników takich psów i żal mi takich ograniczonych ludzi Którz nic nie wiedzą a się wypowiadaja bo się telewizji na ogądali

Poczekaj poczekaj jeszcze tyroszke a dzieci będa bez rączek i nóżek.

wiesz powiem ci coś jestem znanym milionerem i mam 2 psy rasy doberman już 3 lata i od małego trzymałem je twardą ręką nie biłem ich
ale nie pozwalałem im wejść sobie na głowę.
Po półtora rocznej tresurze pieski opiekują się moim młodszym dzieckiem, nie odstępują go na krok i też nie pozwalają obcej osobie podejść do dziecka.

wiesz co odczep się od tych ras psów ok

Normalna przedstawicielka włascicieli debilnych psow .Pewnie blondynka i wtakim razie to smycz od psa jest bardziej rozumna niż ona

Właścicielko, lepiej nie bądź taka harda, bo możesz stracić pieska i jeszcze mandat zarobić.

http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/news.php?id_news=33731

Ciekawe czy jesteś taka "twarda" czy tylko internet dodaje ci odwagi.

ZGADZAM SIĘ W 100% Z NEFRETETE

A TYCH LUDZI CO BIORĄ A POTEM ODDAJA LUB USYPIAJA PSA BO IM SIE ZNUDZIŁ
WYTUKŁABYM W CHOLERE..
I PEWNIE POSZŁABYM SIEDZIEĆ.

Nieodpowiedzialnosc własciciela -nie ma nic gorszego.

ZGADZAM SIĘ W 100% Z NEFRETETE

A TYCH LUDZI CO BIORĄ A POTEM ODDAJA LUB USYPIAJA PSA BO IM SIE ZNUDZIŁ
WYTUKŁABYM W CHOLERE..
I PEWNIE POSZŁABYM SIEDZIEĆ.

Nieodpowiedzialnosc własciciela -nie ma nic gorszego.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Hodowla z Wyczechowa (13 odpowiedzi)

Nie polecam kupna psa z Wyczechowo. Kupiliśmy pieska który miał ważyć 2 kg i być miniaturka...

Psy bez smyczy mam juz dość! (240 odpowiedzi)

Codziennie wracam z dzieckiem z pozytywnej szkoły na Kokoszki i nie ma dnia abym nie musiała...

Pseudohodowla (330 odpowiedzi)

Przestrzegam przed zakupem psów z hodowli na Osowej. Psy mają nużyce, wady genetyczne....