ciasto dla 70 osób - ile blach ciasta?

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
hej wiecie jak policzyć ile blach ciasta muszę zamówić na 70 osób - jak to policzyć?? możecie kogoś polecić sprawdzonego - i jakie są koszty pieczenia??
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: ciasto dla 70 osób - ile blach ciasta?

Średnio liczy się 3 kawałki ciasta na gościa, i wydaje mi się że na 70 osób powinno wyjść jakiś 6 blach ciasta - ale pewna nie jestem do końca :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

my na 70 osob mielismy 9 blach i bardzo duzo zostalo
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

mi babka która piecze powiedziała że 15 (nie wiem jak to policzyła) ale według mnie to za dużo dlatego postanowiłam zapytać jak to było u Was już mężatek forumek :)))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

czyli wedlug tefo na 115 osob11 blach?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

roksana.s u Ciebie ile będzie osób :)

115

my zakładamy że 70 (ale zaproszenia wyślemy do 103 osób mamy wszystkich przyjeznych dlatego w przybliżeniu tak liczymy)

My na 70 osób mieliśmy 16 blach... i zostały w sumie tylko 2! Ale to pewnie dlatego, że ciasto było przepyszne i wszyscy latali po dokładki, chociaż u nas nigdy tak ciasto nie schodziło :) A z drugiej strony tort mieliśmy z cukierni i mnóstwo zostało i nikt nie chciał. Żałuję, ze torta też nie piekła mi ta pani od ciast ;)
Aha.. te 14 blach zeszło na weselu i poprawinach. Do domu nie rozdawaliśmy,b o już nie było czego... ledwo starczyło do pracy :)

my mamy tylko wesele bez poprawin więc i ciasta w sumie tylko na jeden dzień a kto Tobie piekł ciasta??

Mi piekła taka Pani, która jest kucharką na weselach, ale w związku z tym, że my mieliśmy już gotowy catering, oprócz ciast, to zgodziła się nam tylko ciasta upiec ;) A Pani jest z Bolszewa, więc nie wiem czy Cię to interesuje :) Ale ciasta robi przepyszne! Wszystkim tak smakowały, że ludzie brali już na weselu na nią namiary, żeby im np. na I komunię dzieci piekła :)

jaki jest koszt jednej blachy?

interesowałoby mnie :) jestem z rumi więc do bolszewa nie mam aż tak daleko :) jaki jest koszt blachy:)

ja tez bylabym zainteresowana namiarem do tej Pani, chyba ze macie jakies inne dobre Panie od pieczenia:)

Co do kosztu 1 blachy to nie mam pojęcia, bo to wszystko zależy od rodzaju ciasta. Najdrożej wyszło marchello, ale zeszło chyba najszybciej... dużo wiśni i bakalii ;) Spytam mamę czy ma jeszcze nr do tej Pani i wam podam. Najlepiej zadzwonić i samemu się dowiedzieć ;) Ostatnio mamy koleżanka też miała tą Panią na weselu swojej córki i była bardzo zadowolona.

zalezy jakie ciasto zamawiasz
my najpierw chcielismy cos tradycyjnego-drozdzowe z owocami, sernik, makowiec, pozniej przymyslelismy kwestie ciast, pozamawialismy u dekera ciasta "bardziej wykwintne"-tarty, torciki, ciasta wielowqarstwowe, przekladane... nic z takich pseudodomowych wypiekow. w sumie razem z tortem wyszlo po prawie 0,5 kg na osobe (liczylismy ze sporo zostanie), nie zostalo praktycznie nic.

to ktos powie ile mniej wiecej blacha kosztuje? ;P

też jestem ciekawa ile wy płacicie za 1 blachę?

roksana.s ja mam namiary na dwie babeczki, jedna piecze ciasta za 25 zł za blachę plus swoje składniki, a druga piecze za 15 zł za blache plus swoje skladniki. Rozmawialam z ta pierwsza, mowi ze jak ona kroi to wychodzi ok 20-23 kawalki ciasta z jednej blachy. Cena nie zależnie od rodzaju ciasta.

Witam, ja szukam Pani ktora upiecze mi ciasta i tort na slub we wrzesniu na okolo 80-90 osob. Jezeli macie jakies namiary to prosze o email na organizacja80@wp.pl
Dziekuje

Inne tematy z forum

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...