amstaf , doberman albo twoje życie.WYBIERAJ

Jestem pracownikem sluzby zdrowia.I chcialbym tu przestrzec ludzi przed kupnem piesków marki amstaf , doberman , rotwailler.Nie są to psy do hodowli w domu albo jakiejkolwiek chodowli.Dzis mialem nastepny przypadek jak mily dobermanek o malo co nie zagryzl swojej pani.Miala pogryzioną glowe , kończyny.A mamusia tej wlascicielki powiedziala ze rwreszcie uwierzyla że takie milutkie psy mogą zrobić tyle krzywdy.Dla mnie ludzie ktorzy choduja takie psy nie maja wogole wyobrazni.Myślą że są kimś ważnym bo ma takego pieska.A szczegołnie widać takie piesuncie u panow ktorzy ubierają sie w dresiki.A najlepszy jest numer jak male dziecko ma na smyczy dobermana,hhahahahah. Jak co do czego to ciekawe jak go powstrzyma.A rodzice gdzie są? A czasami chodza bez smyczy a co najwazniejsze bez kagańcow.Nie jestem wrigiem psow ale wrogiem tych ras i wrogiem wlascicieli tych milutkich pieskow.Dobranoc
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 67

Re: amstaf , doberman albo twoje życie.WYBIERAJ

bardzo, ale to BARDZO cywilizowane sa za to owczarki niemieckie ('wilczury'). JEsli takiego psa odpowiednio sie wychowa (bez zadnej specjalnej tresury - w mlodym wieku wystarczy biszkopcik (w nagrode) i rozeczka (za kare, ale nie za mocno!), i zasada, ze "gdy pies przybiegnie sam, to chocby narozrabial, trzeba pochwalic" (bo inaczej nie przybiegnie), oraz generalnie konsekwencja w wychowywaniu, logika i UCZUCIE, to taki pies staje sie WSPANIALYM przyjacielem; czlonkiem rodziny, ktorego prawie nic nie rozni od czlowieka ...(w sensie podejscia).

Pozdrawiam!!
Krzysiek
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 10

Zapomniales o Owczarkach Kaukazkich. Mialam kiedys taka bestie. Wilk zmieszany z Bernardynem. Masa Bernardyna, siersc i szczeki wilka. Cudowne zwierze, ale zarl wszystko co sie ruszalo i to juz od szczeniecych lat. Zgadzam sie, ze psy powinny byc tresowane, ale rowniez zgadzam sie z ytm, ze powinny byc dobrze traktowane, a mam na mysli wszystko co taki czworonog potrzebuje, by normalnie(nie tak jak czlowiek) egzystowac. Kiedys jedna laska chciala kupic Bernardyna do mieszkania w bloku...Pomysl rownie durny, co kopiec Walesy:) Szkoda mi bylo (ryczalam jak wodospad), kiedy trzeba bylo uspic mojego kaukaza(nawet dw zastrzyki jej nie dobily, trzeba bylo znow weterynaza wzywac, bo gdyby sie przebudzila, to chyba by nas w pien wyzarla), ale pewnego dnia przegiela i tylko szczescie, ze na miejscu totalnie zmasakrowanego krolika, nie znalazl sie moj 5-letni sasiad, ktory kazdego dnia do mnie zagladal.
-respect-
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 12

....hmmm....no nic, mozna sie tylko zgodzic...moglbym dodac ze ogolnie hodowla pieskow w blokach lub w miescie to glupota, pies musi miec mozliwosc by sie wybiegal, i by poprzebywal na swiezym powietrzu.... a 2 spacery po 30 min dziennie, to wedlug mnie troche malo....psy dla ludzi sa tylko zabawkami, ludzie nie zdaja sobie sprawy jak bardzo je krzywdza, tym psom zamknietym w tak malych pomieszczeniach jak nasze blokowe mieszkania po prostu odpiernicza, i to nie tylko tym rasom ktore wymieniles, to wszystkim, ciagly chalas , zamkniecie w 4 scianach , mniejsza ilosc tlenu , znoszenie zachowania ludzi , brak mozliwosci do wyzbycia sie zlych emocji ...i psowi odwala..........i dlatego zwierzakom hodowanym w miescie mowie stanowcze NIE.....:D
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 32

a co nefretete na to? :-))
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum

Hodowla z Wyczechowa (13 odpowiedzi)

Nie polecam kupna psa z Wyczechowo. Kupiliśmy pieska który miał ważyć 2 kg i być miniaturka...

Pseudohodowla (330 odpowiedzi)

Przestrzegam przed zakupem psów z hodowli na Osowej. Psy mają nużyce, wady genetyczne....

Czy mój kociak jedzący karmę dla seniorów pogorszy jego stan? (3 odpowiedzi)

Mam dwie kotki, Sansę-10 i Persefonę- 6 miesięcy. Sansa je karmę dla starszych kotów Purrina,...