Re: uck - czy łatwo dostać się do laboratorium?
tak, uck maja bardzo konkurencyjne ceny, ale...pamietaj, ze to jest MOLOCH! punkt pobran dziala od chyba 6.30, do 14.30 (sprawdz na stronie), wyniki mzona odebrac tego samego dnia jak bylas z rana lub nastepnego jak bylas po poludniu(chyba ze wymagaja dluzszej obrobki, np metod immunoenzymatycznych), odbierac mozna do 15. pobiera sie numerki, najpierw do okienka rejestracji pacjenta, potem czekasz na pobranie krwi (tez z numerkiem)..niestety obsluguja tam cale wojewoztwo, wiec licz sie z ok 1,5 godzinnym ozcekiwaniem w kolejce (okolo 1-1,20 do rej, potem na pobranie 15-30min), do tego po wyniki tez trzeba czekac w kolejce, wiec najlepiej je odbierac przed 15 (nie ma juz prawie nikogo). zaznaczam, ze miejsca do siedzenia jest malo ( w oczekiwaniu do rej), jest ciasno i ciagle sie ktos przeciska, wiec badz na takie "przyjemnosci"przygotowana...ja bywam zazwyczaj z rana (7-8), i juz o tej porze jest okolo 100 osob w kolejce..jest kilka okienek, wiec w miare sprawnie idzie, ale ilosci osob nie przeskoczysz, wiec czekac trzeba..nie wiem jak jest w godz okolopoludniowych,ale podejrzewam, ze do ok 13 jest "gesto"... kiedys byla opcja na stronie internetowej uck rejestracji przez internet (jechalas na odpowiednia godzine, numerek przydzielano przez interet, wiec czekalas niedlugo), ale nie wiem czemu nie moge znalezc od jakiegos czasu takiej opcji...na pewno Cie obsluza, nie ma znaczenia czy jestes prywatnie czy ze skierowaniem, placisz przy okienku i tam tez dostajesz odpowidnia ilosc fiolek na probki krwi od razu z kodem dot Twoich danych:) dodam, ze bylam kilka razy i zawsze pobierano krew tak, ze nic nie czulam, moze trafilam na takie babeczki,ale naprawde doznalam szoku, zero uklucia, bólu :)
powodzenia i cierpliwosci!
6
1