mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz6

cześć 5 http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=555614&c=1&k=130#post9750957

Listopad

Józefina 1.11
xmuchomorkax 2.11
Gagata 8.11 - z przesunięcie ostatnio na 3/11 -chłopiec - Zaspa
Gosia9 8-10.11 syn/Wejherowo
MamaMalejM 10.11
DagaJaga 10.11 synek
fasolek 11.11
onaa156 13.11 córka
Madlenn69 13.11
zlota 13.11
ewelkaet 14.11 synek
styczniowka82 15.11/córka
Karotka 16.11
wiolka210 17/21.11 synek
Agam205 14/22.11 córka/zaspa
Dimis 19/22.11 córka/redłowo
emkarc 19.11 syn/kliniczna
ariba20 26.11 zaspa

Grudzień
Takaja_84 (-cytrynowa) 1.12
Chocolate 4.12
mamma(mia) 6.12
dorotek 6.12
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 10.12 córka/ Redłowo
iwonus.p 14.12/9.12 synek/Wejherowo
Oleczkaa 15.12 córeczka/ Redłowo
~asia 21.12
Lenson 22.12. /Kliniczna
zosiasamosia 23.12
Inka.ja 25.12
Juditt 26.12
anesia 26.12 córeczka/Kliniczna
Ewkaa 27.12
Kajtka 28.12
Nina80 30.12
Kama 31.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz6

w poniedziałek lecę na glukozę a w środę do lekarza.

Byłam w rumi. Przyjęli ok.40 osób. Jak byłam o 10 to nikogo nie było tylko parę osób rozkładało stoliki, weszłam do h&m i jak wyszłam to już była lista a na niej 27 osób, trochę dziwnie bo kręciło się tam ok. 7 osób. Później było ustawienie się w kolejkę według listy, wywiad, zapisanie na godziny. Byłam jedną z ostatnich jakie przyjęli, jak wyszłam o 16.20 a do 16.30 przyjmowali. Lekarz starał się zrobić wszystko co mógł, ale mała zakryła buzię rączkami i zdjęcia są średnie. Potwierdził na 100% dziewczynkę. Plus był taki że lekarz się nie spieszył a na każdą osobę było przeznaczone 20 min. Fakt jest taki że jakbym była z daleka na pewno bym nie czekała, a że mam tam 15 min to poszłam do domu sprzątnęłam, zrobiłam obiad i wróciłam. Szkoda mi było tych osób z listy rezerwowej, było tam ponad 35 osób i biedne czekały a o 16 tylko 6 osób z rezerwowej się dostało.

Zamówiłam ten nieszczęsny materacyk oooraz mnóstwo innych rzeczy - pościel z ochraniaczami, rożek, kocyk, przewijak, prześcieradełka. Może się pospieszyłam, ale takie rzeczy jak kocyk i pościel chciałam wybrać sama :)

Jun ja mam materac zakupiony z łózkiem także nie mam pojęcia.
Juditt moim zdaniem najlepiej będzie jak zrobisz szybko glukozę i z wynikiem pójdziesz do lekarza. Jak będziesz wiedziała co i jak to będziesz spokojniejsza.

Moja córcia w brzuszku była spokojna, mało ruchliwa a teraz jet istnym perszingiem, ma milion pomysłów na minutę i żadna przeszkoda nie jest dla niej problemem.
A druga córcia mega ruchliwa jest w brzuchu także mam nadzieję, że będzie spokojniejsza:D
czy któraś z Was była w porcie Rumia?
image
image

Jun87 - to może ja pomogę :)

Możesz zamówić materacyk na wymiar z firmy Fiki-Miki, i umówić się z nimi na odbiór w Akpolu, żeby nie płacić dodatkowo za przesyłkę.
Ja za materacyk podobnych wymiarów zapłaciłam ok.40zł.

Podobno tez można zamówić materacyk na wymiar z Danpolu.

Hej :)
fasolek ja też mam Marcela i też ma 3 latka i 2 miesiące ;) no mój Marcelek też żywiołowy,to chce to zobaczyć,to dotknąć a nerwus nie słychanie ;) ale na ogół grzeczne dziecko,co mu sie powie,wytłumaczy to wysłucha i mówi "dobźe juź nie będę"... radosne mam to dziecko :) starszy to do pewnego wieku cichy,wstydliwy i "zamknięty" a teraz od momentu szkoły rozgadany i wiecznie "przemądrzały" ... ciekawa jestem jaki bedzie 3 synek...Teraz w brzuszku potrafi być żywiołowy nawet lekarz powiedział że ruchliwy :) czyli się śmiejemy z mężem że drugi Marcelek nam rośnie...

Jun ja nie kupowalam, wiec nie pomoge. Juditt daj znac jak bylo.

Nikt nie kupował materacyka ostatnio? Nie doradzicie nic? :(
Dostałam wyniki utraty białka i są w normie.

Juditt tak jak mi mowila diabetolog to na czczo powinno byc do 90, a 1-2godz po posilku do 120

przed śniadaniem mam 122 a po 2 godzinach bo oczywiście nie ogarnęłam że godzina minęła 146. więc trochę spokojniej, jadę do rumi zobaczyć co się dzieje

Hej :)

Juditt mam nadzieje ze to pomylka z tym cukrem!

Ja od 2 dni cirpie bo zab mnie boli ale to przez rosnaca 8 wiec musze przeczekac :/
Lena tez przeziebiona,katar,gardlo,lekki kaszel i stan podgoraczkowy wiec nie jest tak zle ... Wczoraj kupilismy Jej takie milusie mieciutkie kapcie i majtki w lidlu to szalona z nimi spala ;)
A druga panienka jak uslyszy Lene to tez sie zaczyna krecic w brzuchu :)Moze razem beda wstawac hehe ;)

Milego dnia

też mi się wydaje ze nie nie powinien aż tak wariować. tale jutro jeszcze zmierzę na czczo i po godzinie jak zjem śniadanie, może się trochę uspokoję, bo w złych porach mierzyłam

Juditt masz wg mnie bardzo wysoki cukier! Nie czekaj tylko rób glukozę. Ja miałam po 2h - 180 i teraz chodzę do diabetologa, ale to musisz dostać skierowanie, więc na pewno jak odbierzesz wynik i bedzie za wysoki zapiszą Cię szybciej do gina.
Norma dla ciężarnych teraz jest ok. 150 po obciążeniu glukoza 75g. Odstaw cukier w każdej postaci, również w owocach i sokach, jasne pieczywo, ziemniaki i wszelkie potrawy mączne. Jedz mało a często.
Jeżeli mierzysz poziom cukru glukometrem to rób to 1 GODZINĘ po posiłku. Powodzenia!

Widze,ze wszystkie mamy mega ruchliwe dzieci. Moj Marcel to spokojny byl tylko w brzuchu, pozniej to juz ciezko go bylo zatrzymac i tak jest do teraz. Wszystko zawsze w tempie, obecnie bardzo brakuje mi tego ruchu jaki mialam z nim codziennie :( ale jeszcze troche..

Jejku dziewczyny Ja nie nadążam czytać waszych wpisów...myślałam że tylko mój 1,5 roczny syn to taki wulkan energii ;-)...jestem z nim w domu od tygodnia i już chcę do pracy bo mam dość, nawet głupi spacer z nim to mega wyzwanie dla mnie a jeszcze brzuch wcale nie taki duży a ja już nie daje rady ;-)...ale od poniedziałku do pracy, mały do żłobka i aby nie chorował to będzie OK...nawet nie mam czasu pomyśleć o sobie:-\

zawsze umawiam się przez rejestrację w swissie. umówiłam się na środę do gin więc w pon czeka mnie glukoza, aż się boję

Juditt im bliżej porodu, tym wizyty częstsze. W pierwszej ciąży ostatnie 2-3 wizyty miałam co już tydzień. Nie masz żadnego kontaktu ze swoim gin? np przez rejestracje? Na twoim miejscu zrobiłabym badanie glukozy już teraz, a gdyby wyniki były bardzo niepokojące to próbowała skontaktować się z lekarzem.

ja od teraz czyli po 30 tyg mam juz chodzic co 2 tyg
nawet jestem zapisana na 1.09 a potem na 15.09

ładnie sie zrobiło ciepełko :)
a na budowie za oknem kopary nawalaja i ciezarówy non stop ehh

Chciałabym kupić materacyk do kołyski i mam zagwozdkę - wymierzyłam dno kołyski i wyszło mi 38x86, materacyk standardowy ma 40x90. Czy do mojej kołyski taki się zmieści? W jakim sklepie kupowałyście materacyk, co możecie polecić?

No to mój musiał się chyba gdzieś nauczyć bo za czwartym razem wyszła mu córcia ;) Oby przy porodzie nie było niespodzianki, ale po tym jak się mała pokazuje nie ma wątpliwości :D

Widzę że godzina 13 to nasza chwila relaksu, u mnie mały też o 13 chodzi spać i trochę spokoju, bo starsi wiedzą że muszą siedzieć cicho to nawet się nie kłócą ;)

Po obiadku idziemy na basen, trzeba ostatnie dni wakacji jakoś wykorzystać.
A pogoda przepiękna żeby tak cały wrzesień był :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

gin mam co 2tyg

Inne tematy z forum

Synek rozbił głowę i dziwnie mruga oczami-kto zna dobrego okuliste?;/ (30 odpowiedzi)

W czwartek mój 3letni synek spadł z krzesła i rozbił główkę trzeba było szyc ale poza tym nic mu...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

tanie meble kuchenne?Jakie (73 odpowiedzi)

Dostaliśmy po 8 latach czekania mieszkanie z miasta 3pokoje,kuchnia. W kuchni mamy tylko...