mamy lipcowo-sierpniowe 2017

Hej czy ktoś do mnie dołączy?

W sobotę zrobiłam test i wyszły II grube krechy.

Wczoraj byłam u gina. Pęcherzyk ma 9 mm, jest ciałko żółte. Ciąża starsza niż wychodzi z OM.
Według OM to 4 tydz 2 dz a wg gina 5 tydz. Termin na ok połowę lipca :)
Następna wizyta za 22.11.

Wiem że na sierpniówki jest za wcześnie ale od razu założyłam już podwójny wątek :)
zapraszam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Też czytałam ten artykuł i tak jak ona myślę, że chyba nie mamy zbyt większego wpływu na płeć, no ale zawsze można próbować :P Według tych teorii, to u mnie powinien być chłopak, bo starania były poprzedzane testami owulacyjnymi, ale to z innych powodów niż chęć zaplanowania płci :) 15/02 mam wizytę, zobaczymy może moje dziecko zechce się już ujawnić, bo ostatnio wykazywało zerową chęć współpracy ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja teraz jestem chora i mam nadzieję, że antybiotykiem się nie skończy. W poniedziałek mam lekarza. W sumie ciekawe, czy będzie płeć widać. Wcxoraj u mamy ginekolog czytalam, że przy planowaniu płci jest 50/50 :P my akurat nie planowalismy, ale jak test wyszedł pozytywnie to wyliczenia porobiłam ;)

Hej dziewczyny, jak dobrze że bóle kzryża mnie nie dotyczą :). Ja byłam dzisiaj na usg u Preisa , aby się upewnić czy wszystko w porządku, bo ostatnio niestety chorowałam (angina mnie dopadła) i musiałam wziąć antybiotyk. Na szczęscie wszystko w porządku dzidzius fikał i Pan doktor stwierdził ,że to raczej dziewczynka :) ale tak na pewno to dopiero na połówkowym, czyli jeszcze miesiąc czekania.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dzieki za wsparcie :) wszystko jest w porzadku, mala fika ze ciezkp bylo zmierzyc, no i prawdopodobnie dziewuszka :) a usg robilam u mojej dr prowadzacej w Gdyni :) a co do mojego moczu to mowila ze nie jest tak zle mam brac zurawine i za dwa tygodnie powtorzyc jak bedzie tak samo to posiew.

Ja jestem mądrzejsza o jedno, sikac kiedy się chce, do końca, ale unikać publicznych kibli ;)

Ja furaginę dostałam poprzednio w 6 miesiącu albo w 5.

Re: mamy lipcowo-sierpniowe 2017

Dziewczyny, byłam dzisiaj u masażystki z bólem pleców. Instruktorka fitness poleciła mi pójść na konsultację. Babka obkleila mnie taśmą klejąca (taping)...i wiecie, że to pomaga! Nie jest tak, że w ogóle nie boli, ale jak się schylę to mogę się wyprostować! Ból tez trochę mniej odczuwam.

Głowa do góry. Ja też się męczę z infekcjami w ciąży (taki stan, że jest się bardziej podatnym). Najważniejsze to wyleczyć i zwracać większą uwagę na higienę (ja kupiłam specjalny żel do higieny intymnej dla kobiet w ciąży).

Ja w poprzedniej ciąży na zapalenie pęcherza dostałam furagine, ale to już był 9 miesiąc. Ciekawe czy wcześniej też można ją brać. Ja czuję się jakby mnie jakieś przeziębienie brało :( jestem na zwolnieniu, bo starsza chora i piję malinki i staram się wygrzewać, mam nadzieje, że nic się nie rozwinie. W przyszłym tygodniu muszę na krzywą iść, ech :(

Widzisz historia koło zatacza :P

Cześć Domikaj, znowu razem w grupie :>

Będzie dobrze! Infekcje się zdarzają w ciąży. Ja w poprzedniej w koncu skonczylam na antybiotykach :D My już po prenatalnym, a test PAPPA sobie darowałam. A gdzie robisz prenatalne?

Witajcie mamuski! :) dzis mam prenatalne 3majcie kciuki! Mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze, bo niestety z badan moczu jakas infekcja :(

Mnie plecy bolą już od 3 dni.... mimo że chodzę na ten fitness dla ciężarnych.

Domikaj 17 sierpnia Gdynia Chwarzno

mój syn w kwietniu 3 :)

Hej, Dołączam 13 tc :)

Cześć, dołączam do mamusiek. Obecnie 14 tydz., termin na 8.08.2017 :)

Może genetycznie małe ;) Moja koleżanka przytyła ponad 20 kg, a córkę i tak urodziła 2600g, tylko i ona i mąż do wysokich się nie zaliczają.

Kurcze nic mnie nie dotyczy ;-)

Inne tematy z forum

Cosinius - ktoś tam się uczy? (6 odpowiedzi)

Witam chciałąbym od lutego iść do szkoły policealnej , terazm mam dylemat do której profil...

Pompa ciepła (23 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...