ciąża biochemiczna

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
byłam w ciąży biochemicznej. Podczas wizyty u ginekologa jedyne co zapamiętałam z tego stresu, to słowa, że to taka naturalna selekcja z powodu bardzo dużej wady genetycznej. Mam jedno zdrowe dziecko. Czy te słowa oznaczają, że faktycznie była to jakaś choroba. Czy to oznacza, że gdybym zaszła w kolejną ciążę to dziecko może być chore?
Wiem, że zawsze może, ale czy jest jakieś większe prawdopodobieństwo?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: ciąża biochemiczna

spokojnie, w 80 % przypadkach ciąż dochodzi do poronienia, po prostu "coś idzie nie tak" przy podziałach komórkowych, dzieleniu materiału genetycznego itd. Często kobieta nawet nie wie że była w ciąży. Sytuacja jest inna kiedy kobieta się stara o dziecko i już bardzo szybko robi testy. Wtedy może wykryć taką ciążę....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

u mnie stwierdzono ciażę biochemiczna, test pozytywny, beta 180 a po kilku dniach zaczełam plamić a u gina na usg już nic nie było widać - powiedział "biochemiczna" nie dał żadnych badań do zrobienia... po 2 msc znowu ciąża no i w 6 tc zaczęłam plamić, szybko usg zarodek był, ale krwawienie coraz mocniejsze i wszystko zaczęło sie oczyszczać... w tak wczesnym stadium poronienia ciężko stwierdzić co było przyczyną.. ale po drugim razie dostałam badania ma układy krzepnięcia bo też mam małopłytkowosć krwi.. i jesli wyjdzie że cos z krzepnięciem jest nie tak to już od zrobienia testu mam brać zastrzyki z heparyną... dodam jeszcze że mam już jedno dziecko i nie było żadnych problemów wcześniej..pzdr!

dziękuję dziewczyny. No właśnie u mnie też nie zlecono żadnych badań. Chyba muszę zapomnieć i działać dalej:-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

dokładnie tak... ja jeszcze odczekam miesiąc zrobię te badania i też działamy, nie ma się co łamac, choć strach jest ale warto zaryzykować

ja byłam w ciąży biochemicznej mając 1,5 letnią córkę. Po tej ciąży zaszłam w prawidłową ciążę i urodziłam zdrowe dziecko.

mam jeszcze pytanie. Jak to u Was było z cyklem po ciąży biochemicznej? Miałam bardzo regularne cykle co 26 dni a teraz nie dostałam miesiączki więc pewnie się "rozregulowałam"
Po jakim czasie cykle wracają do normy i kiedy mogę się teraz spodziewać miesiączki. Ostatnie krwawienie (to określone jako biochemiczne) miałam 26 sierpnia.

Zależy pewnie od organizmu
Ja juz w kolejnym miesiącu zaszlam w ciążę i wszystko byli ok , nic się nie rozlegulowalo

dziękuję, więc pozostaje mi czekać o obserwować organizm

Inne tematy z forum

OSZCZĘDZANIE W KAŻDYM CALU (80 odpowiedzi)

Czy któreś z was są bardzo oszczędne jeżeli tak to w jaki sposób i co zaoszczędzacie . -woda...

odbiór mieszkania - na co zwracać uwagę? (15 odpowiedzi)

witam:) (piszę na tym forum, bo więcej osób zagląda, więc może Ktoś mi doradzi) za kilka dni...

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (117 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...