białko w moczu

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
dziewczyny odebralam wynik moczu.Jestem w 38 tyg ciąży.czy PRO 30MG/DL to prawidlowo?czy powinnam jak najszybciej iśc do lekarza?
lekarz powiedzial że jak bęzie znacznie ponad norme to mam szybko przychodzic.a jakie są normy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: białko w moczu

a oznaczałaś może kreatyninę?

jakie masz ph moczu?

napiszę Ci cały wynik,bo ja się za bardzo nie znam.GLU -100MG/DL,BIL-- NEGATIVE,KET NEGATIVE,SG -1.025,BLO-trace lysed,PH-5.5,PRO-30MG/DL,URO-0.2,NIT-POSITIVE,LEU-LARGE.Będe wdzięczna za pomoc w interpretacji

A czy masz takie objawy jak podwyższone ciśnienie krwi i/lub jakieś obrzęki?

poszłabym skonsultować się z lekarzem.

leukocyty, białko, glukoza....

cięzar własciwy ok, ph też.

JEŚLI CHODZI o nadcisnienie to mam skaczące.raz mam super ,raz wysokie 150/95.jeden lekarz przeisal mi dopegyt doraznie a drugi kazal wcale nie brac nawet doraznie.głupieje.doszły mi od tyg opuchlizna nóg.lekarz stwierdził że widzi opuchlizne ale nie jest ona aż taka mocna,jest w granicach normy.juz sama nie wiem co robic.jeden mówi tak,drugi inaczej.

Nie chcę Cię niepotrzebnie denerwować bo lekarzem nie jestem ale ja bym jak najszybciej skonsultowała te wyniki z lekarzem w kierunku gestozy.

Wybierz się nawet na IP będziesz spokojniejsza.

idź kochana na IP koniecznie! bo jak białko sie pojawia to zaczynają sie kłopoty - wiem co mowie bo wylądowałam w 39tc z białkiem i skończyło sie cesarką bo niestety z nerkami był problem. idź na IP ale sie nie denerwuj wszystko bedzie dobrze

ja też miałam cesarkę z powodu białka w moczu

Inne tematy z forum

pomóżcie-pomysł na własny biznes (103 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

endokrynolod (11 odpowiedzi)

szukam lekarza endokrynologa pilne .Prywatnie bo NFZ nie ma już miejsca, najlepiej w Gdyni