mamy listopadowo- grudniowe cz 3

Listopad
Gagata 8.11
MamaMalejM 10.11
onaa156 13.11 córka
Madlenn69 13.11
zlota 13.11
ewelkaet 14.11
styczniowka82 15.11
Karotka 16.11
wiolka210 17/21.11 synek
Agam205 22.11
Dimis 19/22.11

Grudzień
cytrynowa 1.12
Chocolate 4.12
mamma(mia) 6.12
dorotek 6.12
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 12.12
iwonus.p 14.12
Oleczkaa 15.12
zosiasamosia 23.12
Juditt 26.12
anesia 26.12
Inka.ja 27.12
Ewkaa 27.12
Kajtka 28.12
slythia 28.12
Nina80 30.12

zgodnie z sugestią prosze nowy wątek :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamy listopadowo- grudniowe cz 3

Victoria gratulacje dziewczynki;)

Mi też chodzi po głowie dziewczynka, ale wiadomo priorytet to zdrowie maluszka.

Liczę, że dowiem się 24.06, bo na genetyczne tak się kręciło maleństwo że nie było szans.

U mnie przeziębienia ciąg dalszy ale już przy pomocy zwolnienia od pracy i leków więc liczę na szybkie ozdrowienie:)

Mammamia, z Twojego posta wynika że to Twoje czwarte dziecko? Ojej, jeśli tak to super!!

hejo

to życzę dziewczynek, tym, które ich pragną :)
Ja po raz pierwszy jestem calkowicie pozbawiona oczekiwań co do płci; mam i coreczki i synka, taka moja pełnia :)
Ale chcialoby się już wiedzieć, spersonalizować jakoś to dziecko w brzuchu, nadać mu imię... :)

Ja dopiero na polowkowym sie dowiem czyli kiedy skonczy sie czerwiec, tradycyjnie idę na to badanie do dr Doeringa. Coraz ciasniej nam w tym jego gabinecie ;)

ojej jak fajnie, super jak jest to co by się podświadomie chciało, wiadomo że priorytet zeby bylo zdrowe ale gdzieś ta myśl o płci sie przewija...
mam nadzieje że u mnie okaże się już 23.06 ;-)

Dzięki wielkie! No ja w tej jestem bardziej nerwowa i ogólnie też jakoś ociężała się czasem czuję, mimo że się strasznie cieszę! Ale życzę Ci dziewczynki Anesia, wiadomo zdrowej:)

Victoria221 gratuluję dziewczynki... Ja mam nadzieję też na dziewczynkę bo mam już synka tym bardziej że gorzej przechodzę tą ciąże a mówią że wtedy będzie dziewucha :-)

No właśnie, apropo badań już wiem dlaczego nie dał mi skierowania na te badania, ale najpierw pochwalę się bo jestem świeżo po wizycie, że na 90% będzie dziewczynka:)))))) wszystkie pomiary ponownie super, więc szaleję bo mamy chłopca i chcieliśmy dziewczynkę, chyba już się nic nie zmieni:)

Inka, nie zawsze da się wszystko pomierzyć od razu, nie denerwuj się, ja też czekałam 3 tygodnie chyba na nast. badanie, bo nie dało rady zmierzyć wszystkiego za 1 razem, spokojnie!

No ale co do badań, to powód prozaiczny, w WCO nie mają po prostu tych badań w wykazie, bo to onkologia.....Powiedział, że dałby bez problemu, ale proponował iść do innego na NFZ nawet dla samych badań, więc tak zrobię, ale co lekarzowi powiedzieć jak pójdę do niego 1 raz a jestem już w 14 tyg....Dzień dobry, pakiet badań bez badania poproszę heh:))) ??

hej, ja wczoraj miałam genetyczne
to co dało się pomierzyć to ok:) niestety dziecko było leniwe i nie chciało współpracować więc nie wszystko dało się pomierzyć:( czuję lekki niepokój:(

maluszek ma 5,3cm

Niektóre maluchy pokazuja bez problemu co maja miedzy nozkami

Ja w pierwszej ciąży wiedzialam juz w 12 tyg na genetycznym
A teraz "niby"facecik ale bez przekonania
Teraz juz w 20 tyg pójdę najpierw do swojego gina
A tydz później na 4d to mam nadzieje juz dokładnie określić :)
Narazie dalej śrubek jest śrubka :)

Czyli chyba wszystko zależy od lekarza z tymi skierowaniami a uważam że kobiety w ciąży powinny być traktowane wyjątkowo i nie powinno być takich problemów... No mam nadzieję że coś mi lekarz powie na usg genetycznym (jestem strasznie ciekawa bo w domu mam chłopca to teraz przydałaby się dziewuszka:-) a będzie to 13 tydzień więc jak piszecie jest jakaś nadzieja ;-)...chociaż idę do dr knutowskiego a on jak się przychodzi do niego ze skierowaniem to nie jest zbyt wylewny :-/

Gosia9 witamy:)

Ja te jeszcze nie znam płci, a to już 18 tydzień leci:)
Ale może już niedługo:) Tak troszkę nie mogę się doczekać, bo chciałabym już wiedzieć czy mówię do chłopca czy dziewczynki:)

Tak apropo poszłam dziś na spacer popołudniem w stronę Chyloni i widziałam 3 kobietki w ciąży:) może któraś z Was tam zawitała?

heheh masakra z tymi lekarzami na nfz. każdy daje skierowanie na inne badania. Dla mnie to naprawdę straszne jak traktuje się pacjenta....Styczniówka, oby płeć udało się potwierdzić :D

Ja chodzę na fundusz do NCM na Oruni do dr Winiarczyk-Sapieżyńska. Na pierwszej wizycie dostałam skierowanie na badania 15 pozycji:
-morfologia
-mocz
-hiv
-różyczka igm
-różyczka igg
-cytomegalia igm
-cytomegalia igg
-toxo igm
-toxo igg
-antygen HBs
-WR
-tsh
-ft4
-HCV
-glukoza

Kiedy byłam na genetycznym dostałam badanie na morfologię i mocz, powiedziałam że musiałam iść prywatnie do endokrynologa bo nie ma szans na fundusz i zapytałam czy mogłaby wystawić ponownie na tsh i ft4 bo muszę na kolejną wizytę tam zanieść i bez problemu wystawiła skierowanie na badania.

Co do usg to byłam dokładnie 12t 4d i pani doktor powiedziała że jest dziewczynka, teraz idę 11.06 i mam nadzieję że potwierdzi płeć :)
Poprzednie ciąże chodziłam do dr Klimaszewskiego i o płci dowiadywałam się po 20tyg.

Ja też tylko ft4 i hcv musiałam prywatnie robić, reszta bez problemu na fundusz
Ja liczę, że jutro zobaczę co tam się chowa, synka też tak ok 17tygodnia widziałam, ale on na każdym usg był rozkraczony :)

ja w czwartek mam genetyczne i mam nadzieję ze poznam płeć usg mam w swissmedzie. Mam tam abonament więc jeszcze za żadne badania nie płaciłam.. A chodzę tylko prywatnie, bo z naszym NFZ nie chciało mi się użerać.

Hej w nowym wątku...
Zdziwiłam sie dziewczyny bo jak dostałam zalecenia na badania toxo to tylko płatnie,podzwoniłam po innych lekarzach to położne przez tel mi powiedziały że też płatnie a Wy mi tu piszecie że lekarz wypisze skierowanie....Koleżanki też mówiły że płaciły.żenada z tymi lekarzami...jeden da a inny nie!!!!
teraz wizyte dopiero mam 17.07 co 5tyg wizyta...ach co lekarz to inne zasady.W poprzedniej ciąży chodziłam co 3-4 tyg..

Co lekarz to inny, myślę że to głównie zalezy od samego lekarza, jego podejścia do pacjetnek, z nfz ciężko znaleśc kogoś dobrego... chyba że ten sam lekarz przyjmuje już u siebie w prywatnym gabinecie ;-)

Ja w pierwszej ciąży na usg genetycznym w 12tyg poznałam płeć, teraz akurat wypada mi to usg na przełomie 13/14 tyg wiec mam nadzieje pozać płeć, mam jeszcze wczesniej wizytę z nfz ale tam jakos sie nie napalam że coś mi powie, ma gorszy sprzęt...

hejka
Anesia na genetycznym lekarz powiedział mi, ze prawdopodobnie jest chłopak.

na nfz dostałam skierowanie na badania:
mocz, morfologia
glukoza
tsh
toxo igm
wr
hbs hcv hiv
grupa krwi
Na każdej kolejnej wizycie dostaję skierowania na mocz i morfologię

Sama musiałam zrobić cytomegalię i ft4.
Victoria wg mnie najtaniej jest w diagnostyce.
Mi prywatny mowił, że mogę zrobić test pappa, ale przesłanej nie ma. takze nie robiłąm. A lekarz na nfz mówi, ze na takie usg jak genetyczne czy połowkowe muszę iść prywatnie bo jej sprzęt jest za słaby.

test Pappa mozna zrobic na NFZ jesli występują odpowiednie ku temu przeslanki, czyli wiek 35 lat i wiecej, min. 3 poronienia, wady genetyczne w najblizszej rodzinie, te wskazania akurat pamietam bo mnie dotyczą

ja chodze do NCM w Gdańsku do Dr Zienkiewicza na NFZ

juz chyba na pierwszej wizycie dał mi z 13 badań
łacznie z hiv toxo cyto
na kazdej wizycie robi usg

teraz mam do zrobiona morfologie i mocz i cos jeszcze ale nie pamietam co jutro ide na badania
bo w next pon wizyta

Inne tematy z forum

nnt. budowa domu czy kupno małego mieszkanka? (138 odpowiedzi)

Dziewczyny zwracam się z tym pytaniem do Was bo naprawdę już nie wiemy z T co zrobic.... mamy...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (137 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...