Re: ciuchy ciazowe- gdzie kupujecie?
A ja Ci powiem, że nie warto zaglądać do sklepów ciążowych, bo tam przepłacisz dwukrotnie! Pisałam już kiedyś, że w Gdyni na Starowiejskiej (blisko skrzyżowania z 3 Maja, obok Polbanku) jest sklep z jeansami i tam mają stojak z ciuchami ciązowymi: sztruksy, jeansy, spódniczki, sukienki. Każda rzecz kosztuje 65 zł.
A jeśli chodzi "o górę" to ja kupowałam zwykłe bluzeczki bawełniane z długim rękawem w takich sklepach upsss, butik. Mimo zimy bardzo dobrze się sprawdzają od początku ciąży. Teraz pełno jest tuniczek, które rosną razem z brzuchem. Kup sobie w większym rozmiarze i na pewno posłużą Ci do końca ciąży. Ja przed ciążą nosiłam rozmiar M a teraz wszystkie ciuchy kupuję w rozmiarze L.
Jeśli chodzi o C&A to mają tam dział ciążowy, ale ciuchy są okropne, bo w rozmiarach jak na wieloryba! Za dostałam od męża fajną bawełnianą bluzkę z kapturkiem (też dłuższą), którą wypatrzyłam na "normalnym" dziale kobiecym. Po ciązy na pewno będę ją nosiła.
Możesz zobaczyć też w Tesco, bo mają sporo bluzeczek odcinanych pod biustem. Ja trafiłam na wyprzedaże w styczniu i kupiłam kilka bluzek za grosze.
1
0