mamy listopadowo- grudniowe cz 3

Listopad
Gagata 8.11
MamaMalejM 10.11
onaa156 13.11 córka
Madlenn69 13.11
zlota 13.11
ewelkaet 14.11
styczniowka82 15.11
Karotka 16.11
wiolka210 17/21.11 synek
Agam205 22.11
Dimis 19/22.11

Grudzień
cytrynowa 1.12
Chocolate 4.12
mamma(mia) 6.12
dorotek 6.12
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 12.12
iwonus.p 14.12
Oleczkaa 15.12
zosiasamosia 23.12
Juditt 26.12
anesia 26.12
Inka.ja 27.12
Ewkaa 27.12
Kajtka 28.12
slythia 28.12
Nina80 30.12

zgodnie z sugestią prosze nowy wątek :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mamy listopadowo- grudniowe cz 3

Ewkka dr Olszewscy przyjmuja we Wrzeszczu npo skosie od Manhattanu
Wpisz w net a wyskoczy
To małżeństwo ginow oboje sa polecani

Ja tez dr Deringa polecam. :) ten za to np top mebli we Wrzeszczu

Łożysko przodujace moze jeszcze się przesunąć jak tak mialam do teraz w 16 jeszcze gin kazał uważać a teraz juz się macica rozciągnela i jest na tylniej ścianie także dziewczyny spokojnie

Ruchy poczułam około 14/15 tyg a tak na poważnie to w 17

A powiedzcie na l4 jestescie bo cos wam jest czy poprosyu uwazacie ze to czas ma odpoczynek ?

Nina80 dziękuję bardzo...myślę że zapiszę się do niej na jakieś usg ;-)

Nina80, a gdzie przyjmuje dr Olszewska? Poza tym bylam w Gamecie na prenatalnym usg u dr Letkiewicz...dosc mila babka. W koncu zdecydowalismy, ze testu Pappa nie robimy. Z usg wyszlo b.male prawdopodobienstwo chorob genetycznych, wiec jestesmy z Mezem mega szczesliwi. Dzidzia ma 6cm i nie chciala pokazac kim jest. Byla bardzo aktywna, ale nozki razem trzymala. Milej nocki Wam zycze!

anesia- ja chodzę do dr. Olszewskiej i gorąco Ją polecam !
ma świeny sprzet, ostatnio maluch też nie chciał się pokazać to ponad 30 min robiła usg aż się w końcu odwróciła ;)
w pierwszje ciązy poznałam płeć równo w 12 tyg więc ufam pani dotor. zawsze dostaje kilka zdjęć oraz płytę cd z całym przebiegiem usg wiec moge pozniej zobić projekcję całej rodzince ;-)

Ja w pierwszej ciąży pierwsze ruchy poczułam dopiero około 18 tygodnia (takie bąbelki w brzuchu ;-)...w następnych ciążach podobno czuję się je szybciej i już nie mogę się doczekać kiedy :-)... W pierwszej ciąży też nie miałam parcia na poznanie płci a teraz strasznie zżera mnie ciekawość dlatego myślę żeby wybrać się do kogoś za jakieś 2 tygodnie bo mój ginekolog też ma kiepski sprzęt w przychodni a nie wiem czy wytrzymam do usg połówkowego ;-)

Dziewczyny trzymajcie się ciepło, odpoczywajcie jak najwięcej się da! Na pewno wszystko będzie ok. Ważne aby nie dzwigać i się nie przeciążać.
Gratuluję mamuśkom, które dowiedziały się, kto zamieszkuje w ich brzuszkach :D
Iwonus tak jak Ty byłam wczoraj na wizycie mną nfz i wiem tylko tyle, ze kropka rośnie, serduszko bije a parametry w normie, w sumie to najważniejsze i dalej ciągnę l4. W prywatnie dopiero idę 8 lipca i już się nie mogę doczekać. córcia wstała dzisiaj o 4.30 i teraz ją położyłam spać. chyba skorzystam i też sie położę bo padam.
A bierzecie już jakieś witaminy?

wiolka - staram sie jak moge odpoczywac, czasami cos tam zaboli, cos zakluje, pachwiny mnie ciagna, szczegolnie prawa, czasem brzuch sie zrobi trwardy wtedy biore nospe

no ale u mnie to wszystko tak naprawde swieze, szybko zaszlam w ciaze po porodzie w listopadzie 2013, poki co zauwazam, ze mala jest spokojniejsza od synka ;)

wiolka i nie martw sie na zapas, pamietaj ze dzidzia wszystko czuje to co my, wiem latwo mowic, sama czesto sie denerwuje..ech...

agam a tez musisz się oszczedzac? ja czytam ze powinno się lezec trochę się martwię

gratuluje wszystkim Mamom poznania plci ;)

dbajcie o siebie i wypoczywajcie ;)

z męzem bylam ogladac mala, bo przyjechal z po dluzszej przerwie, mala ladnie przybiera i wazyla w sobote 273g, lozysko tez mam przodjace i nisko, lek mowi ze bedziemy to caly czas monitorowac.

strach przemoglam z zastrzykami i od niedzieli robie sama, nie bylo wyjscia

Dziewczyny, kiedy mogę zacząć czuć ruchy maluszka?

Dziś leżałam i miałam wrażenie że coś mnie kopało :)

Hej laski:)

gratuluje tym które znają płeć - też bym chciała:)
Gosia mi też poleciała krew z nosa w zeszły czwartek - zdarzyło się to raz więc narazie nie sieję paniki - ale ja zaczęłam pić soki z witaminą C (ewentualnie rozpuszczam Witaminkę)- żeby naczynka wzmocnić:)

Ja miałam wczoraj wizytę na NFZ - wszystko oki, ale wiadomo nie był mi w stanie dużo powiedzieć ze swoim extra sprzętem.
Dziś wizyta prywatna i tu po cichu liczę na płeć:)

Ja tam też nie mam ciśnienia na poznanie płci, ale wszyscy u mnie w rodzinie chcą już wiedzieć :) Ja tam myślę, że będzie dziewczynka!
Od kilku dni (kiedy pogoda jest deszczowa) mam katar, a wczoraj nawet krew mi z nosa poleciała :( Musze wiecej odpoczywać...

u nas nie ma ciśnienia na poznanie płci:)
a mi mdłości wróciły:( wymiotuję i ciągle mi niedobrze:(

Wiolka, trzymaj się i dużo wypoczywaj.
Gosia, cierpliwości:) najważniejsze, że wszystko jest ok z maluszkiem:)
Inka, to ładnie rośnie maluszek:)
Gagata, gratuluje synka:)
Nina - gratuluję córeczki:)

My dopiero za dwa tygodnie się może dowiemy kto mieszka w brzuszku, jak maluszek zechce coś pokazać:)

ja tez po wizycie:) u nas wszystko ok:) maluszek ma 8 cm:)

Ja też po badaniu wczoraj! Z baby wszystko dobrze, ale nadal nie chce pokazać co ma. Niestety ma pepowine miedzy nogami i na dodatek je sciska! Mały uparciuch :)

Po 4d Bez wątpienia mam penisa w brzuchu
;)
Jednak sprzęt też musi być dobry
Przy pierwszym przełożeniu glowicy do brzucha dr juz się pytał czy juz ma powiedzieć :)
Dzidziol ma juz 405 g i ziewal i bral piastke do buzi

Po w weselnie fajnie pobujalam brzuchem tylko pogoda średnia
Chocvw strategicznych mometach akurat slonko się przebijalo
Jedynie starsza córka wrócila z zapaleniem uszu :(

anesia dużo zależy nie tylko od lekarza, ale czy dzidzia pokaże :P bo jak Ci pępowina zasłoni to można zgadywać ;) Ja w pierwszej ciąży już dawno wiedziałam, bratowa dowiedziała się dopiero w dwudziestym którymś, bo bratanek za nic nie chciał pokazać ;P

Nina80 a mogę wiedzieć u kogo robiłaś usg że znasz już płeć??? Mnie strasznie zżera ciekawość tym razem i zastanawiam się czy nie pójdę sobie do kogoś takiego kto tak szybko określa płeć ;-)

Wiolka210 nie martw sie zbytnio, ja mam też lekko przodujące ale na naszym etape może byc tak że ono sie podniesie i bedzie ok, bądzmy dobrej mysli....

Lekarz tumaczyła mi ze to łozysko jest jak plastelina na balonie, jak się go pompuje to sie przesuwa... wiec baz dobrej mysli!

Inne tematy z forum

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

Impreza urodzinowa dla mamy na 50tke, gdzie zrobić ?????????? na szybko (14 odpowiedzi)

Hej moja mama w kwietniu obchodzi 50 urodziny. Ogólnie impreza była zaplanowana na 17 marca Pod...