mamy listopadowo- grudniowe cz 3

Listopad
Gagata 8.11
MamaMalejM 10.11
onaa156 13.11 córka
Madlenn69 13.11
zlota 13.11
ewelkaet 14.11
styczniowka82 15.11
Karotka 16.11
wiolka210 17/21.11 synek
Agam205 22.11
Dimis 19/22.11

Grudzień
cytrynowa 1.12
Chocolate 4.12
mamma(mia) 6.12
dorotek 6.12
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 12.12
iwonus.p 14.12
Oleczkaa 15.12
zosiasamosia 23.12
Juditt 26.12
anesia 26.12
Inka.ja 27.12
Ewkaa 27.12
Kajtka 28.12
slythia 28.12
Nina80 30.12

zgodnie z sugestią prosze nowy wątek :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamy listopadowo- grudniowe cz 3

No i zaczęliśmy wakacje, moje chłopaki chyba wyczuli bo śpią do 8-9 co normalnie wstawali 6-7 ;) ale żeby nie było za dobrze to wieczór sobie przedłużyli :D

A ja rosnę i rosnę i jestem przerażona! Przez 8 tyg przytyłam 5kg, w sumie od początku mam już 7kg na plusie :(

W piątek wizyta u mojej doktor, ostatni raz byłam u niej w 13tyg tak to zleciało. Miał mieć wizytę w 18 tyg ale się rozchorowała to byłam u Doeringa a potem stwierdziłam że jak już mam umówioną wizytę na 4.07 to po co mam iść szybciej, mam nadzieję że mnie nie ochrzani ;)

Malutka pięknie już kopie, wczoraj się naśmialiśmy bo dyskutowaliśmy na temat imienia, bo średniak nie chce Oliwki, chce Anię i teraz mam dylemat ale jak zapytałam męża to mała mnie tak kopnęła aż się wyprostowałam i mąż powiedział że to oznacza że nie mam już nic wymyślać i ma być Oliwka ;)

Byłam wczoraj na matarni za ciuchami ciążowymi ale w c&a zero wyprzedaży a w h&m nic ciekawego i wyszłam bez niczego a koniecznie muszę kupić sobie jakieś spodnie na leginsy patrzeć już nie mogę :/ Na stronie c&a fajne okazje ale brak rozmiarówki.

Dziewczyny, a jak radzicie sobie ze zgagą? Dopadła mnie niestety kilka dni temu...

Ja kupiłam parę ciuszków przez internet. I też mam widoczny brzuch, a nawet bardzo! Jak leżę na plecach to tylko trochę wystaje, ale jak stoję albo siedzę ... :D

W c&a Przymorze nie ma ciążowego dzialu
Na matarni jest
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Iwonuś mam nadzieję, że z USG będzie faktycznie ok. :) Zapisałam się na koniec lipca i już nie mogę się doczekać :) To moja pierwsza ciąża i też chciałabym żeby lekarz jak najwięcej opowiadał, bo w sumie nie wiem o co powinnam się dokładnie dopytywać :) pozdrawiam

hejka, faktycznie pogoda słaba...
Iwonuś ja miałam tak samo w pierwszej ciąży, przed każdą wizytą stres...ciśnienie miałam wysokie dlatego lekarz zawsze mi mierzył po badaniu. Powiem Ci, ze uspokoiłam się jak zaczęłam czuć ruchy córci...
Teraz mam podobnie.
a ja dalej nie wybrałam lekarza na połówkowe, ale pewnie pójdę do kogoś w Gdyni.
W Porcie Rumia 2 lata temu kupowałam w hm ciuchy ciążowe, także podejrzewam, że nadal tam są.
A mi brzuch rośnie na potęgę, już nie da się ukryć ciąży.
image
image

Hej,

faktycznie dzień deszczowy (senny:)
Dzięki dziewczyny za "uspokojenie" - ja pewnie do samego grudnia będę lekko panikować - tak jak pisałam wyżej taka nasza dola chyba:). Wiadomo jedni bardziej świrują, inni mniej - ja się zrobiłam taka panikująca po poronieniu, ale się staram się to kontrolować ;p

Alicja dr Brzóska jest moim lekarzem prowadzącym - nie miałam co prawda jeszcze USG połówkowego, ale miałam u niej USG genetyczne. I osobiście byłam b. zadowolona - podoba mi się, że się nie spieszy, wszystko omawia na głos, pokazuje i na każde pytanie odpowiada. Ja połówkowe na pewno będę robić u niej.

A może któraś z was orientuje sie czy w C&A w Rumi jest kolekcja ciążowa?
W Gdyni pada :/ z łóżka wyjść się nie chce...

Hej :) W H&M też są wyprzedaże ciuszków ciążowych. Zapisałam się na USG połówkowe do dr Brzóski (Invicta)- czy może któraś z Was była u niej na USG (czytałam, że ma dobre opinie). A może warto iść do kogoś innego ? :) Miłego, niestety deszczowego dnia :)

image

Na http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/wyprzedaz/kobiety/moda-dla-kobiet-w-ciazy/t-shirty-i-topy jest wyprzedaż! :)

hejcia,
Mia ale z Ciebie świetnie zorganizowana mamuśka!
Dziewczyny, też byłam na targach i jak dla mnie było słabo. Córcia troszkę poszalała i tyle. Acha i porozmawiałam z Iwoną Guć-położną nt moich beznadziejnych cycków i dała mi parę fajnych rad. Córci nie karmiłam także tym razem postanowiłam walczyć na całego!!!
Lili śpi, umyłam 2 okna i teraz już tylko odpoczywam.
Iwonuś w pierwszej ciąży ruchy dziecka łatwo pomylić z "jelitami", także spokojnie. W końcu poczujesz takie fajnie przepływanie i kopniaki :D

My też pojechaliśmy i obeszliśmy wszystko może w 15 minut... szkoda czasu :(

A do ciążowych ciuchów- na fb jest grupa sprzedam dla mam trójmiasto - kupiłam ostatnio 5par spodni, tunikę i sukienkę ciążową za 140zł :) szkoda kasy na nowe czasami, a podjechałam normalnie i sobie przymierzyłam czy na pewno chce ;)

wiem, że w Galerii Przymorze jest ciążowy dział w C&A

a u nas impreza szalonych dziewięcio i dziesięciolatek w toku ale grzeczne są :P
wszystko im już przygotowałam a za pół godziny ruszę tyłek żeby kolację zrobić więc póki co korzystam z roli dozorcy i siedzę na kompie ;) obrabiam zaległe zdjęcia - myślałam, że będzie sajgon ale mam spokój - ferajna skumulowała się w pokoju dziewczyn :D

Też byłam atrakcji dla dzieci sporo, dla przyszłych mam coś się znajdzie, zależy co kto szuka, ale spodziewałam się czegoś lepszego ;)

Dwa slowa o targach...nastawilam sie na cos naprawde fajnego, a tu klops. Dla przyszlych Mam moze z 3 stoiska...ciuszki dla dzieci, bielizna i kolderki. Nie polecam. Myslalam, ze beda wozkowe firmy czy tez ciuszkowe. No nic...ostatecznie przeszlismy sie z Mezem do H&M i C&A po spodnie ciazowe-w Rivierze nie maja w ogole tych kolekcji. Chyba to nie moj dzien. Milego popoludnia:-)

Gosiu dziękuję :) spróbuję w wolnej chwili hehe

Mammamia to niezłą impezkę szykujesz hihi dużo sił życzę ;)

mi leżenie na brzuchu nic nie daje, tylko cycki mnie potem bolą ;)

czucie ruchów zalezy od wielu rzeczy, przede wszystkim od ułożenia łożyska bo jeśłi jest na przedniej ścianie, to trudniej coś poczuć; ja przy pierwszym dziecku poczułam w 18 tygodniu, przy drugim w 23 i to ledwo ledwo! (łożysko na przedniej ścianie) przy trzecim też 18 a teraz już w 17 tak więc bywa różnie :)

dziś robię kolejne w tym miesiącu urodziny mojej najstarszej, tym razem dla koleżanek więc będzie dziś u mnie gwar i wrzask nie z tej ziemi ;)

Mój mąż niestety jeszcze nie czuje ruchów przez zwały tłuszczu na moim brzuchu :) Nie martw się, że czułaś ruchy a teraz nie, ja też tak miałam. Poleż na brzuchu :)

Gosiu wybacz... skopiowałam ostatnią listę :/
mnie też martwią te ruchy, a dokładniej ich brak :( w 16 i 17tyg czułam już bardzo wyraźnie, zwłaszcza wieczorem i rano, nawet M. poczuł ze 3razy, a teraz raczej cisza... a do wizyty jeszcze 2 długie tygodnie ehh

Inne tematy z forum

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (122 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...