butelka avent a canpol

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
hejka
planuje zmiane butelki z medeli i Pani od laktacji poradzila mi butelki avent, a kochana kolezanka zachwala canpol i teraz mam mega dylemat obie wygladaja sensownie a roznica w cenie jest spora. moze macie jakies opinie o tych 2 butelkach? plusy, minusy spostrzeżenia

chodzi o ta butelke canpol http://canpolbabies.com/pl/produkty/produkt/390-butelka-profilowana-250-ml--/page:2/group:2/category:11
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: butelka avent a canpol

Używałam aventu przy pierwszym i drugim dziecku (tu wciąż używam:).Jestem zadowolona.Podobają mi się różne możliwości łączenia różnych elementów np.smoczek, niekapek.Kubeczki avent via do mrożenia mleka(teraz już zupek:) te za pomocą adaptera...
Ale...przy drugim dziecku niekapki jakieś bardziej kapiące.Nowe, nie po starszym:)
I kupując zestaw butelek dla drugiego malucha (tzw.zestaw startowy)nie zwróciłam uwagi,że mają dodatkowe kapsle/uszczelki, których wcześniej nie miałam.Bardzo to mi utrudniałao korzystanie, bo to jednak dodatkowy element i czasem przeciekało i zapowietrzały się.Warto więc zwrócić na to uwage przy zakupie.Później dowiedziałam się ,że podobno jakąś trefną partię wypuścili ze zbyt krótkim gwintem i tak sobie poradzili...Miałam pecha no i byłam nieświadoma.Zakupiłam inne butelki avent i jest ok.Generalnie polecam avent, canpola nie znam.

avent super, bardzo dobrze znoszą zmywarkę (używałam też tt i one szybko się się odbarwiały od zmywarki).
canpol ma chyba inny kształt smoczka z tego, co widzę. dziecku obojętne? u mnie to córka zadecydowała...

obie maja walcowate smoczki

myślę, że to dziecko samo zdecyduje z czego chce pić :) niektóre mamy kupują przeróżne butelki, bo dzieci nie akceptują kolejnych, czasami dopiero przy 5 trafi się taka, że dziecko zechce z niej pić:)

Avent,butelki dobre i bardzo trwałe,smoczki wygodne,dobrze sie corce z nich piło.Z tym ze sa dwa rodzaje butelek avent:jedne sa w kartoniku bialo zołtym i kolor butelki jest taki herbaciany-i one sa rewelacyjne.
Natomiast drugie takie mleczne,rozowe i niebieskie maja taka dodatkowa uszczelke-it jest nie wypał.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Avent ma od canpolu szersza szyjke co ułatwia wsypywanie mleka.http://allegro.pl/avent-antykolkowa-butelka-miodowa-zlota-260ml-260-i2670169148.html-ta jest dobra za aventu

antykolkowej juz nie potrzebuje bo moja corcia ma juz prawie 6 miesiecy i nie ma kolek.
wiem ze dziecko samo zdecyduje ale bez sensu zebym kupowala obie i sprawdzala lepiej kupic jedna i jak nie bedzie chciala to wtedy druga dlatego i tak na ktoras musze sie zdecydowac

a czy ktoras miala canpolu i jest niezadowolona?

nie miałam nigdy styczności z canpolem, ale rozważyłabym jeszcze lovi- mają smoczki kształtem podobne do aventa, ale trochę bardziej miękkie, wydaje mi się, że lepsze, ale nie wiem co na to dzieci :) no i lovi mają moim zdaniem lepsze smoczki pod tym względem, że rozmiar 1 ma jedną małą dziurkę, rozmiar 2 ma jedną większą itd a Avent 1 ma jedną małą, 2 ma dwie takie same małe itd i np z lovi 3 mleko zagęszczone przeleci, a do aventa musiałam kupić specjalnie smoczek trójprzepływowy i mała się krztusiła na początku

o lovi czytalam kilka opini ze niby przeciekaja wiec wole nie ryzykowac ze trafie na przeciakajaca

ktos jeszcze ma jakies opinie?

Polecam Avent, stosowałam przy dwójce dzieci. Po smoczkach zakładałam ustnik, trzymadełko i Avent używany był prawie do 2 lat. I polecam kupować np. przez allegro, wychodzi dużo taniej.

Z tych dwoch polecam avent poniewaz jak juz zreszta wspomniane bylo avent ma roznego rodzaju mozliwosci smoczkowe,a my mamy np.butelke avent a smoczek firmy MAM poniewaz tylko z tej firmy zaskoczyl,mamy takze butelke MAM ale niemusialam drugiej duzej kupowac skoro mialam juz duza aventa a no i maja szersze pole co do wsypywania sztucznego mleka i sie nierozsypuje

a avent ma butelki:

antykolkowa niebieska
antykolkowa rozowa
antykolkowa zlota

i seria natural

jeszcze jakies?

czym one sie wlasciwie roznia?

natural ma inny smoczek i ksztalt.
rozowa i niebieska sa takie same i maja taka uszczelke na szyjce-dla mnie denerwujace.
zlote maja trwalszy palstik i jak dla mnie to najlepsze butelki-urzywamy ich juz 16 miesiecy,dokupilam ustniki i uchwyty i mamy kubeczki niekapki.

dzieki. a jak bede chciala podawac kaszke to potrzebuje osobnego smoczka tak? do kazdej z tych butelek pasuje ten smoczek?

rozumiem ze wszystkie butelki sa antykolkowe? troche bez sensu skoro moja corka nie ma kolek

avent tez czasami ciekna, wtedy trzeba odkrecic i zakrecic jeszcze raz... kilka razy mi sie dziecie zalalo razem z wozkiem/lozeczkiem i staram sie sprawdzac teraz przed podaniem ;)

czy sa aventu bezkolkowe czy wszystkie na kolki? i do kaszki trzeba osobny smoczek czy przez ten powyzej 6 miesiecy przejdzie?

ciekna te z dodatkowa uszczela.
nie patrz na to ze antykolka-bo to i tak pisza a przed kolkami to nie chroni.do kaszki mozesz dokupic smoczek trojprzepływowy ktory potem do wszystkiego wykorzystasz.

w avencie nie ma szans, żeby kaszka przeszła przez normalny smoczek 6m+
musisz mieć trójprzepływowy albo smoczek do kaszki

no to kupiona avent ciekawe czy nie bede załować

my po medeli przerabiałyśmy i avent i canopol oraz dyduś- dla małej bez różnicy a butelke często zmieniam a i tak ma 3 w obiegu
-do kaszy
-do mleka
-do wody no i niekapek też ma
ja mam specjalny 3 podziałowy pojemnik na mleko i przechylam wytrząsając mleko i w tych o małych gwintach też się nie wysypuje
canpola smoczki pasują też do tych butelek dydusia za 5zł w np pepco
smoczki 2 szt ok 5zł a aventu 20zł
avent przemawia za mna w tym,że ma butelki 330ml (chyba to tak było) bo na tańsze się nie napotkałam takie duże
no i te i te są bez bisfenolu

Inne tematy z forum

Ortopeda Gdansk szpital kolejowy (21 odpowiedzi)

hej. ma moze z Was nr do przychodni w szpitalu kolejowym?? i jeszcze prywatnie do dr Pawlaka??

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (117 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

poszukiwany dobry ortopeda (22 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......