mamy lipcowo-sierpniowe 2017

Hej czy ktoś do mnie dołączy?

W sobotę zrobiłam test i wyszły II grube krechy.

Wczoraj byłam u gina. Pęcherzyk ma 9 mm, jest ciałko żółte. Ciąża starsza niż wychodzi z OM.
Według OM to 4 tydz 2 dz a wg gina 5 tydz. Termin na ok połowę lipca :)
Następna wizyta za 22.11.

Wiem że na sierpniówki jest za wcześnie ale od razu założyłam już podwójny wątek :)
zapraszam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A no wlasnie :-) ja 13 dopiero

U mnie już 17 tc. Na prenatalnym jeszcze nie było widać.

Gratulacje :-) zawsze to parka ;-) tez bym chciała wiedzieć tak szybko, może w poniedziałek na prenatalnym dobrze się ustawi...

Właśnie wracam od lekarza z informacją, że na 150% będzie chłopiec i faktycznie sama nawet coś tam widziałam między nogami. ;) Tylko jakoś mi z tą informacją dziwnie, chyba jednak nastawiłam się, że będzie druga dziewczyna i muszę się z tym przespać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A chodzisz prywatnie czy na NFZ do ginekologa? Ja prywatnie.widziałam że masz termin na 13 ja na 12 :) u mnie już 16 tydzień, leci ten czas, jeszcze niedawno dowiedziałam się że jestem w ciąży. A w jakim wieku jesteś?

Właśnie wróciłam od lekarza. Moje maleństwo, to chyba niezły charakterek ;) obracało się zawsze na przekór lekarzowi, za nic nie chciało współpracować, ostatecznie po kilkunastu próbach, udało się. Wszystko jest ok. przeźerność w porządku, ręce, nogi są ,serduszko bije jak należy :) Mój posiew też wyszedł dobrze, ale żeby nie było za pięknie mam glukozę w moczu :/ lekarz powiedział, że tak się może zdarzyć, najważniejsze, że krzywa cukrowa jest ok. coś mi się wydaje, że do końca ciąży będę miała przeboje z tym cukrem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

O jak fajnie :)

Ja pracuję na rejestracji w prywatnej klinice. Dość mi ciężko. Ja bylam na zwolnieniu przez 3 tygodnie w związku z tymi mdłościami.

Powoli coraz lepiej ja dostałam zwolnienie w 6 tyg , a gdzie pracujesz?

Cześć Dziewczyny,
u mnie ostatnie dni fatalne. Leżałam plackiem 3 dni, miałam ciągłe mdłości i trochę wymiotowałam. Mogę jeść tylko bardzo lekkostrawne rzeczy. Mam w kółko kwaśny posmak w buzi, jakbym rozgryzła wit. C. W pierwszej ciąży nie miałam takich atrakcji. Imienia jeszcze nie wybieramy, bo nie chcę zapeszać, dopiero zaczyna się 9ty tydzień, ale na pewno będzie na M, bo oboje z mężem mamy imiona na M, córka też takie otrzymała, więc i nr 2 będzie na M :) Wybieramy raczej mało popularne imiona. Pomyślcie nad tymi bardziej popularnymi, bo potem takich dzieci będzie sporo. U córki w grupie są np. 3 Niny i panie muszą wołać po nazwisku :(

Cześć Asia, mamy ten sam termin, pierwsze dzieci w tym samym wieku i obie jesteśmy z 84 roku :) Takie z nas życiowe siostry bliźniaczki hehe :)

Też Orunia czy okolice? Ja na razie Zaspa, ale mam nadzieję, że już maks. Ddo polowy lutego uda nam się przeprowadzić:)

Ja się już czuję w miarę dobrze. Na początku intensywnie wymiotowałam i miałam mocne mdłości, ale już jest lepiej:) Trochę mnie już męczy siedzenie w pracy przez 8 godzin bo mnie boli brzuch. A Ty jak przechodzisz?

Cześć, moja też pierwsza ciąża, jak się czujesz?

O jak miło, kolejna mamuśka z mojego rejonu :-D

Ja jestem dziś po wizycie maleństwo ma już 2 cm. Pięknie się ruszalo, serduszko tez bilo. Zagrożenie się zmniejsza.
Dziś powiedzieliśmy starszemu synkowi ze będzie miał rodzeństwo. Byliśmy się już ze dowie się przypadkiem. I coraz trudniej tłumaczyć dlaczego mama musi tyle leżeć. Bardzo się ucieszył i opowiadał jak się będzie opiekował maluszkiem :)

Hej, jestem Kasia, termin mam na 13.07. Za chwileczkę, za momencik przeprowadzam się na Orunię Górną :) To moja pierwsza ciąża.

Dziewczyny może któraś będzie zainteresowana, ja w pierwszej ciąży nie zdążyłam, teraz chętnie się wybiorę http://bezpiecznymaluch.com.pl/warsztaty/Pomorskie

Ja jak nie zjem..to boli mnie glowa i mnie mdli:-( . Wlasnie najgorzej jest w weekendy bo spie dluzej, a jak chodze do pracy to jest lepiej, bo jem juz ok. 7:-) tez jem jak nie wiem jak slon, ale jak patrze na wage to poki co stoje w miejscu, w pierwszej ciazy tez tak mialam, ze wagowo nadrobilam w 2 i 3 trymestrze i bylo 11 kg na plusie:-D

Tak im dluzej nie jem tym bardziej mnie mdli

Inne tematy z forum

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (26 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

malejące piersi po porodzie? :) heh... (60 odpowiedzi)

hej dziewczęta... Temat może i banalny, ale dla mnie taki se :) Pytam z ciekawości-czy...

ortodonta gdańsk (28 odpowiedzi)

Hej Polećcie mi proszę bardzo dobrego i sprawdzonego! ortodontę dla nastolatki. Często słyszę, że...