mamusie wrzesień-październik 2018 cz.3

crazy. 2.09 (chłopiec)
~_S_ 2.09 (prawdopodobnie dziewczynka)
~Anna 9.09
Marlen 05.09 (dziewczynka)
~MS 10.09
Karo_lajna 12.09 (dziewczynka)
~żyrafa 14.09
Magda 24.09 (chłopiec)
Zochna 01.10
domi.x 02.10 (chłopiec)
Marta 28.10 (dziewczynka)

link do starego wątku http://forum.trojmiasto.pl/mamusie-wrzesien-pazdziernik-2018-cz-2-t828339,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Anna- gratulacje :)

Gratulacje! U mnie też dalej nic... Ehh, też już bym chciala mieć to za sobą. Przez to czekanie idzie zwariować.

Ale super. Gratuluje Ania. Jak na imię ma to maleństwo?? Bardzo sie cieszę ze wszystko dobrze.
Ja dalej nic ;-(

Dzien dobry:-)
I juz jestesmy w dwojeczke:-) Malenstwo zdrowiutkie i ma duzo sily. Ja jeszcze obolala po CC,ale szczesliwa. Lezakujemy na Zaspie-jesli macie pytania,pytajcie smialo! Trzymam za Was kciuki! Szybkich i szczesliwych rozwiazan!
Ps.nie mam konta na FB,wiec nie dolacze do Waszej grupy:-(

Crazy ja sobie czasem pozwalam siąść i się rozryczec, to trochę oczyszcza z emocji... Czyli do tygodnia po terminie nic się nie dzieje, a potem dalej nic nie wiadomo, świetna perspektywa :-P

Cześć :) mam pytanie - czy Wasi lekarze prowadzący ciąże pracują w szpitalu ? Szukam gin do prowadzenia ciąży i nie mam pojęcia kogo wybrać - błagam - pomóżcie :(

Ja jutro ktg mam. Ale wizyty u mojej gin juz nie. Zalecenia takie: jak tydzien przenosze czyli do niedzieli to na IP do szpitala sie zgłosić oni zbadają, zdecydują co dalej. Czy patologia i obserwacja jeszcze, czy do domu i kolka dni jeszcze albo wywoływanie. Ehhh. Mlody rusza się powoli, przy chodzeniu tak bardzo ciśnie na pęcherz ze zdaża sie popuscic. Uparciuch straszny. Seksy, spacery po lesie w gore i dół, weszlam na 9te, sprzatalam, ciepły prysznic na brzuch no i nic. Wszystko mnie boli hehhe zakwasy mam po tych aktywnosciach. Śpię dobrze nawet w dzien drzemki mam.
A te telefony, sms od wszystkich czy juz, ze jak tam, i porady mnie męczą. Dzisiaj juz mi sie płakać chciało!

Też za swoją tęsknię, niby ciąża nie choroba, ale czasem wręcz takie więzienie z ubezwlasnowolnieniem... Brzuch mi się tak spinka, że ciężko ubrać chociażby skarpetki, jestem jak wieloryb, przestałam powoli wychodzić z domu, ludzie na ulicy patrzą na mnie chwilami jakbym była jakimś monstrum..., a to przecież nie moja wina, że cała masa ciążowa poszła mi w wystający do przodu brzuch.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Karo_lajna, moja tez nie zajarzyla ze to juz czas a wczoraj byl termin. Dzisiaj bylam na ktg, wszystko okej, glowka nisko ale wszystko pozamykane. No i mam instrukcje ze jakby kompletnie nic sie nie dzialo to po weekendzie do szpitala i tam na kontrole. No juz by cos sie moglo dziac bo juz meczace to wszystko. Tesknie za moja mobilnoscia.

Crazy ja się martwię, że u Nas będzie tak samo, termin za tydzień... Nerwowa jestem od 37 tygodnia :-P jakie są zalecenia Twojego lekarza? Dostalas skierowanie jakby co? Czy może masz się gdzieś stawiać na kontrolę?
Ja w końcu jutro mam wizytę... Mała się wierci jakby we wrzątku pływala, a podobno dzieci pod koniec się spowalniaja, moja córka chyba tego nie zarejestrowała.

A ja dalej w 2paku. Zaczynam sie wkurzac ! :-( bylam jeszcze dzis morfologie robic i mocz a jutro ktg jak by sie nic nie dzialo dalej.

Ja jestem na fb

Dziewczyny powoli nam się grupa na fb rozkręca. Nie macie ochoty się tam przenieść z dyskusją? Będzie bardziej poufnie. Możemy wątki do plotek zakładać :) Dochodzą nam nowe maluszki :) i można zdjęcia dodawać :)

Anna - przy wadze koło 4,5kg lepiej cc. Moja córka miał 4640 i od razu wyglądała jak trzymiesięczne niemowle. Nie wiem jakby ona miała się naturalnie urodzić, chyba by mnie porozrywała, a sama miała złamany obojczyk.

Żyrafka nic sie nie pochwalilas ze jestes juz po porodzie. Jak maluszek? Chlopiec dziewczynka? Wszystko ok u Was?

Ale macie super ze już jesteście na ostatniej prostej :) Tez bym już chciała wyczekiwać skurczy a tu tyle czasu jeszcze. Ale mam przeczucia trochę ze będzie to szybciej zobaczymy. Ja zdecydowałam i chce na zaspie rodzic. Serio trzeba już w szpitalu podać do jakiej przychodni zapiszemy dziecko? A co jeśli jeszcze nie wiem?

No to dobrze slyszec z doswiadczenia:) A jak tam bylo z przyjeciem? Przyjechalas tak na 'ostatnia' chwile czy mialas planowane? Cos jest specjalnie potrzebne w sensie ze lepiej zapakowac do torby? I ostatnio mnie takie pytanie neci... koszule do porodu to tam daja czy lepiej miec swoja? :D

Hej, ja rodziłam dopiero w Redlowie i szczerze polecam. Personel super, położne bardzo pomocne, sale porodowe i poporodowe odnowione, naprawdę nie ma się do czego przyczepić. Powodzenia dla wszystkich, które jeszcze czekają:)

Hej! No termin na dzisiaj i jedyne co czuje to bol pecherza i pachwin. Jutro mam ktg i wizyte, moze cos mi ciekawego powie :) Caly czas w 2paku. Ale z pierwszego usg mam date na 7.09.. wiec licze ze cos sie w weekend ruszy. Ale szczerze to ja juz nie widze czy mam ten brzuch caly czas nizej czy mam jeszcze pepek itp... Ale zauwazylam jedno... chyba moj organizm sie oczyszcza przed porodem a przy braniu dodatkowego zelaza to jednak cos :D I z checia caly czas bym spala. Juz bym chciala miec to czekanie za soba. Odwiedzilam tez porodowke w Redlowie. Wyglada wszystko ladnie i czysto.. ale jak z personelem to nie wiem. Jak sie ksiezniczce bedzie chcialo wyjsc to opowiem co i jak :D

Mowisz ze wojewodzki lepiej?

Inne tematy z forum

ile potrafi wasze dziecko? 3 latka... (19 odpowiedzi)

Nasz Filip we wrzesniu skonczy 3 latka. Ale jego rowiesnicy w lipca i sierpnia potrafia duzo...

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (243 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...

Jaki wozek wybrac? (78 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)