amstaf , doberman albo twoje życie.WYBIERAJ

Jestem pracownikem sluzby zdrowia.I chcialbym tu przestrzec ludzi przed kupnem piesków marki amstaf , doberman , rotwailler.Nie są to psy do hodowli w domu albo jakiejkolwiek chodowli.Dzis mialem nastepny przypadek jak mily dobermanek o malo co nie zagryzl swojej pani.Miala pogryzioną glowe , kończyny.A mamusia tej wlascicielki powiedziala ze rwreszcie uwierzyla że takie milutkie psy mogą zrobić tyle krzywdy.Dla mnie ludzie ktorzy choduja takie psy nie maja wogole wyobrazni.Myślą że są kimś ważnym bo ma takego pieska.A szczegołnie widać takie piesuncie u panow ktorzy ubierają sie w dresiki.A najlepszy jest numer jak male dziecko ma na smyczy dobermana,hhahahahah. Jak co do czego to ciekawe jak go powstrzyma.A rodzice gdzie są? A czasami chodza bez smyczy a co najwazniejsze bez kagańcow.Nie jestem wrigiem psow ale wrogiem tych ras i wrogiem wlascicieli tych milutkich pieskow.Dobranoc
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 67

Re: amstaf , doberman albo twoje życie.WYBIERAJ

Hej wlaściciele tych swoich kudłaczy!!! Żal mi was!!! Takie same z was cioty jak te wasze kundle zapchlone!!! O amstafach czy rottweilerach piszecie takie żeczy,a zapewne jak widzicie takie rasy to s*******acie aż się kurzy!!! :-D:-D:-D

OJ ŻEBY WAM KIEDYŚ DUPY ODGRYZŁY TE NASZE RASOWE PSY!!! DOPIERO BĘDZIECIE MIELI O CZYM PISAĆ NA TYM PORTALU!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Do Kasieńki: popieram spszątanie po swoim psie, niezależnie od rasy:) Wg. mnie teoria o Rottkach mówiąca że to zabójcy wysnuła sie u wszystkich z...filmów HAHA W których widzimy jak owe GROŹNE psy pilnuja bogatych posesji...i jest to dla mnie śmieszne!!!Sama chciała bym takiego mieć. Podobnie jak to że amstaffy i pitty NAPEWNO MUSZĄ byc mordercami. otóż NIE muszą moi drodzy. Znam wiele ludzi którzy mają psy z tych ras i między innymi dlatego postanowiłam dać szansę i sobie i mam 3miesięcznego amstaffa. Uważam że złe zdanie o pittkach i amstaffach wzięło sie między innymi stąd że ludzie kojażą te psy z nielegalnymi walkami psow. Owszem, geny to geny. ale wejdźcie sobie na odpowiednią stronke i popatrzcie sobie na zdjęcia psów biorących udział w nielegalnych walkach. Sa zmasakrowane, często z powyrywanymi kawałkami skóry, a ich oczy wypełnia cierpienie i smutek...uwazacie że one to lubią??NIE!!to kolejny dowod przywiązania tych psów do człowieka, skoro gotowe są TAK poświecić sie na rozkaz pana.to ludzie wymyslili że te psy będą^zabójcami^dowiedziawszy się o sile użcisku ich szczęk,przecież nikt nie wiedział co wyniknie gdy skrzyżuje 2rasy psów.wyszedł amstaff,stworzenie jak każde innie.i jak każde potrzebuje MIŁOŚCI. a co do pogryzień ty zostałam pokryziona przez kundla i uwaga...wspaniałego rodzinnego zrównowazonego kaukaza...co wy na to?? każde zwierze ma prawo do życia... pozdrwiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

człowieku zastanów się co ty piszesz a potem napisz z pewnościom ty byś sobie z parówom nie poradził
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

KOCHAM to, że wszyscy sąsiedzi naokoło mają psy. KOCHAM wielogodzinne psie pogawędki nocno-poranne, niosące się echem trzy kilometry wokół. KOCHAM fantazjować o tym, że gdybym mogła, wszystkie Kochane Futrzaczki upchnęłabym do pralki automatycznej, dosypała wybielacza i włączyła wirowanie.

Ja mam amstafa samca 4 miesiące ma,i co mieszkam w bloku na 4 piętrze i co z tego że mieszkam w bloku on wychodzi na łąki na 2-3 godziny i tam sobie biega itp a przychodzi do domu to śpi bo jest taki zmęczony wogóle szybko sie męczy niewiem czemu nawet jak wychodze z nim z domu to on sie zaraz kładzie na trawniku na plecach i takie pozycje odstawia śmiesznie to wygląda hehe.Ja go dobrze wychowuje bez żadnej przemocy a tak pozatym każdy pies może być agresywny zalezy jak sie psa wychowa to zależy od własciciela.Mojemu pieskowi niczego nie brakuje ma dużo ruchu pomimo że mieszka w bloku dobrze go karmie jest po wszystkich szczepieniach jest zadbany lubi być głaskany dużo miłości dostaje od naszej rodziny jak na psa jest grzeczny jest jeszcze młodziutki ale nie rozrabia bo ma zabawki którymi sie bawi kości z wapniem gryzie teraz zaczeły mu wylatywac zęby (mleczaki) jak za dużo szczeka ja podniose głos odrazu jest cisza mam naniego dobry wpływ on wie że ja daje rozkazy a on musi sie słuchać i tylko mnie sie słucha.Jest takim pieszczochem lubi jak go głaszcze po brzuszku a on gra na gitarze hehe fajnie to wygląda .Wszystkie psy są kochane i mądre a dużo zalezy od właściciela.Czasami ludzie zle mówią o tych rasach ale to nieprawda .

Re: łapówka, prezencik albo twoje życie.WYBIERAJ

jestem właścicielem 2 letniej suki amstafa to nie jest mój pierwszy pies i i choć zgadzam się co do niektórych wypowiedzi większość uważam za śmieszne ale jak już się tak upieracie to wejdźcie jeszcze na forum o samochodach ,motocyklach ,kuchenkach gazowych i elektrycznych niezapominajce też o używaniu nożna itp ponieważ w nieodpowiedzialnych rękach (lup udostępnione dziecku lup idiocie ) te rzeczy też robią szkody cielesne na koniec pragnę dodać żebyście uważali przy goleniu :)
Ps.to w tytule z doświadczenia o polskiej służbie zdrowia

A w mojej rodzinie od zawsze są rottweilery i nigdy nic się nie stało.Są mądre,spokojne i naprawdę uwielbiają dzieci.Oczywiście zawsze trzeba psa wyszkolić i musi znać swoje miejsce i hierarchię.Natomiast znajomą bardzo boleśnie pogryzł bernardyn...także to naprawdę nie zależy od rasy,tylko od człowieka,który wychowuje psa.
I od jego świadomości a przede wszystkim charakteru.A najtrudniejsze do ułożenia są wcale nie rasowe,tylko krzyżówki i mieszańce.Ale tez się da.

w zasadzie to na takiego kopa zasługują też Ci, którzy pozwalają załatwiać się psom na trawnikach i nie sprzątają po nich.

A jak się pisze Polska? Czy nie czasem z dużej litery?

A dla wszystkich właścicieli obojętnie czy rasowe czy nie, to bym kopa zasadził właścicielom co pozwalają s**** swojemu czworonogowi na środku chodnika!!!

boze jak mi ciebie zal !!!!!!!!!!!!!!!!!!! xD xD xD az smiac mi sie chce. xD widac ze to polska i pisze sie "Hodowla" a nie "CHodowla" xDD haha.
Jezeli masz takie zdanie o tych rasach to je wyglos ale nie pisz leszczu ze przestrzegac ludzi przed kupnem tych ras, dobrze niech oni sie o siebie martwia. skoro wybieraja takie psy to niech sie licza z konsekwencjami!!. a nie ;/;/;/;/
a ja akurat powiem ze te rasy sa najlepsze!. kocham rasy typu bull, swietne, rodzinne psy!. nawet i mam rottweilera a kiedys byl u mnie amstaf.! i wiem ze zawsze bd u mnie psy tych ras!

Człowieku skończyłeś studia a piszesz takie debilizmy ja mam 14lat mam swojego psa rasy amstaf wyprowadzam go na smyczy kiedy chce mój pies jest mi bezgranicznie oddany on po jego zachowaniu w stosunku do mnie mógł bym stwierdzić że mógł by dla mnie się dać poćwiartować jest kochany jak wychodzę z nim na spacer nic nie ciągnie dla mnie najgorszymi psami są te pieprzone chałaśliwe sznaucery co tylko szczekać umieją i żócąć się do silniejszych i większych psów a jak widzę takiego kundla jeszcze spuszczonego ze smyczy co sie rzucać do mojego psa to aż zachciewa mi się mu kopa zasadzić ja grzecznie zwracam uwagę właścicielowi żeby wziął go na smycz to ten mi jeszcze odpyskowuje to mam ochotę spóścić swojego asta ze smyczy ale nigdy tego nie robię bo nie jestem głupi

tylko proszę właścicieli tych psów o wyprowadzanie ich na smyczy tak jak inni cywilizowani ludzie bo z tego co ja wiem nikt nie lubi jak jakaś mała pchła podskakuje do ich psiakow

A co do zagryźeń to wszystko zależy od wychowania dobry właściciel dobry pies ASTY DOBERMANY RODWAJLERY (nie wiem jak się poprawnie pisze) I INNE FAJNE KULTURALNE PSY GÓRĄ

to trzeba byc pajacem aby wypowiadac sie na temat psa z którym sie nieobcuje na codzien itp moze miales do czynienia z jakimis przypadkami skrajnego debilizmu co idzie w parze z absolutnym brakiem wiedzy jak wychowac psa ja mam dobermana reaguje na kazda komede i niemam problemu z prowadzeniem tej rasy choc jest stosunkowo trudna do ułozenia "pod siebie " a zeby byc kims waznym nietrzeba byc posiadaczem psa obronnego czy bojowego a jelsi chcesz poznac rase ktora jest naprawde ostra to zachecam do zazinteresowania sie psem rasy BaNDOG rasy która była sztucznie wychodowana

Witam zgadzam się ztym co piszesz ale do czasu.Moi sądziedzi mają amstafa przemiły pies bawił się z dziećmi z innymi psami ale taka sytuacja była do skończenia 1,5 roku a potem harakter psa się zmienił diametralnie mimo że nie był uczony agresji wogóle.W tej chwili atakuje wszystkie psy jakie by nie były małe duże średnie.Myślę że pewne rasy mają w genach zakodowane różne zachowania i nikt tego nie może zmienić ani tresura ani wychowanie.Pozdrawiam Milka
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Broń też nie jest sama w sobie niebezpieczna. Człowiek, który ma równo pod sufitem może mieć ją w domu i nic się nie stanie. Mimo to na broń trzeba mieć pozwolenie. Tak samo powinno być z takimi psami. Rozumiem, że kochacie takie psy, ale mi np osobiście przeszkadza pijaczek, którego nieraz widzę idąc na przystanek - do domu holują go dwa rottweilery - oczywiście bez kagańców. Po za tym jedno ale - nie wszystko da się załatwić wychowaniem. Są rzeczy przekazywane w genach. Niektóre rasy zostały wyhodowane do walki. Krzyżowano osobniki najbardziej agresywne, można sądzić, że mające najwyższy poziom hormonów odpowiedzialnych za agresję. Ok, dostajecie takiego pieska, któremu te hormony skaczą. Dajecie z siebie wszystko w kwestii wychowania i co? Pewnie pies będzie się opanowywał, ale sama po sobie wiem, że hormony potrafią wziąć górę nie tylko nad wychowaniem ale i zdrowym rozsądkiem a przecież jestem człowiekiem. Sami też pewnie znacie ten mechanizm. Może się zdarzyć, że pies nie wytrzyma. Dobre, mądre wychowanie tylko minimalizuje ryzyko, że pies kogoś zaatakuje ale nie zmniejsza go do zera. Wątpię, że znajdziecie choć jednego trenera, który da wam 100% pewności, że pies nie zaatakuje nawet jeśli dobrze się go ułoży. Pies nie jest zabawką. Jest potencjalną bronią która może sama wystrzelić. Jeśli ktoś chce go trzymać powinien mieć na to pozwolenie, żeby się potem nie okazywało, że był to jakiś dureń dający psu sterydy (zdarzało mi się słyszeć takie przechwałki typów w tramwaju) albo chociażby trzymający go w bloku gdzie pies wariuje

Zgadzam sie w 100%, że wychowanie psa to podstawa a rasa nie ma tu NIC do rzeczy. Oczywiście są psy bardziej podatne na agresję, ale jak się potrafi wychować zwierzę to nawet amstaf będzie chodził jak szwajcarski zegarek. Proszę osoby które nie mają pojęcia w tym temacie aby trzymały gębę na kłódkę bo jak czytałem niektóre wypowiedzi to przyznam, że łapy i opadły.... Na zasadzie "nie wiem, ale".....

Ja sie z wami nie zgadzam!!! mam amstaffa który ma dwa lata był szkolony prze zmemnie ... kiedyś zostawiłam drzwi od domu otwarte i włamał m się do domu złodziej gdy wróciłam z pracy zobaczyłam w salonie faceta który leżał i psa przy nim który nie dał mu się ruszyć. jak by chciał to miał by okazje żeby go zagryźć ale nie miał takiej ochoty...mój piesek nie jest agresywny nie zamieniłabym go za żadnego labladora czy pinczera:)pozdrawiam Sylwia
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam. Co za bzdura o tych amstafach. To jakiś chory mi. Przecież z człowieka też można wychować morderce i sadystę. jestem właścicielką siedmioletniego amstafa. Przy mim wychował się mój obecnie pięcioletni wnusio. Pies nigdy nie wykazał agresji , choć nie ukrywam maluch bardzo go męczył i męczy np siada na nim i ciągnie do za uszy. Kiedy nasz amcio jest już zmęczony maluszkiem porostu chowa się prze nim. Myślę że to kwestia odpowiedniego ułożenia wychowania psa a nie rasy. Mojego młotszego syna pogryzł niepozorny york i co Pan\Pani doktor? Pozdrawiam

Re: Amstaffy nie są złymi psami i inne 'groźne rasy

co za zbieg okolicznosci :)
ja ciebie tez... bardzo :)

pozdrawiam
jurek

Stary wątek, prawie się łezka w oku zakręciła...
A mnie, Jurku, właśnie też dzieci przyszły do głowy. :-)

idac dalej, nalezy wystrzegac sie rodzenia dzieci. Niektore pozniej staja sie mordercami :)

tak czy owak, to bardzo stary watek...

no i na boga, jesli juz wytluszczasz jakies slowo, zadbaj o jego ortografie
bo czlowiek chce sie powiesic :)

pozdrawiam
jurek

Inne tematy z forum

Hodowla z Wyczechowa (13 odpowiedzi)

Nie polecam kupna psa z Wyczechowo. Kupiliśmy pieska który miał ważyć 2 kg i być miniaturka...

Pseudohodowla (330 odpowiedzi)

Przestrzegam przed zakupem psów z hodowli na Osowej. Psy mają nużyce, wady genetyczne....

Czy mój kociak jedzący karmę dla seniorów pogorszy jego stan? (3 odpowiedzi)

Mam dwie kotki, Sansę-10 i Persefonę- 6 miesięcy. Sansa je karmę dla starszych kotów Purrina,...