Tzn. o jakim modelu czytałas? Bo ja żadnego konkretnego nie napisałam, a modeli jest jakieś 7-8 producenta, którego podałam????Po dwa, nie chce już komentować Twojego"zapada się", "dopasowuje do kształtu dziecka" itd. bo to tylko świadczy, o tym, że nie masz pojęcia o właściwościach materacy i nie widziałaś ich na żywo. Po trzy. Zajrzałam na specyfikacje tego materaca, który polecasz. I co? No cóż. Ma warstwę pianki poliuretanowej, dzięki, której w ogóle ma jakieś właściwości korzystne, ale niestety pianka poliuretanowa to najgorsza możliwa pianka. Więc sama polecasz materac nie lateksowy, ale z wkładem poliuretanowym, bo nawet bez niego sam lateks byłby marnym produktem. Tak jak gryka kokos mają teraz często dodoatki pianki wysokoelastycznej, tak jak lateksy mają dodatki pianki wysokoelastycznej (nie poliuretanotwej, bo jest to najtańsza i najgorsza z pianek, ALE twój produkt ma własnie i tak tę najgorszą piankę). Po co mają te dodatki? żeby były lepsze jakościowo. niestety materace z pianki wysokoelastycznej sa drogie. nie kazddego na nie stać ,najtańszy producenta, którego poleciłam to koszt ok 500 zł. dlatego takie lateksy czy inne dodają chociaż cienkie wkłady, by podbić jakość, ale by cena nadal była niewielka.
A na koniec, ja wypowiadam sie o materacach z pianki wysokoelastycznej, nie termoelastyczznej. To ,że nie rozróżniasz tych pojęć, świadczy o twojej nieznajomości tematu.
0
0