amstaf , doberman albo twoje życie.WYBIERAJ

Jestem pracownikem sluzby zdrowia.I chcialbym tu przestrzec ludzi przed kupnem piesków marki amstaf , doberman , rotwailler.Nie są to psy do hodowli w domu albo jakiejkolwiek chodowli.Dzis mialem nastepny przypadek jak mily dobermanek o malo co nie zagryzl swojej pani.Miala pogryzioną glowe , kończyny.A mamusia tej wlascicielki powiedziala ze rwreszcie uwierzyla że takie milutkie psy mogą zrobić tyle krzywdy.Dla mnie ludzie ktorzy choduja takie psy nie maja wogole wyobrazni.Myślą że są kimś ważnym bo ma takego pieska.A szczegołnie widać takie piesuncie u panow ktorzy ubierają sie w dresiki.A najlepszy jest numer jak male dziecko ma na smyczy dobermana,hhahahahah. Jak co do czego to ciekawe jak go powstrzyma.A rodzice gdzie są? A czasami chodza bez smyczy a co najwazniejsze bez kagańcow.Nie jestem wrigiem psow ale wrogiem tych ras i wrogiem wlascicieli tych milutkich pieskow.Dobranoc
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 67

Re: amstaf , doberman albo twoje życie.WYBIERAJ

Mam cudnego kota, ale jakoś nie jestem rasistką...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mam cudnego kota, ale nie jest rasistką...

miau, miau, miau, miau, miau, miau, miau, miau, miau, miau, miau, miau
PRECZ Z PSAMI!!!
NIECH ŻYJĄ DACHOWCE!!!
miau, miau, miau, miau, miau, miau, miau, miau, miau, miau, miau, miau
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

bach_a z moich wiadomości wynika, że forum jest po to, aby ględzić do woli o agresywnych pudlach, czy o rottweilerach, które z Twojego założenia powinny być agresywne lecz nie są ;)

o psia mac :P

to bardzo zyciowe przyslowie :P

"Jakby suka nie dala to pies by nie wziął"

to bardzo zyciowe przyslowie ;p

"Jakby suka nie dala to pies by nie dostal"

Voitec napisał(a):

> ni to pies, ni to wydra

Jeszcze cos takiego bylo: "Psu na pochybel". Moze ktos przypomni co to mialo oznaczac.

Albo:
-"Kto nie slucha matki i ojca to nie slucha psij skory".
-"Jakby suka nie dala to pies by nie dostal"
-"Pieskie zycie"
-"Zda sie psu na bude"
-"wylizane jak psu j..."
-"Son of a bich"

ni pies, ni wydra..............co sadzicie o tym przyslowiu?

LejDusio wodę, lej......
Tak długo już tu ględzisz, że przeinaczasz FAKTY. Ten pudel (mój) nie gryzie ludzi, ale ich zjada. Jeden "ludź" starcza na dłuuuuugo, że hohohoho, bo ten pudel - to miniatura, więc jeden osobnik - to kupa żarełka. Nie będę wdawać się w szczegóły, w jakich płciach, ani w jakich gabarytach gustuje, bo ktoś mógłby się nie na żarty przestraszyć, a przed świętami...lepiej nie psuć ludziom nastroju. Ostatnio załatwiła ( bo to jest ONA) takiego pokaźnego osobnika, że do Trzech Króli wystarczy....
Pozdrówka świąteczne i...wyluzuj trochę na Nowy Roczek.

Przysłowie jak przysłowie, może być róznie interpretowane ;) Dla mnie znaczy ciepły, lecz nie gorący dzień, brak opadów - doskonałe warunki do ćwiczeń ;)

psia pogoda..........a co na to powiecie? :P

Nie neguje tego, że na punkcie psiaków mam lekkiego bzika ;).

Jeśli jest się zapominalskim, a jest się w posiadaniu psa, który rzeczywiście broni terenu należy wprowadzić dodatkowe zabepieczenia takie jak nauczenie psa, że bez smyczy nie wolno mu wychodzić za bramkę, a poza tym nałożyć obrożę na impuls "połączoną" z ogrodzeniem - dla chcącego nie ma nic trudnego. Dobrze wyszkolony pies stróżujący powinien raczej strzec terenu, który uznaje za swój, a na spacerach być łagodnym, dużym miśkiem ;). Całkiem możliwe, że lepiej byłoby, aby ludzie kupowali system alarmowy zamiast używać w jego postaci psa, choć jest powiedzenie, że "pies to najlepszy system alarmowy". Jestem przeciwko usypianiu zdrowych zwierząt, lecz napewno nie jestem przeciw odbieraniu ich nieodpowiedzialnym ludziom. Pewnie, że kara należałaby się właścicielowi psa, czy też opiekunom dziecka, a nie zwierzęciu!

LejDusia napisał(a):

> nie znasz mojego imienia,
LejDusia

> na
> własne ryzyko!) to biada Ci... Pies będzie bronić terenu
> zarówno przed 4latkiem jak i uzbrojonym bandytą

Droga LejDusio, Czy nigdy nie zdarzylo sie, ze czegos zapomnialas? To jest zwykla ludzka sprawa, ze ktos zapomnial domknac furtke, albo wykalkulowal, ze 2m plot jest wystarczajaco wysoki. No i co teraz? Poslesz takiego na krzeslo elektryczne, bo winny byl zagryzienia 4latka?

Jak slychac to ujadanie wieczorne w Koleczkowie, czy innej pipidowie, to glosowalbym za uspieniem tych pieskow, gdzie wisi tablica "Uwaga Zly Pies". A wlasciciele niech sobie kupia elektroniczny alarm.

> Ważne jest, aby starał sie być właśnie
> takim człowiekiem

Szlachetne serce posiadasz, LejDusia, chociaz na punkcie pieskow masz malego bzika.

Dlaczego nazywasz mnie dzieckiem (zresztą całkiem miło ;) ) skoro nawet nie znasz mojego imienia, a co dopiero wieku? Zastanawiające...

Właściciel psa nie wpuścił go do ogrodu, aby był jego dekoracją. Jest tam po to, żeby owego ogrodu obronić. Odpowiedzialny właściciel buduje takie ogrodzenie, które skutecznie ochroni przechodniów przed atakiem ze strony pieska. Póki nie wejdziesz na teren właściciela (w domyśle psa) nic Ci nie zagraża. Jeśli jednak nie zastosujesz się do wywieszonej na ogrodzeniu tabliczki (np. Uwaga! Ostry pies! Wchodzisz na własne ryzyko!) to biada Ci... Pies będzie bronić terenu zarówno przed 4latkiem jak i uzbrojonym bandytą (wątpie, aby w takiej sytuacji nawet groźny - agresywny Rottweiler miał jakieś szanse) i będzie to skutecznie wykonywał.

Swoją drogą zachowanie, które opisujesz jest właściwe dla typowych szczekaczy. Wcale nie jest powiedziane, że taki pies zaatakuje, gdy wejdziesz na teren (radzę nie eksperymentować!).

Nie ma żadnego znaczenia, czy ktoś jest wspaniałym człowiekiem i ma wspaniałego psa. Ważne jest, aby starał sie być właśnie takim człowiekiem niezaleznie od ilości posiadanych psów, a wszystkim będzie się lepiej żyło. Wspaniały pies... brzmi kusząco. Jeszcze najlepiej, aby sam się taki urodził bez codziennego wkładu pracy, wielu poświęconych godzin, aby takim był.

Nie spotkałam się jeszcze z żadnym przypadkiem, kiedy atakowałby "pies rasy uznanej za agresywną" bez winy człowieka. Albo ogrodzenie jest źle zabezpieczone, albo właściciel nie poradził sobie z jego wychowaniem, albo dziecko nie jest dopilnowane, albo postronna osoba wchodzi tam, gdzie nie trzeba itd.

Im mniej jest psów tych ras tym lepiej. Wtedy trafiają do pasjonatów rasy, którzy z nimi pracują, szkolą je i kochają całym sercem, a pies odpłaca im tym samym...

LejDusia napisał(a):

> Sam sobie zaprzeczasz, bo to właśnie jest powód dla psa, aby
> zaatakowac w obronie swojej rodziny i terenu.

To nie ja sobie zaprzeczam, tylko Ty zaprzeczasz psu. Przeczytaj uwaznie, dziecko. Ty wiesz, ze nie zaatakujesz domu psa, a on uwaza inaczej i chce Cie zagryzc, mimo wszystko broni domu pana przed obcymi. Pies nie odroznia obcego od zlodzieja i bandyty.

To, ze Ty jestes wspanialym czlowiekiem i masz wspaniale pieski nie moze byc uogolnione na reszte swiata. Sa przypadki, ze dobrzy ludzie mieli wspanialego pieska, ktory mial tylko jeden przypadek, na ktory absolutnie nic nie wskazywalo wczesniej, a zagryzl dziecko na smierc.

Manor napisał(a):

> To jest ta roznica ktora nas dzieli od krajow bardziej
> cywilizowanych w ktorych przepisy i prawa sa respektowane i
> obowiazuja wszystkich w jednakowym stopniu.

> ... i dalej bede twierdzil ze cale zlo psow tkwi w
> naszym spoleczenstwie.

Babcia mowila: "Najgorszy ptak co we wlasne gniazdo robi". Juz nie mow, ze te frytze co taki rychtunek robia wokol ciebie to tacy sprawiedliwi wg prawa, i taka psia dojrzalosc reprezentuja w przeciwienstwie do polskiego spleczenstwa.

"a pies? a pies Ci morde lizał " - jak interpretujecie to powiedzenie? :)

Psy maja juz taki instynkt, ze bronia pana i jego wlasnosci. Idziesz sobie droga w Koleczkowie np., przechodzisz kolo ogrodzonych domow i chyba nie powiesz mi, ze psy nie ujadaja tak jakby chcialy Cie zywcem zezrec.

Sam sobie zaprzeczasz, bo to właśnie jest powód dla psa, aby zaatakowac w obronie swojej rodziny i terenu.

No cóż... Moje suki się bez żadnych problemów bawią się z innymi. Nie ważne, czy chodzi o Amstafy, Rottweilery, czy Labradory. Jeśli tylko druga strona jest chętna do chulanek to zabawa jest przednia. Skoro Twoja suka atakuje inne to radzę poważnie zastanowić się jak ten problem rozwiązać, a nie przyjmować, że tak jest i koniec.

A tak swoją drogą. Jedna z osób, która głośno krzyczała na tym forum o agresji "tych" ras ma Pudla, który gryzie ludzi. Druga sukę, która atakuje inne. Ja mam strasznie "agresywne" psy, które są przyjaciółmi całego świata. Coś tu nie pasuje, prawda ;) ?

Look napisał(a):

> Moja suka tez kazdego psa-samca uszanuje. Nie daj boze jednak
> zeby dwie suki sie spotkaly, koniec swiata.

Święte słowa.
Dwie suki...klękajcie narody.

Inne tematy z forum

Hodowla z Wyczechowa (13 odpowiedzi)

Nie polecam kupna psa z Wyczechowo. Kupiliśmy pieska który miał ważyć 2 kg i być miniaturka...

Pseudohodowla (330 odpowiedzi)

Przestrzegam przed zakupem psów z hodowli na Osowej. Psy mają nużyce, wady genetyczne....

Psy bez smyczy mam juz dość! (240 odpowiedzi)

Codziennie wracam z dzieckiem z pozytywnej szkoły na Kokoszki i nie ma dnia abym nie musiała...