mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz10

Rozpakowane:
10.09 (11.11) fasolek synek Tymon
22.10 (06.11) ana_zaba Zaspa 06.11 chłopiec Oliwer 2500 50cm CC
26.10 (14.11) ewelkaet synek Filip 3150g, 52 cm / Redlowo sn
28.10 (8.12) a..nulka synek Bartosz 2300g / Zaspa cc
28.10 (30.10) Rene synk / Kliniczna
13.11 (8/10.11) Gosia9 syn 3750g 57 cm Wejherowo sn
13.11 (14/22.11) Agam205 córka Kinga 3720g 56cm zaspa cc
13.11(15.11) styczniowka82 córka Oliwka 3200g 52 cm Wojewódzki sn

Jeszcze w dwupaku:
Listopad
Józefina 1.11
xmuchomorkax 2.11
Gagata 8.11 - z przesunięcie ostatnio na 3/11 -chłopiec - Zaspa
MamaMalejM 10.11
DagaJaga 10.11 synek
onaa156 13.11 córka
Madlenn69 13.11
zlota 13.11
Karotka 16.11
wiolka210 17/21.11 synek
Dimis 19/22.11 córka/redłowo
emkarc 19.11 syn/kliniczna
ariba20 26.11 zaspa
mamma(mia) 27.11 córeczka /Redłowo

Grudzień
Takaja_84 (-cytrynowa) 1.12
Chocolate 4.12
dorotek 6.12
Alfikowa 8.12 Synek/swiss
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 10.12 córka/ Redłowo
iwonus.p 14.12/9.12 synek/Wejherowo
Oleczkaa 15.12 córeczka/ Redłowo
~asia 21.12x
Lenson 22.12. /Kliniczna
zosiasamosia 23.12
Inka.ja 25.12
Juditt 26.12 córeczka/Wejherowo
anesia 26.12 córeczka/Kliniczna
Ewkaa 27.12 córeczka/Kliniczna
Kajtka 28.12 synek
Nina80 30.12 - obecnie 25-28.12 / córeczka/ Kliniczna

poprzedni: http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=573720&c=1&k=160#post10000141
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz10

Chocolate, ja mam identycznie, boli w pachwinach i ból idzie na lewą nogę i biodro. Ten bol dopada mnie Np. po całym dniu lub wlasnie w nocy. Ciezko mi się wtedy chodzi bardzo. Lekarz mówil, ze to normalne poprostu mala uciska na jakiś nerw. Ja wymaz juz mialam, na szczęście wszystko ok i teraz w czwartek ktg no i czekamy, kiedy malutka zechce przyjść na świat.

chocolate jutro zobaczę materacyk po córce, ale obawiam się że będzie do wymiany to wtedy mozemy się jakoś umówić:) choć pruszcz mi nie do końca po drodze ale mąż bywa na giełdzie w Pruszczu to by odebrał:)
jeśli znajdziesz innego nabywcę to sprzedaj, nie chce blokować

Chocolate ja mam właśnie takie bóle w kroczu i pachwinach i lekarz powiedział mi, ze mam już mała bardzo nisko, także może twoja malutka też już przesuwa się na dół i uciska.
idę we wt na nfz na wizytę i zobaczę, czy pobierze mi wymaz. Jeżeli nie to zrobię sama.

http://www.amalplus.pl/produkt.php?p=materac_gryka_pianka_kokos_do_lozeczek_120x60&PHPSESSID=fe1db07e5fd452adb741117ae2d1cc6f

mieszkam w Pruszczu Gd.

chocolate podaj link i gdzie byłby odbiór?

Pisała, któraś z Was o materacach.
Ja mam dwa, ponieważ moi rodzice mówili, że kupią łóżeczko, więc ja zamówiłam sobie materac(gryka/pianka/kokos) kupiłam go za 69 zł. a moi rodzice przywieźli mi łóżeczko z materacykiem :D

Chętnie zamienię za paczkę pieluszek Pampers, czy też odsprzedam za 40 zł.
mogę podesłac link z akcji z jakiej go kupiłam lub też zdjęcia materaca.

ja mam w poniedziałek wizytę na nfz, ciekawe czy potwierdzi że synuś taki duży...
ja też jeszcze nie miałam wymazu i nawet nie wiem kiedy mam mieć go zrobiony
jeśli nie zrobi w poniedziałek ten z nfz to dopiero 8 grudnia mam wizytę

ja dzisiaj w nocy też miałam jakiś ból w okolicach krocza ale na szczęście kilka sekund i przeszło:) bardziej doskwiera mi po nocy ból blizny:( póki w dzień się ruszam to jest ok a jak chwilę posiedzę lub w nocy śpię to wtedy wstać nie mogę:(

Oleczka, mi lekarz tez dopiero chciał zrobić 20 listopada, ale jak zaczęłam mieć problem z małą(podwyższone tętno) to powiedział, że lepiej jak sama je wykonam i do niej na kontrolę 20 listopada będę mieć juz wyniki.

Dziewczyny, mam straszne bóle w kroku, które przechodzą na udo. Ehhh...dziś w nocy myślałam, że nie dojdę z toalety do łóżka. Tak zaczęło mnie boleć, że musiałam przykucnąć, aby ból przeszedł;/. Czy to normalne? Wymyśliłam sobie teorię, że może mała powolutku schodzi w dół i gdzieś na nerwy mi uciska. Miałyście też takie bóle?

Już nie mogę się doczekać wizyt w następnym tygodniu. W poniedziałek jadę na ktg, a w czwartek do mojej ginki prowadzącej.

Emkarc gratulacje dla Was. Kolejna szczęśliwa mama.
Moja mała w końcu głowa wcale także mam nadzieje, ze się uda sn. Choć wiadomo różnie to bywa.
Kurcze, wszystkie juz po wymazie jesteście a mi gin zrobi dopiero 2 grudnia. Mała strasznie mi naciska na Krocze, rusza się jak szalona i powiem wam że ciężko mi uwierzyć że jest aż taka malutka...
I

Witam wszystkie świeżo upieczone mamuśki po dłuuuugiej nieobecności!!! Gratulacje dla was:)))
U mnie już zaczął się 38 t.c. i zapowiada się cesarka, bo mała jest ułozona pośladkowo..;/ boję się strasznie tej cesarki...byłam wczoraj na Zaspie bo tam chcę rodzić i chciałam się zorientować co i jak..był bardzo miły lekarz, dr.Korożan, z którym jestem umówiona za 2 tygodnie, mam nadzieję że do tego czasu nic się nie wydarzy i trafię dokładnie w czwartek do niego na c.c.
Stąd moje pytanie do świeżo upieczonych mamusiek na temat cesarki an Zaspie, jak to wszystko wygląda, co trzeba mieć ze sobą, jak opieka i w ogóle podpowiedzcie coś bo oszaleję z nerwów:))

Ja w Invictie czekałam 4 dni na wynik posiewu. Byłam dziś na usg, na szczęście wszystko ok tylko mała jest mniejsza i termin się przesunął na 2 stycznia, waży 2050g...ale i tak jakoś nie opuszcza mnie przeczucie że szybciej urodzę:-P

Agam, ja mam traumę po cc:( mam nadzieje, ze szybko dojdziesz do siebie :) Ja miałam córkę 3 doby na neonatologi wiec mogłam odpoczywać:) i to jeszcze czasy kiedy mąż mógł być na sali poporodowej i pomagać
teraz nie wyobrażam sobie drugiej cesarki:(

Ja bylam w invicta i 30 zl zaplacilam. Polozna pobrala wymaz i przekazala do badan.

Nina..przez 5 dni moglo sie zmienić, wiec wypoczywaj:) ja tez już od prawie dwóch tygodni zalegam na kanapie:)

Gratulacje dla wszystkich mam i zdrowka dla dzidziusiow :) po cc wcale nie jest wesolo, brzuch rwie i boli, atu trzeba sie do roboty wziazc, bo nikt za mnie malej nie przewinie i nie nakarmi..a pokarmu ooki co malo, i sie denerwuje przez to i mala to odczuwa, mam dokarmianie malej...

dzięki, bałam się że to droższe badanie:P bo już mam dość tych prywatnych wizyt i płatnych badań... ale czego się nie robi dla maleństwa:)
macie jakiegoś sprzedawcę na allegro, który ma wszystko potrzebne do wyprawki?

Ja chodzę do Medicovera więc mam wszystkie badania w ramach abonamentu (zakład pracy mi sponsoruje;) ) więc gin pobrał wymaz i od razu przekazał sam dalej...

Mi pobrał gin i sama zanosiłam do laboratorium. Po 5% zniżce zapłaciłam 30,40 zł.

Nina, leżeć! nie zastanawiaj się komu ufać, lepiej dmuchać na zimne, jeszcze za wcześnie na poród

dziewczyny ile płacicie za tego paciorkowca? Gin pobiera i trzeba do laboratorium zanieść?

Ja mialam robione wymaz w poniedziałek i w środę mialam już wyniki do odbioru:)

Dzisiaj zaniosłam do zbadania. Dzięki za odpowiedź :)

Inne tematy z forum

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

Mój pies ugryzł moje dziecko (32 odpowiedzi)

Witam, mam problem z moim 9 letnim psem. Mamy go od szczeniaka, wzięliśmy go z Ciapkowa, jest...

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...