mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (11)

Oto nasza lista :
LISTOPAD:
02/11 Ageska - córeczka / Redłowo
02/11 amadea99 - córeczka
02/11 Agula - synek
04/11 mondar - synek
04/11 cudzik
06/11 Dorotka86 - synek
08/11 anka165
09/11 Tinneraa - córeczka i córeczka / Wejherowo
09/11 mazar - synek / Kliniczna lub Zaspa
11/11 Ania - synek
11/11 Asiulka86 - Synuś
12/11 Cleanna - chłopak / Zaspa :)
13/11 agam205 - Syn
14/11 Kiki80 - córeczka / Swissmed
14/11 Lollipop - synek
15/11 kaja_84 - córeczka / Wejherowo
16/11 mamazosi - chłopak / Zaspa:)
19/11 MAMA LISTOPADOWA
19/11 MarcysiaS - córeczka
20/11 sweetangel171 - synek / Kliniczna albo Zaspa
20/11 Katka_Gdynia - synek Franuś / Redłowo ew. Zaspa
20/11 dorcia_86 - synek / Redłowo
21/11 MamaMichalka - Synek - Michałek :) / Wojewódzki
25/11 lyneth - synek
30/11 happymum87 - córeczka / Swissmed
30/11 menri13 - córeczka

GRUDZIEŃ:
01/12 amaria87
03/12 Iwona84 Zuzia Redlowo/Wejherowo
04/12 jednorozec - córeczka/
04/12 muszka - synek
05/12 Katya - synek / Zaspa
06/12 AAbym - synek / Zaspa
06/12 Puchatkowa - synek / Wejherowo
06/12 agnieszkaj
06/12 agnieszka25
06/12 muzynia - córeczka / Zaspa
07/12 aagusias81 - córeczka / Redłowo
08/12 Asiula85
15/12 filipinka - chłopak / Wojewódzki
18/12 Paniqa
18/12 joahne - córeczka / Kliniczna
20/12 perfectangel - synek / Wejherowo
26/12 Delie
30/12 Justyna

tu link do poprzedniego wątku
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=495823&c=1&k=160
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamusie listopadowo-grudniowe 2013 (11)

Może to nic ważnego z ta nospa forte... tak tylko mówiła polozna na szkołę.
Mam nadzieję że po prostu przed stanie boleć i jutrzejsza wizyta Cie uspokoi. :-)

Cześć dziewczynki :)

Jutro mam wizytę u gina i się zastanawiam nad usg w 3d, czy któraś z Was zdecydowała się na 3d?? opłaca się ?

Perfectangel robiłam z pieczoną, albo z krewetką, albo z surimi, ale to niestety nie to samo, co surowy łosoś :) No ale, jak to mówią lepszy rydz niż nic.

Kaja, co do skurczy to jak najbardziej mogą być bolesne. Sama takie miewałam (chociaż u mnie trochę za wcześnie to było:). Grunt chyba, żeby nie stawały się regularne. Ale jak uważasz, że jest źle to lepiej do szpitala - dla świętego spokoju.

Kaja a te surcze to jakies reguralne czy pare sporadycznych?takie wlasnie skurcze co piszesz to ja milam ale juz rodzilam byly one regularne.
a mnie za to dosyc czesto bez zmian boli pochwa, krocze czasmi czuje sie jak inwalidka bo mam problemy ze wstawaniem nie wspomne juz o przekrecaniu no ale blizej niz dalej. musze wytrzymac do 20 paz bo moj tata przylatuje wiec nie bede sie martwila o mlodego bo tata z nim zostanie:)

nospa forte ma 80mg substancji czynnej a nie 40mg więc trzeba jej brać o połowe mniej. Ale składem się nie różni.

A co do ciążowych smaków to mnie ciągnie do piwa. I znalazłam, jak byłam w Niemczech Warsteiner Isotonic (prawdziwe 0,0%!) i szczególnie schłodzone smakuje rewelacyjnie. A najlepsze...producent poleca po wysiłku fizycznym, zachwala właściwości zdrowotne i ma poniżej 30kcal :)
Także na dietę po ciąży też jak znalazł. Nawet się zastanawiam czy sobie online nie zamówić teraz do domu. Z drugiej strony smak na piwo może oznaczać niedobory witamin z grupy B, które można w ten sposób przyjemnie uzupełnić. No i mój mąż się śmieje że jak się na stałe przerzuce to będzie miał kierowce na każdą okazje :)

Znalazłam takie o to coś:
http://www.dlarodzinki.pl/ciaza-i-porod/ciaza/skurcze-macicy-podczas-ciazy-norma-skurcze-alvareza-braxtona-hicksa-przepowiadajace-i-porodowe,152_2700.html

Wychodzi na to, że skurcze przepowiadające mogą być jak najbardziej bolesne, ale, żeby wybudziły w nocy i nie pozwalały normalnie funkcjonować? Ehh

Pierwsze słysze ze nie wolno... W aptece normalnie mi sprzedała farmaceutka, wiec juz sama nie wiem :( z drugiej strony już w tym 3 trymestrze tak naprawde trzeba pamietac o przeciwbólowych tylko, żeby nie brać(nlpz), a reszta to już chyba nie taka groźna...

Kaja jesteś pewna że możesz brać nospe forte? Bo na ŚR polozna mówiła że różni się składem od zwykłej i tej forte nie powinno się brać, lekarze nie zalecaja...
3mam kciuki żeby Ci się polepszyło. Dobrze że jutro masz wizytę.

Paproszysko ja się ratuje sushi z ryba pieczona :-) właśnie dziś zamówiliśmy na obiad. Na szczęście już mniej niż więcej tego ograniczania. :-) Dla maluchów warto, ale dobrze że już końcówka. :-)

Dziewczyny jak to jest, skurcze przepowiadające nie powinny być bolesne prawda?
Kurka, bo ja dziś ledwo żyję, już conajmniej 4 nospy forte za mną, a ciągnie mnie niebywale i brzuch i plecy. W nocy się wybudziłam coprawda raz, ale okropne to było :( Jutro gin, obym tylko wczesniej szpitala nie odwiedziła.

Joahne - DZIĘKUJĘ bardzo :) nastała jasność :)

O jeny! też tesknię! I za sushi i za stekiem takim nie do końca dopieczonym :/ A te wina bezalkoholowe niestety nie smakują jak wina. Już chyba wolę od nich zwykły sok winogronowy.

Witam! Może któraś z przyszłych mam będzie zainteresowana monitorem oddechu? Używany tylko 2 m-ce, na gwarancji do 2015r., jak nowy, a dużo taniej!! Zapraszam!!

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/dla-dziecka/monitor-oddechu-angel-care-ac300-gwarancja-do-2015r-ogl7414850.html

Hehe z alkoholem właśnie . Raczej skubnelam od męża do kolacji. Od tak małej ilości nic się nie wydarzy. Fermentujacy kefir ma wiecej procent. Ale tęsknię za prawdziwym winkiem...

jak dla mnie kupowanie na wlasna reke witamin dla dziecka nie jest zbyt dobrym pomyslem... to lekarz wybierze specyfik i dawkowanie. nie wolno samemu takiego malucha leczyc czy podawac witamin. poza tym nie wiadomo ile z nas bedzie karmilo, bo chec karmienia to jedno a mozliwosci to drugie... wiem po sobie.

perfectangel, chyba nie pilas wina z alkoholem? to niezbyt rozsadne...
ja pyszne wina bezalko w piotrze i pawle po 14zl:)

Muszka, tak, jak napisałam, do 7 doby tylko wit. K, a potem dołączasz wit. D. W szpitalu podają wit. K, ty kontynuujesz i od 7 doby podajesz obydwie (chyba, że karmisz sztucznie, wtedy skonsultuj się z pediatrą, bo mleko sztuczne już te wit. zawiera i dawkowanie jest inne).

Iwona masę z nas forumek kupiło grykowo- kokosowy. Ponoć są to jedne z lepszych materacy dla dzidziusiów i na szczęście nie są strasznie drogie.

Hetj mam pytanko co do materaca do lozeczka- jakie posiadacie, bo musze kupic ale nie mam pojecia jaki..

muszka właśnie tak mówili nam na sr, że D od razu a K po 7 dobie,
teraz nie wiem czy kupić jakąś osobno bo ja mam D i K w jednym...? ;/ ..mam nadzieję, że na wyjściu ze szpitala nam jasno powiedzą

Wypiłam mały kieliszek wina... było pyszne... ehh... jeszcze trochę :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Obniżenie /wypadanie macicy (1244 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

Urlop niani (65 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

Dobry ortodonta (38 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?