co na sapkę niemowlęcą

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
dziewczyny, mojej małej od początku towarzyszy straszna sapka, męczy się bidul, oddychać nie może, źle jej się śpi. Robimy wszystko, wietrzymy, rozwieszamy mokre pranie, temperatura optymalna, frida i sól w użyciu, a ona dalej się męczy:((znacie jakieś sposoby żeby jej ulżyć?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: co na sapkę niemowlęcą

aga, robi tez miał ale samo mu przeszło.

znalazłam to
Objawem alergii bywa sapka (zatkany nos bez wydzieliny) i świszczący oddech, któremu nie towarzyszy gorączka.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

no taka sapka moze byc od alergii moze jakies uczulenie na kwiata w domu lub na pieska jak macie??

Aga moja tez miała i samo mineło , czasami jej sie zdaza jeszcze

Jak długo te sapki Wam się utrzymywały? Kurcze, bo Wy lipcowe, a Kuba z czerwca i dalej to ma.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja23, a jak dajesz sobie z tym radę??bo moja malutka ma dopiero tydzień:))robię co mogę, ale czasem tak mi jej żal, jak "charczy" na maxa
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

@gnieszka - a jak mala ma tydzien dopiero to tylko sol fizjologiczna bo to sa pozostalosci jeszcze poporodowe pewnie:(

@gnieszka tylko sól. Nic więcej nie robię.

ja zakraplam solą i potem uruchamiam fridę...sporo tego ściągam z tego maleńkiego noska, ja23 u Ciebie jest co ściągać??czy tylko sucha śluzówka powoduje tę sapkę?

No właśnie u mnie nie ma czego ściągać. U Ciebie to pewnie jeszcze pozostałości z życia w brzuszku :)

myślisz?ale mała ma już albo dopiero tydzień:))no dobra nie panikuję, pediatra ją osłuchiwał, bo myślałam, że może jest przeziębiona, ale nie

Na pewno tak jest! Tym bardziej, że lekarz niczego nie wysłuchał :) Nie martw się!

mój mały też jest z czerwca i cały czas ma zapchany nosek, z tym że jak odpalam fridę to zawsze coś mu ściągnę, czasami wodę czasami gęste glutki. oczywiście pediatra nic nie wysłuchała i twierdzi, że to normalne. jakoś nie chce mi się wierzyć, że sapka tyle czasu by trwała i że to normalne jest mieć zapachany nos od prawie czterech miesięcy.
przy okazji mały ma ciągłe wysypki na buźce, więc może to jakaś alergia. ale jak człowie nie uda się prywatnie i nie zabuli to niczego się nie dowie.

2gnieszka m oj tez to mial i ja bylam u laryngologa ktory troche sciagnal i dal maszc majrankowa;/ale tak jak pisalam wyzej to sa pozostalosci poporodowe

U mojej małej to samo cały czas ma świszczący oddech i lekarz mówi że wszysto jest ok ale mi się nie wydaje , w nosku ma sucho tylko czasem jakieś glutki się pojawią wysuszone , ale myślę że to może byćalergia

Inne tematy z forum

OSZCZĘDZANIE W KAŻDYM CALU (80 odpowiedzi)

Czy któreś z was są bardzo oszczędne jeżeli tak to w jaki sposób i co zaoszczędzacie . -woda...

ładne meble dla dzieci "Meblik" (78 odpowiedzi)

Wczoraj byłam w fajnym sklepie z mebelkami dla dzieci. Bardzo mi się podobały i chyba skuszę się...

opinia położna kuzepska magdalena (3 odpowiedzi)

Proszę o opinie, o tej położnej :)