mamy lipcowo - sierpniowe 2017 (2)

Zapraszam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak, zrobił taką minę dziwną i zapytał czy w rodzinie występuje nadciśnienie :/ Moje było raczej w normie, może nie rewelacyjne ale wydaje mi się że ok 137/70 coś takiego

To moze zapisz sie dzisiaj do Preisa, ja polecam tez Olszewska-jak zaczely sie problemy u tetnem dziecka to do niej zaczelam chodzić. Hm...a kiedy powiedzial Ci o tym ciśnieniu; jak robil usg?

Nie wiem :( wczoraj ta informacja tak mnie zbiła z pantałyku, że nie wiedziałam o co dokładnie zapytać, dopiero teraz jak wy zadajecie mi pytania to się sama zastanawiam... Ja tak reaguje w stresowych sytuacjach, że odbiera mi możliwość logicznego myślenia :/ Mogę napisać te przepływy, które mi wyszły, może któraś z was ma większą wiedzę, bo ja próbowałam coś odszukać w necie odnośnie norm i czy moje bardzo od nich odstają, ale jakoś mi się nie udało.

Anixx..a cisnienie tetnicze twoje czy tetno płodu? Ja w pietwszrj ciazy mialam problemy z tetnem płodu....czasem bylo ok. 200.

Anixx idź koniecznie do specjalisty, który ma dobry sprzęt z dopplerem. Dziwne, że twój lekarz Cię nigdzie nie skierował, ja miałam jeden zły przepływ na prenatalnym i moja pani dr od razu powiedziała, że dziecko jest małe i może być to błąd pomiarowy, ale jeśli parametry nadal będą złe na połówkowym to da mi skierowanie do specjalisty na usg dopplerowskie.
Przepływy są złe u dziecka czy u Ciebie?

On przyjmuje chyba Skarżyńskiego w Gdańsku ale lepiej to potwierdzić i rzeczywiście w takiej sytuacji najlepiej od razu do niego. A u kogo teraz byłaś?

Dziewczyny wczoraj nie miałam sił, ani głowy do pisania, z szyjką ok, ale mam kolejne zmartwienie :/ wyszły złe przepływy, lekarz na straszył mnie hipitrofią, ciśnienie mam na granicy normy, mówił coś jeszcze o moczu ale byłam tak skołowana, że nie pamiętam, utkwiło mi w pamięci, że mam 3 symptomy z 4 :/ następna wizyta za 2 tygodnie. Chcę w międzyczasie iść do innego lekarza, żeby to potwierdzić. Pisałyście coś o Preisie ( nie wiem czy nie przekręcam ) proszę podajcie mi do niego namiary, chcę się umówić jak najszybciej.

Tak miałam w normie. Chyba się wstrzymam póki co i zadzwonię jak dr będzie przyjmować w przyszłym tygodniu i zapytam

asienka16 ja będę robiła w 25 tyg.

wyniki moich przeciwciał wyszły dobrze tzn. że ich nie stwierdzono :)

Ja mam zrobic pomiedzy 24 a 28 tygodniem. Ale na poczatku mialas wyniki z glukoza w normie?

Hej dziewczyny w którym tygodniu robicie krzywa cukrową? Ja właśnie dostałam skierowanie a jestem w 20 tygodniu dopiero. Nie za szybko?

My bankujemy komórki macierzyste córki i zastanawiamy się, czy dla drugiego dziecka też to wykupić. Ostatnio na warsztatach przedstawicielka PBKM powiedziała, że są choroby przy których nie można użyć swoich komórek i wtedy mogą się przydać komórki od drugiego dziecka. Bardzo ważny jest też fakt, że te komórki mogą także pomóc rodzicom. Jeszcze nie zgłębiłam tematu, czy dla drugiego dziecka warto bankować, ale jestem przekonana, że dla pierwszego dziecka tak.

Mara_Jade spróbuj taping na te plecy - mi ostatnio pomogło. 1 mi masazystka zrobiła, a potem z mężem zamówiliśmy taśmy i mnie obkleił. Naprawdę zadziałało.

Aha co istotne z tych komórek będzie mógł skorzystać także mój synek (można krzyżowo)

Cześć u mnie wszystko ok i na szczęście nie muszę powtarzać glukozy 75g skoro mam dobry wynik przy 50g :) Morfologia też ok. Dodatkowo Pani doktor była na sympozjum i powiedziała, żeby na poważnie się zastanowić nad pobraniem komórek macierzystych bo możliwości leczenia chorób są naprawdę warte tej ceny. Wcześniej sama ją o to pytałam i też wyrażała się pozytywnie a ja bardzo ufam tej Pani doktor. Znamy się wiele lat więc jak tylko kasa pozwoli to ja się zdecyduje :)

Anixxx powodzenia dzisiaj! Trzymam kciuki za dobre wieści :)

Ja idę dzisiaj, zobaczymy jak glukoza i morfologia, bo kilka parametrów jest zaniżonych, pewnie przez choróbsko :(
Cały czas zaglutowana jestem ;)

Anixx skojarzyło mi się ze masz w środę gin ;-) w takim razie daj znać jutro koniecznie :-) ja też mam jutro wizytę ale pewnie bez usg :-/

Anixx do prania wypróbuj płyny z Białego jelenia, są hipoalergiczne, moim zdaniem dobrze piorą, a cenę mają bardzo korzystną. :) My jesteśmy rodziną alergików i z niego korzystamy, rzeczy małego też od początku będę w nim prała.

O szyjce się dowiem jutro, wczoraj byłam u dermatologa, zostałam alergikiem na to wygląda:/ mam skórę atopową ale nic oprócz natłuszczania i wapnia brać nie mogę, muszę się też przerzucić na proszek do prania dla dzieci i kosmetyki hipoalergiczne może to mi troszkę ulży chociaż. Ale i tak się cieszę, że to tylko alergia, bo ja mam skłonność do jakiś dziwnych chorób, bałam się, że to może nawrót półpaśca, na którego tez już mi było dane chorować :)

kate mi również przykro, ale wierzę że doczekasz się swojego maluszka

Mara_Jade oleju kokosowego jeszcze nie próbowałam, a że i tak chciałam go wypróbować na włosy to z pewnością spróbuję i na nogi

Inne tematy z forum

czy zdarza Wam się dać klapsa swojemu dziecku? (220 odpowiedzi)

Mam dwuletniego synka i wydaję się mi, że ostatnio sprawdza on moją cierpliwość głośnym krzykiem,...

na co zwrócić uwagę przy podpisywaniu umowy z Biurem nieruchomości (60 odpowiedzi)

Chcę sprzedac mieszkanko, kawalerke. Ile zycza sobie w tej chwili biura nieruchomosci, znaczy...

czym czyscic meble na wysoki polysk? (11 odpowiedzi)

Jak w temacie