chrzciny

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
dziewczyny gdzie dostane ubranko na chrzciny??
aaa i czy dziecko powinno być w jakimś beciku czy wystarczy tylko w ubranku

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: chrzciny

synek brata meża był tylko w białym polarkowym dresiku i jakas czapeczke miał bez becików...a kiedy planujecie chrzest?w jakim wieku bedzie maluszek?

monia na 23 lutego mamy
no czyli mały właśnie będzie miał 3 miechy
u nas troszkę zamieszania było bo na początku miało być u męża w stronach a w końcu jest tu gdzie mieszkamy:)
a no właśnie jeszcze czapeczka prawda bo zimno w kościele

k@juta.W Gdyni są 2 sklepu z rzeczami do chrztu itp.rzeczami jeden na ul.3 maja na przeciwko szkoły podstawowej a drugi na ul.Świętojańskiej koło kościoła na przeciwko PIzzy Hut.Może ktoś z twojej rodziny na coś do chrztu albo ktoś z twoich znajomych.

A jak to jest z kościołem? wybiera się termin?

piri.Tak idziesz do księdza i ustalasz termin i godzinę.Możesz nawet mieć same chrzciny bez mszy.Ja jak chrzciłam swoją pierwszą córkę to w sobotę o godzinie 17:00 i beż mszy.Chrzest trwał tak gdzieś około pół godzinki i mała była spokojna i grzeczna także nie miałam z nią problemów.

no my właśnie mamy w sobotę na 18
gadałam z koleżanką i podobno nasz ksiądz cały ceremoniał z tego robi podobno kobieta ma trzymac malucha i siedzi się z przodu no ja nie wiem czy mój mały tak wytrzyma:)

wytrzyma :) moj byl dzielny cala msze... a co do ubranka to kupilismy bialy rozek w sklepie z dewocjonaliami przy mariackim i biala czapeczke

K@yuta, mam do sprzedania ubranko polarowe do chrztu. Ubrana była tylko bluza, spodenki - nówka.

We Wrzeszczu też jest taki sklep. Kupiłam tam taki fajny kapelusik dla małej i fajną świecę, na której można napisac imię dziecka i date chrztu. To jest na grunwaldzkiej. Bardzo blisko od śieliwończuka. Mają tam wszystko do chrztu. Moja córcia była w polarowym ubranku, miała 2 miesiące jak ją chrzciliśmy. U nas w parafii jest fajny zwyczaj ze chrzty sa po mszy. Mała calą msze spala w wozku. Potem obudziła się w super humorze i cały czas pokazywała język księdzu. Smiesznie było.

no własnie chciałam napisac o tym we wrzeszczu my chrzcimy w ta niedziele 10 lutego tez jest bez mszy o godz. Kupiłam białe polarowe ubranko ( sukieneczka i spodenki + czapka + buciki ) świecę i szatkę wszystko w jednym miejscu.

image

image

już nabyłam super komplet właśnie polarowy i białego pajaca i będzie cacuś a jaka piękna czapa jest w komplecie

a ile teraz kosztuja takie ubranka?

ja płacilam za całośc 120pln za ubranko swiece buciki i szatke

ja za ubranko 61zł
świece chrzesna kupuje

Inne tematy z forum

Dobry ortodonta (39 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

pomóżcie-pomysł na własny biznes (108 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...