mamy lipcowo - sierpniowe 2017 (2)

Zapraszam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A jak tam dziewczyny Wasze brzuszki? Mi wyskoczyl :-) czasem boli kregoslup jak za corka za duzo biegam i szybciej zadyszka lapie. No i te podroze do toalety...a w nocy to chyba z 5 razy chodze:-(

Dziewczyny podpowiedzcie jakiego ginekologa polecacie do prowadzenia ciąży? Szukam i takiego na NFZ i prywatnie, najlepiej żeby też pracował w szpitalu wojewódzkim :D

Hej Mamusie :) Ja, 29 latka z Rumi, pierwsza ciąża, poród w okolicy 08.08.2017. Będę czytać i udzielać odpowiedzi...w pierwszej ciąży chce się chyba wiedzieć WSZYSTKO hihi Pozdrawiam, Paula
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja zzo nie chcę, ale faktycznie wszędzie piszą, że będzie dostępne. Osobiście cieszę się na te łazienki przy pokojach, bo toaleta to było moje jedyne traumatyczne przeżycie przy poprzednim pobycie. ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

kate
Madlenn69 29. 06
Lu
asienka16 28.07 Zakoniczyn
anixx 04.08 Kowale
ygrex 14.08 Chylonia
Mara_Jade 5-7.07
Basia 7-9.07 Piecki Migowo
kas 11.08
Asia 5.07
Larisa35
pszczoola 29.08 Chełm
Karola 13/17.07
kitti25 24.07
drosera 25.08
Aska84 29.08
Nataliapriwer 8.07 Wrzeszcz
Kasia 13.07 Orunia Gorna
domikaj 17.08
Magda 8.08
Ana
Kasq90
mama
kala
pyszotka 23.08 Orunia Górna
Ewelina88 26.08 Banino

W środę będę się widziała z ordynatorem to dam znac. Tez chce tam rodzic. 3 lata temu rodziłam tam właśnie podczas remontu ale i tak bardzo miło wspominam

Czytałyście o końcu remontu na porodówce w Gdyni? https://radiogdansk.pl/wiadomosci/item/56876-wiekszy-komfort-dla-przyszlych-mam-szpital-w-gdyni-redlowie-z-nowym-oddzialem
Ciekawa jestem czy faktycznie bedzie wreszcie dostepne ZZO. W każdym artykule pisze, że już jest dostępne, ciekawe ile w tym prawdy...
Wiecie może coś na ten temat?

Cześć dziewczyny:-)
też dołączam do grupy wyczekujących. Termin mam na 26.08. Mieszkam w Baninie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam kolejna mamusie z moich okolic :-)

Ps. Mieszkamy na Oruni Górnej i chcemy rodzić po raz trzeci na Klinicznej.

Cześć Mamuśki. Z wielką radością dołączam do Was. Termin na 23.08.2017 r. Mamy już dwóch synków i w głębi serca liczymy na córeczkę,ale najważniejsze by było zdrowe. Pozdrawiam serdecznie.

Dokładnie :-) tak samo jak porządki w szafach ;-) ja ostatnie dni jestem na pełnych obrotach i porządkuje wszystko bo znów problem - gdzie ja zmieszcze ciuchy dziecka?! Ale jakoś tak mam trochę energii dzięki swiecacemu słońcu :-)
A remont tez nas czeka bo dopiero urządzamy mieszkanie mimo że już w nim mieszkamy wiec jest trochę gorzej coś robić. Poza tym na bardziej zapachowe roboty będę musiała z córką przenieść się do tesciow żeby nie wdychac np farb. Czasu coraz mniej wiec gonie męża żeby zdarzył przed porodem :-)

Ta skłonność ciężarnych do remontów to się chyba nazywa syndrom "wicia gniazda" :) Ja z chęcią bym zmieniła tapetę w sypialni, ale boję się o tym na głos powiedzieć , obecna była zakladana w sierpniu, także mój mąż by się złamał :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mam podobnie, tylko że ja zamiast remontu przeglądam oferty mieszkań na sprzedaż. ;)

Szymek fajnie. :) Mateusz kiedyś mi się bardzo podobało.
Podobają mi się imiona takie jak Edmund, Edwin, Erwin, ale wiem, że w dzisiejszych czasach tylko bym takim imieniem dziecko skrzywdziła.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

W 1 ciąży ciągle myślałam o wyprawce. A teraz praktycznie wszysto mamy po synku. Po głowie chodzi mi remont :P

Domikaj 17 sierpnia 2017

Heh dobrze powiedziane, my też z gatunku tych "zwyczajnych ". Na razie, numer jeden to Szymon, Mateusz też jest brany pod uwagę, mi się podoba jeszcze Olek i Filip, ale mężowi już mniej, więc pewnie będzie Szymon o ile to chłopak ;)

Anixx jakie chłopięce macie wybrane?
U mnie na razie przoduje Łukasz. Teraz mało popularne, z gatunku "zwyczajnych" i raczej dobrze mi się kojarzy. No i mąż nie wniósł veta. ;)

Ja tez mysle ze jak wiosna przyjdzie to bedzie najlepszy czas na zakupy dla malucha :) dzien bedzie dluzszy, slonce bedzie dlugo swiecic to bedzie milej i przyjemniej :) ja jak narazie to wg usg bede miec dziewczynke ale czekam do kolejnej wizyty zeby potwierdzic.

Inne tematy z forum

Cukrzyca ciążowa - pytanie (37 odpowiedzi)

moja cukrzyca ciążowa jest bardzo dziwna :) po glukozie 75g mój wynik po 2h wynosił 154, na czczo...

gdzie tanie przybory szkolne i inne ? (7 odpowiedzi)

Witajcie, może ktoś orientuje się gdzie w trójmieście znajdę tanie przybory szkolne (zeszyty,...

macierzyństwo zamiast "kariery" (61 odpowiedzi)

Tak sie zastanawiam...czy jest tu jakaś mama, która wybrała tą drogę? Bo ja zawsze myślałam,...